Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Papież Benedykt XVI abdykuje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#21 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 14 lutego 2013 - 15:59

Mnie również ta informacja nie zszokowała, taka jest jego wola a naszą rzeczą jest ją po prostu uszanować. Na ile ta decyzja była podyktowana stanem zdrowia, a na ile świadomością, że tak po prostu nie sprawdził się na tym stanowisku - tego się już nie dowiemy (może i lepiej).Prawda jest taka, że Benedykt XVI nie radzi sobie z sytuacją jaka od dawna mam miejsce w KK (choćby zamiatana pod dywan pedofilia itp.) , a do tego ma całkiem "niemedialny" charakter w przeciwieństwie do poprzednika, co znacznie utrudniło mu przekonanie do siebie i swoich decyzji wiernych.

#22 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 08:58

choćby zamiatana pod dywan pedofilia itp.

to to akurat miało miejsce również, kiedy papieżem był Jan Paweł II.
W kościele od dawien dawna nie dzieje się dobrze i nie wydaje mi się by żaden papież sobie z tym poradził. Tu trzeba zacząć od wykopania niektórych ludzi z Watykanu i przede wszystkim pogodzenia Kościoła z nauką ( wiem, że to trudne bo religia i nauka się wzajemnie wykluczają).
A tak na marginesie to chciałabym, żeby następny papież był czarny, żeby te wszystkie pseudo katole rasiści dostały kopa w D.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#23 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 13:41

A tak na marginesie to chciałabym, żeby następny papież był czarny, żeby te wszystkie pseudo katole rasiści dostały kopa w D.

Obawiam się, że jak będzie czarny to zapanuje chaos związany z końcem świata.

Mnie jako ateistkę to w ogóle nie obchodzi, mam za dużo ale do Kościoła i księży (bo nie mam nic do wiary). Nigdy nie lubiłam JP II i tego też nie lubiłam. Ludzie mówią, że JP II tyle zrobił, bo jeździł po świecie, rozmawiał z młodzieżą. Szczerze? Te pieniądze jakie państwa musiały wydać na jego przyjazdy mogłyby wykarmić wszystkich biednych za jakich JP II się modlił.

malenka
Masz rację JP II też zamiatał pedofilię. Jest rewelacyjny dokument (zakazany w Polsce) byłego księdza, który o tym opowiada, walczy o sprawiedliwość. W głowie się nie mieści co tam sie dzieje.

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 marca 2013 - 20:33

W środę 13 marca 2013 wybrano nowego papieża. O godzinie 19.06 w środę pojawił się biały dym nad Kaplicą Sykstyńską, obwieszczający jego papieża. Dokonano go w piątym głosowaniu na konklawe, podczas trzeciej sesji. Rozległy się dzwony Bazyliki Świętego Piotra.

(fot. sxc.hu)
Podziel sięPrzeczytaj więcejWatykan: Drugi dzień konklawe. Czy dziś poznamy nowego papieża?

Watykan: Rozpoczęło się konklawe
Na placu przed bazyliką watykańską wiwatują tłumy ludzi w oczekiwaniu na słowa "Habemus papam", które wygłosi protodiakon kardynał Jean Louis-Tauran z Francji, przedstawiając nowego papieża 2013 i jego imię. Tysiące ludzie zmierzają w stronę Placu Świętego Piotra na wiadomość o wyborze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#25 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 marca 2013 - 20:37

no i mamy nowego papieza :mrgreen: alez emocje.
Jakie wrazenia? ;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#26 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 marca 2013 - 20:49

Podoba mi się nasz Franciszek,ma w sobie takie ciepło i od razu wzbudził moją sympatię:-)

#27 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 13 marca 2013 - 20:51

Wzbudził moją sympatię. Ode mnie wielki plus za imię. :-D
Bardzo bym chciała, żeby okazał się dobrym papieżem. Wydaje mi się, że Kościół bardzo tego teraz potrzebuje. :->

I zatęskniłam za JPII. I nabrałam chęci, żeby poczytać jakieś jego teksty.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#28 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 marca 2013 - 20:52

Podoba mi się nasz Franciszek,ma w sobie takie ciepło i od razu wzbudził moją sympatię:-)

Przypomina mi Jana XXIII ;)

