Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze telefony komórkowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1201 odpowiedzi w tym temacie

#1041 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 07:32

Viebera (?)

Vibera :) dzięki za info :*

#1042 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:39

to ja korzystam z GoogleTalk przez telefon i też te wiadomości są jak smsy, a rozmowa jak rozmowa na skype :-D A rachunek zdecydowanie niższy.

#1043 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:57

WhatsApp?

a to działa na większości telefonów?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1044 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 11:34

a to działa na większości telefonów?

Wysyłanie wiadomości jest możliwe tylko do znajomych, którzy mają WhatsApp na swoim BlackBerry, iPhone, komórce Nokia lub z systemem Android.

#1045 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 11:40

Torii1988, nie wiem jakim cudem tego nie doczytałam :lol: chyba bardziej skupiłam się na Twojej opinii :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1046 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 11:45

Tilia, ;)
ja mam sony ericssona ale mam system android więc działa :mrgreen:

#1047 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 16:20

To ja jeszcze dodam dwie kwestie odnośnie programu Whatsapp ;-)

-potrzebne jest połączenie z internetem (wifi bądź najlepiej jakiś pakiet)
-darmowy jest przez rok,a potem płaci się 0,99$ czyli dolara :-P

Ja przy okazji przetestuje na symbianie :-)

JkIEp1.png

#1048 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 16:29

gdzie to przeczytałaś?

Olenka z tej vibery nie chce mi przyjść kod aktywacyjny <bezradny></span>
zapytaj siostry czy miała problem z zalogowanie sie ;-)

#1049 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 16:42

gdzie to przeczytałaś?

na oficjalnej stronie aplikacji :-) ale za tego dolara masz kolejny rok :-)

JkIEp1.png

#1050 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 17:08

zapytaj siostry czy miała problem z zalogowanie sie ;-)

Dzwonił zaraz po tym do niej jakiś numer i podawal po angielsku liczby jakieś jako ten kod aktywacyjny :)

[ Dodano: 2012-08-31, 17:39 ]
Z zapytaniem:
Czy któraś posiada lub miała do czynienia / słyszała jakies opinie etc. na temat telefonów
Xperia U lub Xperia Sola ?

:) :) :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#1051 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 11 września 2012 - 21:10

A ja też się pochwalę telefonikiem - NOKIA Lumia 610. Oprogramowanie jest na windows'ie, trzeba się przyzwyczaić. Ma kilka minusów, bateria trzyma bardzo krótko bo jeden dzień :-( Ale to pewnie dlatego, że wysyłam mnóstwo wiadomości i prowadzę bardzo długie rozmowy telefoniczne. Po drugie opcja bluetooth tak naprawdę nie działa, czyli nie prześlę swobodnie plików na inny telefon :-/ Pliki na telefon wysyłam za pomocą sky drive'a lub po prostu przez kabel usb po uprzednim zainstalowaniu odpowiedniego programu. Ogólnie bardzo fajny, prezentuje się świetnie ;-)

Załączone miniatury

• Nokia-Lumia-610.jpg

#1052 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 września 2012 - 12:58

Witam :-)

Niedługo kończy mi się umowa w MixPlusie i myślę o przedłużeniu owej umowy i wzięciu nowego telefonu. Mąż kiedyś wspominał, że chce inny telefon bo tej Jego już kiepsko działa bo a to upadnie w pracy, a to się zabrudzi i stwierdziłam, ze ja przedłużę umowę to dam Mu swój (Nokia 3600), a sobie wezmę nowy.

I teraz mam do Was prośbę. Jaki telefon polecacie? Zaznaczam, że nie chcę telefonu z klapką, rozsuwanego, czy z dotykowym ekranem. Chcę normalny, z normalną klawiaturą albo z qwerty. Nie musi mieć dostępu do neta ale żeby robił fajne zdjęcia :mrgreen: i miał sporo pamięci... Czy ktoś posiada taki telefon? A jeśli nie to jaki byście polecili? Może ktoś ze znajomych ma w miarę dobry telefon z takimi funkcjami.

Z góry dzięki za odpowiedzi i rady :->

[ Dodano: 2012-10-02, 12:44 ]
No i chyba znalazłam coś w sam raz dla siebie :mrgreen:
NOKIA 300 RED
Dołączona grafika

Miał ktoś?

#1053 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 października 2012 - 13:35

Olenka chyba nie poskutkowało :-P

Ale i tak znowu coś skrobnę. W sumie miałam umowy nie przedłużać. No ale Mężusiowi siada telefon więc pomyślałam, że ja sobie wezmę nowy, a jemu oddam ten co mam teraz (NOKIA 6300).
No i z drugiej strony po co mam umowy nie przedłużać skoro ten co pokazałam wyżej mogę mieć za 1zł (w doładowaniach 48 razy 30zł). A przecież i tak doładowuje co miesiąc konto i tak więc czemu mam nie skorzystać i telefonu za 1zł nie mieć :->

Myślę i to bardzo intensywnie nad zmianą :mrgreen:

#1054 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 października 2012 - 13:41

Anonimka, a policzyłaś ile Cie ten telefon wyniesie 48 razy po 30? Prawie 1500 zł. A sam telefon-ten model- można kupić za ok. 400- dla mnie to żadna oszczędność <bezradny></span>

Też miałam telefon w takim systemie, tylko, że nawet jak nie miałam potrzeby doładowywania to musiałam (miałam w Orange i musiałam raz na 30 dni- nie wiem jak jest w Plusie- bo to chyba ta oferta Cie interesuje). W końcu kupiłam sobie po prostu telefon, akurat się umowa kończyła to wypowiedziałam i nic mnie nie zobowiązuje.

No ale Mężusiowi siada telefon więc pomyślałam, że ja sobie wezmę nowy, a jemu oddam ten co mam teraz (NOKIA 6300).

A spytałaś męża czy on może nie ma ochoty sobie nowego nabyć?

#1055 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 października 2012 - 13:50

A spytałaś męża czy on może nie ma ochoty sobie nowego nabyć?

Nie. Sam zapytał czy przypadkiem umowy nie chcę przedłużyć to wziąłby ten mój. Bo w sumie Jemu nowy za bardzo nie potrzebny bo ma taką pracę, że albo czymś uderzy, albo upuści, a ten 6300 jest masywny i naprawdę wytrzymały.

Anonimka, a policzyłaś ile Cie ten telefon wyniesie 48 razy po 30? Prawie 1500 zł. A sam telefon-ten model- można kupić za ok. 400- dla mnie to żadna oszczędność

Ale ja patrzę na to inaczej. Tak czy siak doładowuje telefon co miesiąc za 30zł i jakbym ten sam kupiła za 400zł to i tak miała bym go kilka lat bo nie zmieniam często telefonów. I biorąc pod uwagę taki tok myślenia to 1500zł za 4 lata doładowań plus to 400zł daje mi prawie 2 tys ;-)

nie wiem jak jest w Plusie- bo to chyba ta oferta Cie interesuje)

Doładowujesz co miesiąc kartę do określonego dnia. No w Mix jest taki minus, że trzeba doładować. Ale u mnie rzadko bywało, że musiałam choć nie potrzebowałam. A i powiem szczerze, że nie stać mnie teraz na raz wydać 400zł :-/

[ Dodano: 2012-10-02, 15:43 ]
I lipa. Dopiero doczytałam, że ma dotykowy ekran :-/

#1056 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:42

Ale przecież w Mixie Plusa okres ważności się sumuje. Czyli np.jeśli 1 dnia załadujesz 2x30zł to dopiero za 2 miesiące jest kolejne doładowanie.

Marzycielka ale dać jednorazowo 400zł i tak jakby ich nie mieć,a doładowywać 30zł,które wygadasz to jednak jest jakaś tam różnica.

Jak dla mnie dotykowy ekran też przekreśla dany model.

JkIEp1.png

#1057 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:00

Marzycielka ale dać jednorazowo 400zł i tak jakby ich nie mieć,a doładowywać 30zł,które wygadasz to jednak jest jakaś tam różnica.

Na pewno różnica "na raz"- w sensie oczywiście macie rację, że jednorazowo wyłożenie pewnej kwoty jest trudniejsze niż jakieś kilkanaście złotych miesięcznie. No, ale kto co lubi ;-)

Anonimka napisał/a:

Jak dla mnie dotykowy ekran też przekreśla dany model.

Oj tam oj tam :lol: To są jeszcze telefony bez dotykowego? :lol: A tak serio, na początku miałam straszny problem z przestawieniem się, ale teraz już jest ok ;-)

#1058 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 października 2012 - 19:16

To są jeszcze telefony bez dotykowego? :lol: A tak serio, na początku miałam straszny problem z przestawieniem się, ale teraz już jest ok

Są, są :-P
A mi nie chodzi o przestawienie się bo ja lubię nowe technologie ;-) Ale ja po prostu mam manię, ze telefon z dotykowym ekranem, z klapką, bądź wysuwany szybko się zepsuje, a takich z klawiaturą jestem pewniejsza :mrgreen: Już nie raz miałam możliwość wziąć telefon z dotykowym, świetne zdjęcia, świetne funkcje no ale mam obawy i już

#1059 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:22

Anonimka, Może ten dotykowy nie będzie taki zły... Ja też nie mogłam się przemóc i zarzekałam się, że dotykowego już nie wezmę, a jednak się skusiłam :mrgreen: Spróbuj, może akurat będzie idealny :lol: Za jakiś czas umowa się skończy i weźmiesz sobie inny i ju. A w salonie poproś o jakiś niebanalny z dotykowym, a może jednak Ci się spodoba i będziesz miała porównanie i coś nowego :mrgreen: Tylko wtedy kwota doładowania zapewne się zwiększy do min. 50zł. Ja też mam w MIX'ie w Plusie. 36 doładowań za 50zł. W lipcu wzięłam telefon, a już 10 doładowań za mną :-P Ale to dlatego, że tyle gadam...

#1060 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 października 2012 - 19:35

malwitka ja jak ostatnio brałam na 3,5 roku (do marca 2013r.) to spłacę go może w listopadzie. Ja szybko nie doładowuję konta, jedynie wtedy co potrzeba i u mnie umowa trwa i trwa ale mi to nie przeszkadza ;-)
Ja mam bzika na punkcie odcisków na ekranie monitora i dla mnie na dotykowym byłoby to zmorą <umieraam></span>