Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty pod choinkę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
152 odpowiedzi w tym temacie

#101 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 21:32

Są takie działy! Będzie inspiracja na urodziny!

#102 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 06:33

Mamie kupiłam książkę "Bóg nigdy nie mruga", bo marudziła miesiąc wcześniej, że czytała fragmenty na kompie, ale oczy jej sie za bardzo męczą. Siostrze etui z klawiaturą usb do tableta. A Zuzanna tak jak pisałam -  pełen zestaw - sztaluga, płótna, paletka do farb - może się artystka wyżywać do woli ;-)

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#103 Rika

Rika
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 04 stycznia 2015 - 11:46

Czytałam tą książkę jak byłam chora , na początku mnie nie wciągnęła, ale dałam jej szansę i było warto:)

#104 Barbarella

Barbarella
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 30 października 2015 - 10:54

Ja w tym roku pod choinkę kupuje moim dzieciom nowe telefony. Można pomyśleć, że duży wydatek mnie czeka, ale na stronie ... znalazłam telefony w bardzo fajnych niskich cenach :) prosto od producenta, z gwarancją więc wszystko sprawdzone

#105 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 02 listopada 2015 - 13:01

Ja już od początku roku zapisuję w notesiku co kto mówił, ze mu się podobało albo chcieliby dostać. Siostra mówiła coś o lokówce do włosów i zastanawiam sie nad Curl secret Ionic z Babyliss. Sama mam lokosuszarkę i prostownicę z tej firmy. Narazie mi się nie psują i zadowolona z nich jestem.

#106 Jagodka89

Jagodka89
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 13:58

Juz po mału zbliżają się święta dlatego warto odładać pieniądze i pomyśleć nad prezentem świąteczmy. Dla mojego męża chciałabym kupić ten telefon /iphone-iphone-6s/ Co sądzicie i takim pomysle na prezent ? Bardzo liczę na Waszą pomoc i opinię.

#107 banana-song

banana-song
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 09:47

ogólnie to uwielbiam święta, ale jak myślę o tych wszystkich przygotowaniach to aż mi się odechciewa ;P zwłaszcza na zakupach światecznych, bo nigdy nie wiem co kupić i jeszcze dużo czasu się traci na chodzeniu po tych sklepach... w tamtym roku już część prezentów kupiłam przez neta i to jest chyba najlepsza opcja, więc w tym roku będe głównie przeszukiwać allegro w trakcie poszukiwania prezentów i skorzystam z rady koleżanki, ktora dodatkowo używa snajpera aukcyjnego z Aukcjonera, który za nią wygrywa aukcje. może w tym roku zakupy nie będą takie straszne :P 

#108 lena.bajera

lena.bajera
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 12:06

A ja jak zwykle prezenty będę kupować na ostatnią chwile :-P

#109 Azura

Azura
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18 listopada 2015 - 08:59

A ja jak zwykle prezenty będę kupować na ostatnią chwile :-P

Skąd ja to znam :-D Zawsze tak było, ale nie w tym roku. Powiedzialam dość. Nie bawi mnie już bieganie na ostatnią chwilę i wybieranie tego co zostanie na sklepowych półkach. Dla ojca książka Dzieci Dyktatorów, dla mamy fanki wszyskiego co eko - torba ekologiczna, a dla brata pewnie jakąś grę, albo cd z muzą.

#110 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 30 listopada 2015 - 22:28

A ja jak co roku mam problem. Niby wiem co, kto by chciał, ale z drugiej strony wszyscy w rodzinie wiedzą i nikt nie chce puścić pary z ust co kupuje... Pozostaje mi zrobić im niespodzianki i mieć nadzieję, że się spodobają. :) 

#111 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 21 grudnia 2015 - 14:43

My już chyba większość mamy, choć mój mąż wymyślił, że jakiś drobiazg pod mógłby być. Bo on już swój prezent dostał.

