Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Tipsy, wzorki...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3245 odpowiedzi w tym temacie

#3101 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 09:01

caviar manicure czyli "kawior" na paznokciach ;)
właśnie zobaczyłam w tv i mi się spodobały :)

Najnowszy trend - paznokcie ozdobione malutkimi koralikami, przypominającymi kawior. Ziarenka mogą być jedno lub wielokolorowe - do wykonania potrzebne są jedynie koraliki
jest to proste :) paznokieć malujemy 2 razy lakierem i wysypujemy koraliki i czekamy do zaschnięcia.
Minusem jest trwałość - takie zdobienie wytrzymuje jeden - dwa dni.

Mi się podobają zwłaszcza czarne nawet na co dzień do jeansów ;)

Załączone miniatury

• ciate_caviar_manicure_white.jpg
  • Caviar-Manicure-Bottle-Shot.jpg
  • caviar-manicure.jpg
  • 1Caviar Manicure.grid-8x2.jpg

#3102 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:42

świetne! Sprawię sobie takie na wakacje! :-)
mam nadzieję, że będę je poprawiać rzadziej, niż codziennie :-P

#3103 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 14:02

To najlepiej iść do manicurzystki i utwardzić je na żel bo z lakierem to lipa totalna będzie...

#3104 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 14:17

To najlepiej iść do manicurzystki i utwardzić je na żel bo z lakierem to lipa totalna będzie...

dobry pomysł. Tak zrobię :-) a myślicie, że będą już w salonie mieli takie koraliki? Czy lepiej kupić samemu i przynieść?

#3105 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 15:01

Natalka, możliwe że mają w salonach ale wiadomo że taniej Cię wyniesie jak swoje weźmiesz w dodatku ty możesz sobie kupić takie jakie Tobie pasują a ona może mieć mały wybór :) no i skasuje Bóg wie ile.

#3106 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 15:05

Bardzo fajne, podobają mi się tylko minusem jest właśnie ta ich trwałość :)

#3107 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 16:18

Natalka, tj tzw. bulion - jeśli już będziesz kupować to uważaj, bo niektóre są lipnej jakości i pod wpływem lakieru czy żelu - po prostu obłażą z koloru...

Btw, jakoś nie wydaje mi się, żeby na lakierze miało to zdobienie wytrzymać nawet dzień.... wyobraźcie sobie, że wyjmujecie coś z kieszeni czy torby... pstryk i połowy koralików nie ma ;)

ale wygląda oryginalnie i fajnie :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3108 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 17:08

wyobraźcie sobie, że wyjmujecie coś z kieszeni czy torby... pstryk i połowy koralików nie ma

ja sobie to od razu wyobraziłam jak przeczytałam że na lakier... no przesz to nie wytrzyma :)

#3109 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 17:11

Fajne te paznokcie. Ja na wakacyjną imprezę je widzę w wyobraźni. :-)
Tylko, że wydaje mi się, że takie kuleczki przyczepione na zwykły lakier, to nawet jednego dnia nie wytrzymają. Na pewno przy moim użytkowaniu rąk by nie wytrzymały. :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#3110 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 18:07

mnie sie to nie podoba , a te wielokolorowe to juz wogole paskudne <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3111 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 19:06

krowka17, masz dobry pomysł z tym żelem :)
tak też zrobię ;-)

#3112 allkon

allkon
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 09:32

Szczerze nie mialam nigdy tipsow. jesli juz to kupowalam sztuczne paznokietki w sklepach kosmetycznych... Mam teraz swoje ładne i długie paznokcie , to nie myślę o tipsach.. Ale ostatnio myślałam że manicure permamentnym , co o nim myślicie ?
tzn jestem ciekawa czy niszczy paznokcie ?

#3113 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 10:20

paznokcie ładne, ale nie praktyczne na zwykłym lakierze na pewno długo nie wytrzymają te paznokcie. <bezradny></span>

201407101662.png

#3114 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 16:41

Może toto i ładne, ale tylko do momentu, kiedy nie zacznie się sypać. Jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia z paznokciami, na których brakuje mi zdobienia. Już się źle czuję, kiedy mam lakier "nieświeży", albo poprzecierany czy pojawią się odpryski.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3115 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 10:45

Mam pytanie....chciałabym sobie kupić tipsy,ale klejone bo chce mieć je góra na dwa dni,a moje paznokcie są za krótkie,żeby jakoś ładnie je pomalować.
Czy kleje,które dodawane są do zestawów tipsów dadzą radę?i nie mam na myśli tipsów sprzedawanych w kiosku za 2zł :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#3116 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 20:38

Tilia, chciałabym pomóc, ale szczerze mówiąc nigdy czegoś takiego nie miałam na paznokciach... dla pewności zawsze możesz dokupić odpowiedni klej w hurtowni kosmetycznej, z tym, że takie kleje np. do tipsów profesjonalne mają przyczepność, że tak powiem, porównywalną do kropelki, ale nie są aż tak szkodliwe, nie powodują żadnych chorób paznokci typu grzybica itp...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3117 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 20:59

Tilia, a ja Ci powiem że szczerze nie polecam ... szybko odlatują i musiałaby na prawde nic nie dotykać... ani nic nie robić także nie męcz się i odpuść ten pomysł :)

#3118 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 22:42

takie kleje np. do tipsów profesjonalne mają przyczepność, że tak powiem, porównywalną do kropelki, ale nie są aż tak szkodliwe,

i właśnie to chciałam wiedzieć :-)

krowka17, ja pamiętam jak kiedyś,kiedyś dziewczyny tipsy kleiły właśnie na kropelki,superglue itd. i paznokcie się trzymały ;-) a mi chodziło właśnie o kleje bardziej specjalistyczne czy są też wytrzymałe,ale nieszkodliwe ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#3119 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 08:01

Tilia, jak chcesz mieć góra na 2 dni to jak najbardziej takie tipsy ;-)
z tego co pamiętam nie niszczył ten klej paznokcia. a jak ci nie daj boże odpadnie to szybko przykleisz (klej w torebce i tyle )

#3120 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 30 maja 2012 - 18:55

Dzisiaj miałam wyjątkowo od dawna koguś na paznokcie - jedne i drugie mój pomysł, w sensie takim, że podane były mi konkretne kolory, no i że mają być kwiatki akrylowe i cyrkonie :)

Przepraszam za jakość zdjęć, ale pazurki robiłam na wyjeździe i robione były zdechłym aparatem :P

Załączone miniatury

• DSCN0004.JPG
  • DSCN0005.JPG

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych