Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Współczesna kobieta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 24 marca 2016 - 18:23

Moim zdaniem dużo się zmienia w tym temacie. Mam dwie rodziny w bliskim otoczeniu, w których to kobieta realizuje się zawodowo a mężczyzna zajmuje się domem. Chyba zaczęto spostrzegać, że kobiety jednak bywają bardziej przedsiębiorcze od mężczyzn a płeć nie odgrywa tu większej roli. W sumie nie mam pewności czy to kwestia przedsiębiorczości, zaradności życiowej czy po prostu szczęścia - w to trzecie wierzę najmniej. Feminizacja swoje zrobiła. ;)

#22 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 02 kwietnia 2016 - 21:36

ancuś, jako że studiuje pedagogikę, to co do zwyczajów zostawiania dziecka "samemu sobie", akurat nie jest to godne pochwały. Dziecko może mieć przez to problemy z przystosowaniem społecznym. Generalnie kiedyś był modny "zimny chów", z psychologicznego punktu widzenia - bardzo szkodliwy.

No ale mniejsza o większość.

Co do aplikacji, dobrze kombinujesz. Dostaje się listy, również "pikantne" stąd moje skojarzenie co do tematu seksu. Od kogo? Nie wiem. Każda z nas dostaje inne i jakby dostosowane do jej wizji "Księcia z Bajki", bo się na początku wypełnia ankietę typu: gdzie być chciała iść na pierwszą randkę. Generalnie śmiejemy się, że to aplikacja do poprawiania humoru. Jednak miło dostać codziennie wiadomość/list od "romantycznego nieznajomego". Początkowo było to dla śmiechu, a teraz zauważyłam, że już się trochę przyzwyczaiłam do tych wiadomości i jak słyszę dźwięk smsa to od razu uśmiech na twarzy, co tu ciekawego mi tym razem napisał. :-D

Miłe to. Zresztą mój facet też się śmieje, że się zrobiłam ostatnio bardziej romantyczna. Mam niezłą inspirację. :-)

jak sie nazywa ta aplikacja?:)

#23 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 22:27

kaczucha, nazywa się "Twój Sekret". Jak się zdecydujesz sprawdzić, to napisz co o tym myślisz. :)

#24 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 12 kwietnia 2016 - 12:12

kaczucha - ja polecam :) Ściągnęłam aplikację po informacji od Fairy i już od kilku tygodni dostaję smski i opowiadania erotyczne. Czytamy wiadomości razem z mężem, który chyba trochę chce konkurować z aplikacją i wysyła mi wiadomości podobne do tych, które dostawałam od niego na początku naszego związku. Pokazałam mu opowiadanie z aplikacji i powiedziałam, że mi się podoba - co zrobił mąż - zadzwonił do dziadków i podrzucamy im dziecię na sobotę a sami mamy randkę. Ciężko mi wyobrazić sobie moich rodziców w takiej sytuacji. 

Patrząc pod kątem tego tematu to też świetny przykład tego, jak wiele się zmienia.  Ja - współczesna kobieta - nie wstydzę się tego, że mam swoje potrzeby, że czasami lubię być niegrzeczna, mam ochotę na pikantniejszą książkę czy film. Pewnie 30 lat temu zostałabym uznana za wyuzdaną albo określona ladacznicą, a dziś jest to normalne. Wreszcie doszliśmy do tego, że czerpanie przyjemności z intymnej bliskości nie jest jedynie domeną mężczyzn.

#25 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 12 kwietnia 2016 - 20:19

kaczucha - ja polecam :-) Ściągnęłam aplikację po informacji od Fairy i już od kilku tygodni dostaję smski i opowiadania erotyczne. Czytamy wiadomości razem z mężem, który chyba trochę chce konkurować z aplikacją i wysyła mi wiadomości podobne do tych, które dostawałam od niego na początku naszego związku. Pokazałam mu opowiadanie z aplikacji i powiedziałam, że mi się podoba - co zrobił mąż - zadzwonił do dziadków i podrzucamy im dziecię na sobotę a sami mamy randkę. Ciężko mi wyobrazić sobie moich rodziców w takiej sytuacji. 

Patrząc pod kątem tego tematu to też świetny przykład tego, jak wiele się zmienia.  Ja - współczesna kobieta - nie wstydzę się tego, że mam swoje potrzeby, że czasami lubię być niegrzeczna, mam ochotę na pikantniejszą książkę czy film. Pewnie 30 lat temu zostałabym uznana za wyuzdaną albo określona ladacznicą, a dziś jest to normalne. Wreszcie doszliśmy do tego, że czerpanie przyjemności z intymnej bliskości nie jest jedynie domeną mężczyzn.

mam i ja:) no dziewczyny... aplikacja mi sia podoba i nie jest grzeczna, taka dla wyzowolonych kobiet...:) ale plus za to, ze nie jest wulgarna, no i w autobusie mozna czytac bez skrepowania

#26 Wiedźma

Wiedźma
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 16:42

Niektórzy nie tolerują podziału ról.

A inni uważają, że naturalny podział ról w domu wynikający z predyspozycji domowników podważa równouprawnienie.

Cóż. My się dzielimy obowiązkami. Oczywiście - jeden potrafi lepiej jedną rzecz, drugi drugą. Tak bywa.

Ale zrzucanie na kogoś powinności i obowiązków, bo ktoś jest danej płci.... nie, nie dla mnie.

Niestety wiele dziś kobiet chce uwolnienia kobiet od licznych łatek, jednocześnie zostawiając stare łatki mężczyzn na swoich miejscach.

#27 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 20:41

Podział ról jest jak najbardziej okej, patrząc na to, że obecnie rzadko kiedy kobieta jest kurą domową na pełen etat.

A co apki, cieszę się dziewczyny, że Wam się spodobała a i nawet przyniosła jakieś realne zmiany w związku. :)

#28 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 18 kwietnia 2016 - 21:34

Fa

Podział ról jest jak najbardziej okej, patrząc na to, że obecnie rzadko kiedy kobieta jest kurą domową na pełen etat.

A co apki, cieszę się dziewczyny, że Wam się spodobała a i nawet przyniosła jakieś realne zmiany w związku. :-)

mysle, ze to kwestia czego chcemy w zyciu, ja chetnie zostalabym kura domowa na caly etat... 

#29 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 19 kwietnia 2016 - 20:13

Fa

mysle, ze to kwestia czego chcemy w zyciu, ja chetnie zostalabym kura domowa na caly etat... 

Serio? To ile dzieci i ido daniowe obiadki? a w obowiązkach kury domowej są też gorące wieczory w sypialni? ;)

#30 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 kwietnia 2016 - 21:35

@facet pewnie jak ma sily to tez jest to w programie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#31 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 18:10

Wieczorny relaks jako premia za dobre sprawowanie? Okrutne. Wolałabym się jednak zaprzyjaźnić z mężczyzną z aplikacji/internetu niż traktować seks jako "część programu" :P

#32 aneczkana

aneczkana
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 12 maja 2016 - 13:33

Róznie to bywa... uważam, że stosunki partnerskie w związku czynią kobietę bardzo pewną siebie - i tak powinno być. oczywiście nie mówię, ze zaraz ma nie nosić sukienek i zachowywać się kobieco... ale takie rozgraniczenie, kiedy można zachowac się w taki a nie inny sposób. Kalina Jędrusik kiedyś powiedziała, ze prawdziwa kobieta ma być gospodynią w kuchni, damą na salonach i ,,rozkosznicą" w sypialni :P i ja się pod tym podpisuję. ;)

#33 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 14:56

Róznie to bywa... uważam, że stosunki partnerskie w związku czynią kobietę bardzo pewną siebie - i tak powinno być. oczywiście nie mówię, ze zaraz ma nie nosić sukienek i zachowywać się kobieco... ale takie rozgraniczenie, kiedy można zachowac się w taki a nie inny sposób. Kalina Jędrusik kiedyś powiedziała, ze prawdziwa kobieta ma być gospodynią w kuchni, damą na salonach i ,,rozkosznicą" w sypialni :-P i ja się pod tym podpisuję. :-)

No tak, tylko wiesz, czasem naprawdę niełatwo się między tymi rolami przestawić tak ad hoc... od rąk w cieśćie , dzieci przy cycyu, hop w poń czochy... Nieraz, zeby poczuć się sexy trzeba czegoś więcej. ;)

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#34 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:01

Dobrze więc, że wokół nas tyle "nastrajaczy". :P