Nie będę się mogła przyzwyczaić przez długi czas, ale fajnie, że to nie Włoch :P

#29 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:06

Moją sympatię również wzbudził, taki ciepły się wydaje :) Mam nadzieję, że będzie dobrym papieżem :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#30 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:11

jak dla mnie bez znaczenia kto został papieżem.
wiadomo chwila trochę wzruszająca, dająca do myślenia.

jedyne co to

zatęskniłam za JPII. I nabrałam chęci, żeby poczytać jakieś jego teksty.

kiedyś znałam 1 jego wiersz na pamięć muszę sobie przypomnieć ;-)

no i aż obejrzałam :
http://www.youtube.com/watch?v=H0YdX5vnTJo
bo bardzo lubię ten film

#31 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:13

jakoś to mnie zbytnio nie interesuje.... niech sobie będzie...szkoda tylko że Polak aż do śmierci a Niemiec do emerytury... Ciekawe jak z tym będzie

#32 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:18

ładne imię - Franciszek.
Może to znak, że chce zrobić coś nowego, a nie tylko kontynuować "dzieła" swoich poprzedników.
Mam nadzieję, że w końcu wybrali kogoś, kto zrobi porządek z tym bałaganem.

Bardzo sympatyczny człowiek. Mi też się skojarzył z Janem XXIII, nawet podobny trochę wizualnie :-)

I zatęskniłam za JPII. I nabrałam chęci, żeby poczytać jakieś jego teksty.

ee, nie lubiłam go za bardzo. Nie wiem co ludzie w nim widzieli <bezradny></span>
Teksty tekstami, ale ile spraw zamiótł pod dywan podczas tylu lat pontyfikatu do inna sprawa (np. pedofilia, przekręty w banku watykańskim, korupcja) :-|
Jakiś nieszczery mi się wydawał, ale to moje zdanie.

Ratzinger bardziej mi przypadł do gustu. :-)

#33 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:25

Nowy papiez zrobil na mnie dobre wrazenie,wydaje sie skromna,ciepla osoba. Imie tez przyjal fajne. Przyznam ze zaskoczyl mnie wybor. Zdecydowanie bardziej przypadal mi do gustu niz Benedykt no i przypomnial mi sie J.P.II. .
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#34 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:26

ładne imię - Franciszek

Piekne :-D

ee, nie lubiłam go za bardzo.

A ja nie wiem jak mozna go nie lubiec :-( Tez tesknie za nim :-( :-(

Ratzinger bardziej mi przypadł do gustu.

Mi za to nie za bardzo :oops:

Mamy papieza :mrgreen:
Baaaardzo sympatyczny mi sie wydaje :mrgreen: Spodobal mi sie i takie cieplo od niego bije.

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#35 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 marca 2013 - 21:29

hmm... jego wiek tylko troche mnie przeraża 76lat... zaraz będzie kolejny schorowany :/ nie no zobaczymy co nam nowy papież przyniesie...

#36 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 marca 2013 - 06:48

jego wiek tylko troche mnie przeraża 76lat... zaraz będzie kolejny schorowany

O tym samym pomyślałam.
Naszego papieża lubiłam, Benedykt był mi obojętny a Ten zobaczymy. Imię pozytywne -akurat kolega nazwał tak swojego synka :-> Wizualnie też na plus. Wydaje się sympatyczny no ale zobaczymy jak to się wszystko potoczy.

#37 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 14 marca 2013 - 07:24

ładne imię - Franciszek.

Wczoraj oglądałam program i rozkminiali, do czego ma nawiązywać jego imię, wychodzi, że do nowej ewangelizacji, misji, zobaczymy.

A co do samego papieża, to przyjemny z twarzy :P Tylko tyle narazie można o nim powiedzieć...
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#38 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 marca 2013 - 11:16

A co do samego papieża, to przyjemny z twarzy Tylko tyle narazie można o nim powiedzieć...

Wydaje mi się sympatyczny i skromny,takie mam odczucia jak patrzę na nowego Papieża.No i z poza Europy. ;-)
PS.Franciszek,polubilam to imię :mrgreen:

#39 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 14 marca 2013 - 23:20

Bardzo pozytywnie odbieram nowego papieża. Skromny człowiek.
A tak w ogóle, to pierwszy papież o imieniu Franciszek.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#40 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 marca 2013 - 22:54

a nie macie jeszcze dosc jednego tematu w mediach ??? ja zawsze rano ogladam jakis poranny program , ale dzis to byl tom & jerry bo na trzech jakie mam do wyboru tylko jeden temat

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych