Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Rozwód z orzekaniem o winie czy bez orzekania?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 marcela7

marcela7
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 04 kwietnia 2016 - 09:57

Witam.

Może spróbujcie ratować małżeństwo idźcie do poradni. Rozwód to ostateczny krok. Jeżeli będziesz potrzebowała prawnego wsparcia zajrzyj tutaj...Wspierają emocjonalnie i wykazują zrozumienie dla sprawy.

#22 Arletta Bolesta

Arletta Bolesta

Adwokat kościelny

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 04 kwietnia 2016 - 10:22

Witam,

czasami orzeczenie o winie może okazać się też przydatne, gdy w przyszłości Strona bierze pod uwagę staranie się o kościelne stwierdzenie nieważności swojego małżeństwa.

Pozdrawiam!

ps. temat ten poruszam na swoim blogu.

#23 karin32

karin32
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 12 lutego 2018 - 11:37

Nimfa a skąd jesteś? Bo wiesz, jeśli uzyskasz rozwód bez orzekania o winie to możesz mieć problemy np. z otrzymaniem alimentów na siebie. A rozwód z orzekaniem dobry adwokat potrafi wywalczyć na pierwszej rozprawie. Jeśli jesteś z Warszawy to zgłoś się do adwokat Ingemary Grom. Kancelarię znajdziesz w sieci. Kobieta zna się na rzeczy i wszystko Ci wyjaśni. Z pewnością pomoże.

#24 muchomorka33

muchomorka33
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 13 lutego 2018 - 12:55

Znajdź dobrego adwokata, on na pewno dobrze doradzi i może sprawiedliwie podzielić majątek.

#25 Arninka

Arninka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05 marca 2018 - 13:53

Nie poddawaj się nigdy, zwłaszcza jeśli wina jest po jego stronie. Mój mnie zdradzał, miałam na to dowody, ale tak mi nakładł do głowy, że mnie zniszczy i zabierze dzieci jak pokażę to w sądzie, że chciałąm się poddać. Na szczęście trafiłam na naprawdę dobrego adwokata, który mnie przekonał, że możemy wygrać i cały czas mnie wspierał. Tutaj masz do niego namiar: Kancelaria Adwokacka Piotr Nawocki, Ul. Brukowa 6/8 Łódź, tel. 692 975 652. Pogadaj z mecenasem i sama zobaczysz, że nie warto dawać za wygraną. Wiem co mówię, bo ja się strasznie bałam rozwodu, a teraz mam to już za sobą i mega się cieszę, że nie odpuściłam. Powodzenia! 

#26 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 07 marca 2018 - 21:21

Orzeczenie o winie zawsze przedłuża przeprowadzenie rozwodu,wydaje mi się,że nie jest potrzebne pranie brudów na sali sądowej,to do niczego dobrego,ani przyjemnego nie prowadzi. Dobry adwokat doradzi najlepiej,co będzie korzystne dla obu stron.

#27 Luizka

Luizka
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 16 marca 2018 - 15:29

Jeśli zależy Ci na szybkim rozwodzie to lepiej bez orzekania. Jeśli jednak chcesz się zemścić na mężu albo wyegzekwować swoje warunki to lepiej z orzekaniem o winie.

.

#28 Gnieszka69

Gnieszka69
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 17 marca 2018 - 12:04

Ja jestem zwolennikiem dogadania się ze sobą przy stole i pójść wtedy tylko po papier, po co niepotrzebnie przedłużać wszystko i prac brudy publicznie - a przy orzeczeniu o winie tak już się niestety dzieje

#29 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 24 lipca 2018 - 18:02

najpierw to przede wszystkim postaw na dobrego adwokata, który własnie dobrze doradzi i zajmie sie sprawą. Od siebie polecam panią adwokat Magdalene Grześkowiak z Warszawy. Na swoim koncie nie ma żadnej przegranej sprawy.

#30 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 27 września 2019 - 10:24

Zdecydowanie bez.

Z orzekaniem o winie jest problematyczny oraz drogi. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#31 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 28 kwietnia 2021 - 11:48

Jeżeli wina jest ewidentna to adwokat albo radca prawny załatwi to możliwie szybko i bezboleśnie, trzymam kciuki!

#32 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 02 września 2021 - 10:00

Wszystko zależy chyba od danej sytuacji. Czasami lepiej dla świętego spokoju zrobić rozwód bez orzekania o winie. Ale czasami lepiej zrobić to orzekanie o winie, by dowalić do porządku tej przeciwnej stronie, która nas skrzywdziła. Taka prawda. Co do adwokatów itd to wszystko zależy od naszego miejsca zamieszkania. Polecam też zajrzeć tutaj https://kancelariamcm.pl/

#33 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 01 lutego 2022 - 13:00

Trzeba pogadać z prawnikiem. Ważne są też mediacje.

#34 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 21 kwietnia 2022 - 12:50

Rozwód to ciężka rzecz... ale czasem jest konieczny. Tutaj można przeczytać kilka porad na temat tego, jak napisać i złożyć pozew o rozwód https://www.positive...-pozew-o-rozwod. Generalnie najlepiej, żeby zajęła się tym doświadczona kancelaria, ale warto wiedzieć, na co musimy być przygotowani.