Więc musze jeszcze poszukać

#112 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 grudnia 2015 - 06:16

W tym roku dostałam kapcie z kotami, bardzo fajny, duży garnek, perfumy i dużą kosmetyczkę ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#113 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 grudnia 2015 - 08:47

Ja dostałam: telefon nowy, sweterek, dwie piżamy, zestaw kosmetyków i szkatułkę na biżuterię. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#114 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 grudnia 2015 - 22:40

Ja dostałam w tym roku pieniądze, piękny zegarek od K,  śliczny turkusowy sweterek, szampon i odżywkę do włosów - ze specjalnej linii kosmetyków której używają fryzjerzy, spodnie i toster, którego pragnęłam już od dawna :mrgreen:

Mikołaj w tym roku hojny bardzo dla mnie był, pewnie dlatego, że byłam grzeczna :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#115 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 07 listopada 2016 - 12:51

U nas etap planowania prezentów choinkowych rozpoczęty. Chciałabym ogarnąć temat do końca miesiąca. My praktykujemy prezenty raczej symboliczne, bez szaleństw -  z wyjątkiem tych dla dzieci ;-)  

Dla rodziców coś z ubrania, najchętniej dodatki.

Brat z dziewczyną nie popisał się w ubiegłym roku, więc my też szaleć nie będziemy. Dostaną jakieś smakołyki i coś z kosmetyków.

Dla Krasnala -  głowa pęka od pomysłów  :-D   

A dla męża nie wiem. 

A sobie kupię koc  :-)

Piszcie jak u Was. Może ktoś coś ciekawego podpowie :-)

#116 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 listopada 2016 - 16:02

Moja teściowa robi sobie wakacje w święta i wyjeżdża, więc święta spędzimy we dwoje <bezradny>

I na razie brak pomysłów na prezent dla Męża, ale na pewno kupimy coś już Ktosiowi <serducho>

Ja bym chciała buty :P fuksjowe szpilki na które choruję już kilka miesięcy i wiem, że w ciąży ich nie założę raczej, ale na wiosnę po porodzie będą w sam raz :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#117 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 listopada 2016 - 00:04

My w tym roku w 3. Zuza jeszcze nie wiem co dostanie, poczekam na list do Mikołaja i rozdzielę to co sobie tam nawymyśla na 6.12, 24.12 i 01.01 :P
A z Bucem ustaliliśmy, że kupujemy sobie wzajemnie po zegarku. On nie ma a mój mi rozwalił 2 lata temu jak przyjechał na jeden dzień do Polski :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#118 100club

100club
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15 listopada 2016 - 14:55

Słyszałam, że bliskim osobom nie powinno dawać się w prezencie zegarka:) Taki przesąd. Co do prezentów to mamie planuję kupić dobrą suszarkę do włosów - może wybiorę się po to któregoś dnia, narzeczonemu pewnie jakiś fajny duży zestaw kluczy lub narzędzi, ale mam problem z siostrą. Myślę nad jakąś książką, bo kosmetyki raczej odpadają.

#119 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 22:08

My do Juniora już mamy prezent, innym też dałam drobne sugestie, żeby nie dostać zbyt wielu pierdołek bez sensu. Mężowi kupuję maszynkę elektryczną bo sobie zażyczył. Dla mamy składamy się z rodzeństwem i tu ograniczam się w tym roku do dania kasy tylko z teściami jak zwykle problem...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#120 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 listopada 2016 - 10:08

Planowałam wyrobić się z prezentami do końca listopada i w większości się udało  :-)

Dla Krasnala - nie kombinowaliśmy za bardzo. Pytaliśmy się co by chciał dostać na Mikołaja, napisaliśmy wspólnie list, w którym zażyczył sobie kombajn i traktor z przyczepą z sianem. Dostanie na Mikołaja.

Dla moich rodziców - puszka na kawę i herbatę, perfumy

Dla brata - czapka, dla dziewczyny brata - ramka na zdjęcia.

Dla teściów - brak, prosiłam męża, aby coś podrzucił, wymyślił, ale brak odzewu

A dla męża chcę kupić fajny szalik, bo chodzi w Krasnalowym "bo jest taki milutki"  :mrgreen: