Właśnie jestem w takiej sytuacji... Tym bardziej, że uruchomiłam na nowo konto i bachbo koleżance ktoś się wkradł na profil i poczytał wszystko i jeszcze popisał w jej imieniu do ludzi
wykradli mi hasło do poczty/fb/gg i innych...
Napisano 04 sierpnia 2013 - 11:56
Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:00
Właśnie jestem w takiej sytuacji... Tym bardziej, że uruchomiłam na nowo konto i bach
Bezczelność ludzka nie zna granic. Teraz wszystko usunęłam, zmieniłam hasło, maile. O tyle fajnie, że będę wiedziała kto to zrobił i na pewno nie będę przebierać w słowach
O kurna współczuję. Ale chyba bym zabiła jakbym się dowiedziała kto to. Nie wiem po co ludzie robią takie rzeczy, nie mają swojego życia? Mojej koleżance to zrobił były i trochę jej tajemnic wygadał innym, oprócz tego poczytał tajemnice innych i je dalej podał jako ona. Długo musiała to odkręcać, bo wiele osób się na nią obraziło.
Mam nadzieję, że dasz tej osobie nauczkę i że więcej Cię to nie spotka.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:07
Nie zostawię tego tak, na pewno ten ktoś poniesie odpowiednie konsekwencje za swój idiotyczny wybryk. Kiedyś miałam taką sytuację z GG, ktoś miał moje hasło i ustawiał mi nieprzyzwoite opisy - urwałabym jaja najchętniej, ale nie wiem do tej pory komuMam nadzieję, że dasz tej osobie nauczkę i że więcej Cię to nie spotka
Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:15
I co zrobiłaś,usunęłaś całkiem gg i zalożyłaś nowe konto,czy jak?Kiedyś miałam taką sytuację z GG, ktoś miał moje hasło i ustawiał mi nieprzyzwoite opisy - urwałabym jaja najchętniej, ale nie wiem do tej pory komu
Pytam z czystej ciekawości
Napisano 04 sierpnia 2013 - 21:37
Co można w nim znaleźć?
Udostępnione przez Ciebie posty, zdjęcia i filmy
Twoje wiadomości i rozmowy na czacie
Informacje z sekcji „Informacje” Twojego profilu
I inneale czy usunięte tam są to nie wiem.
jakim cudem ukradli Ci hasło?
przecież fb ma dobre zabezpieczenia.. musieli jeszcze znać hasło na pocztę
Napisano 04 sierpnia 2013 - 21:43
ale chyba daje się takie hasła by inni na nie nie wpadli
jak ktoś zna hasło na pocztę - wkradnie się to może zmienić hasło na fb
a ludzie czasem dają podpowiedzi na pocztę np "imię mojego pieska" ;]
i nie problem się domyślić
logicznie to napisałam?
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:02
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:15
mój błądale napisałaś "musieli" więc zastanowiło mnie dlaczego musieli
ja mam na pocztę inne hasło na fb inne
moja podpowiedź na poczcie brzmi "spróbuj szczęścia ;p"
nie sądzę bym zapomniała hasło
trzeba uważać
malwitka jest jakiś sposób by dowiedzieć się kto to?
wiem, że można sobie na pocztę ustawić powiadomienia skąd się logowano ale to chyba tylko o dostawce neta chodzi a nie o ip komputera. więc co dobry informatyk?
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:23
poza tym ludzie w większości oprócz prostych haseł mają identyczne hasło wszędzie więc jeśli ktoś przez rękaw dojrzy hasło w 1 miejscu to bez problemu dostanie się i na FB, na poczte i allegro
No to podstawowy błąd. Ja mam tak pokręcone i wszędzie inne że sama czasem zastanawiam się jak ja ich nie zapominam.
malwitka jest jakiś sposób by dowiedzieć się kto to?
wiem, że można sobie na pocztę ustawić powiadomienia skąd się logowano ale to chyba tylko o dostawce neta chodzi a nie o ip komputera. więc co dobry informatyk?
Administrator na pewno widzi IP, ale to pewnie poprzez policję się załatwia. Tylko jak to potraktowała by policja? Chociaż szczerze mówiąc na pewno bym to zgłosiła, może by coś pomogli. W końcu to włamanie do prywatnych danych.
Są też programy, które łamią hasła.
A malwitka logowałaś się na fb np w pracy lub innym kompie?
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:31
nie sądzę by ich zainteresowało jednorazowe włamanie na konto..Administrator na pewno widzi IP, ale to pewnie poprzez policję się załatwia. Tylko jak to potraktowała by policja? Chociaż szczerze mówiąc na pewno bym to zgłosiła, może by coś pomogli. W końcu to włamanie do prywatnych danych.
jeśli nie jest to nękanie.
chyba, że się ma znajomości.
ale może warto zgłosić w razie gdyby się powtórzyło
częsty błąd to niewylogowanie się i słynne "karne ku**sy"A malwitka logowałaś się na fb np w pracy lub innym kompie?
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:41
ale może warto zgłosić w razie gdyby się powtórzyło
Pewnie masz rację, żeby to zignorowali. Może gdyby ktoś poważnych kłopotów osobie narobił. Ale masz rację, może warto zgłosić by w razie powtórki było już coś w papierach.
częsty błąd to niewylogowanie się i słynne "karne ku**sy"
No własnie ja często jak w redakcji u koleżanki coś robię na jej komputerze i chcę się z kimś skontaktować przez fb to jak na niego wchodzę to od razu wyskakuje jej profil bo ona się nie wylogowuje. Poza tym ma ustawione zapamiętywanie hasła, więc na nią można wejść w kazdej chwili. Mówię jej o tym, ale ona to ignoruje.
A co to są te "karne ku**sy"?
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:44
karny ku..s - widzę u znajomych to często.A co to są te "karne ku**sy"?
jak się nie wylogują i ktoś z rodziny albo znajomy wejdzie na ich konto to zostawia wpis. "karny ku..s za niewylogowanie" albo coś innego głupiego.
Ja w pracy zawsze się wylogowuję i czyszczę historię
Napisano 04 sierpnia 2013 - 22:49
karny kun.s - widzę u znajomych to często.
jak się nie wylogują i ktoś z rodziny albo znajomy wejdzie na ich konto to zostawia wpis. "karny ku..s za niewylogowanie" albo coś innego głupiego.
Ja w pracy zawsze się wylogowuję i czyszczę historię
O ja
No ja też się wylogowuję i raz na jakiś czas czyszczę archiwum. Pamiętam o czym rozmawiam, więc spoko
Poza tym narzeczony przyjaciółki to informatyk i co jakiś czas dostaję od niego wiadomość na gg: czas na zmianę haseł
Napisano 05 sierpnia 2013 - 14:01
W domu i w pracy korzystam z fb, ale nie podejrzewam nikogo stamtąd.A malwitka logowałaś się na fb np w pracy lub innym kompie?
Sprawa trafiła na policję, więc wszystko się wyjaśni.
A co do haseł, mam bardzooo skomplikowane wejścia do różnego rodzaju stron ze względu na wcześniejsze sytuacje z gg, ale domyślam się kto to zrobił i chciałabym się nie pomylić w tych domysłach bo zemszczę się
Jedna tylko osoba znała moje hasło na pocztę i pewnie w ten sposób zostało to zmienione.
Napisano 05 sierpnia 2013 - 14:25
Napisano 05 sierpnia 2013 - 14:38
Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji, że na pewno tego tak nie zostawią.
No to dobrze. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie na jaw kto to. I że dostanie nauczkę i prawną i od Ciebie.
Dobrze by było jakby policja takich rzeczy nie bagatelizowała bo jednak jak widzę nie są to rzadkie przypadki.