Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Związek z męzczyzną z dzieckiem z poprzedniego związku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 ewass

ewass
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 00:13

Mam pytanie.czy uwazacie ze warto byc w zwiazku z facetem ktory ma dziecko z inna?czy taki zwiazek ma wogole szanse przetrwac?moze ktoras z was jest lub byla kiedys w takim zwiazku.obecnie spotykam sie z mezczyzna ktory ma dziecko z inna ale nie wiem czy sie angazowac <bezradny></span>

#2 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:39

ewass, to zależy od danej osoby.
Jedni są w stanie to zaakceptować inni nie. (sporo zależy od tego jakie relacje ma facet z dzieckiem i byłą partnerką)
Skoro zdecydowałaś się spotykać z facetem który ma dziecko to chyba coś do niego czujesz?

czy taki zwiazek ma wogole szanse przetrwac?

mój trwa już ponad 2 lata ;-)

#3 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 11:53

Oczywiście, że się może udać. Tylko trzeba może więcej pracy ze strony kobiety. Musi pokonac więcej rzeczy, tolerować więcej. Bo przeciez nie uniknie się tego, że partner będzie spotykał się z byłą, że czasem sa to naprawde dobre relacje i kobieta musi pokonać zazdrość. Musi tez przede wszystkim zaakceptować dziecko.
Ale to są rzeczy, które da się pokonać i można stworzyć cudowny związek. Życie układa się bardzo różnie, ludzie sa razem i się rozstają, co nie znaczy, że nie nadają się do związków.

Jeśli dwie strony chcą i się kochaja to wszystko da sie pokonać.

Każdy z nas urodził się ateistą

#4 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:04

Musi tez przede wszystkim zaakceptować dziecko.

jeśli jest małe i nie jest negatywnie nastawiane przez matkę to można nawet pokochać jak swoje :)

#5 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 16:08

Dokładnie. Ja chyba nie miałabym problemu z tym, że mój partner ma dziecko. Ważny byłby dla mnie powód rozstania, ale równie dobrze ja mogłabym miec dziecko. Mam prawie 30 lat i różnie mogło się ułożyć.

Każdy z nas urodził się ateistą

#6 tylkomorze

tylkomorze
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 17 października 2014 - 11:41

Dziwny wątek. Gdyby padło pytanie ze strony mężczyzny: czy warto być z kobietą, która ma dziecko z poprzedniego związku - to zaraz byłaby na forum wieeeelka afera, że jakaś się odważyła zadać takie pytanie.

Bo przecież jasne, że kobiety z dzieckiem z ex związku są nadal cudowne, a to ten głąb nie był ich wart.

A facet z dzieckiem, to już na pewno jest towar z niższej półki.

Jejku...

"Głupstwo jest wielkie jak morze, wszystko w sobie pomieści"  - Bolesław Prus

#7 marsh

marsh
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 16 stycznia 2015 - 16:43

ja miałam przyjemność takiego związku

niestety nigdy nie byłam w jakimkolwiek stopniu ważniejsza od jego córeczki 

na dłuższą metę niestety nie wypaliło

#8 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 01 lutego 2015 - 13:56

Wszystko zależy od tego jak facet podchodzi do roli ojca,jak się zachowuje, czy dziecko dla niego jest najważniejszą osobą, czy tylko dodatkiem do "przygody"?  i dlaczego się rozstał z matką swojego dziecka?

Ale samo bycie w związku z facetem po przejściach jeszcze nie oznacza tego, że związek musi być nieudany. Trzeba się przekonać co to za facet,czy jest wartościowym człowiekiem, czy tylko trafił na nieodpowiednią osobę, która go wrobiła? czy wogóle go kochała? Już sama rozmowa  z nim powinna wiele wyjaśnić, a dziecko jako takie niczemu nie jest winne,bo na świat się nie prosiło i dlatego, że ono jest mam nie być z kimś kogo np kocham??? i ten ktoś kocha mnie???

#9 monika088

monika088
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 11:59

myślę, że ma szansę przetrwać i być dobrze, wiadomo dziecko będzie Cię porównywało z matką i będzie miało do Ciebie takie nastawienie jakbyś chciała być zamiast mamy, ale jak pokażesz że nie chcesz nikogo zastępować to się przekona.

#10 maniuszka

maniuszka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 13:51

Od wielu wielu rzeczy to zależy

np od wieku dziecka................jeśli np dziecko jest małe i popewnym czasie bedzie traktować Cię jak mamę.................to super..............nie masz rozstępów a masz dziecko

-od płci dziecka dziewczynka może przypominać Ci matkę 

- od stosunku dziecka do Ciebie

nawet nie napisałaś czy facet mieszka z dzieckiem czy tylko z nim się widuje ..musisz więcej   napisać.............. a może fajnie, że jest po przejściach  jest mądrzejszy i będzie bardziej Cię  doceniał

#11 canciari

canciari
  • Użytkownik bez aktywacji
  • 7 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 14:10

Powodzenie takiego związku zależy od wielu czynników, szkoda, że nie napisałaś czegoś więcej. Najważniejsze jest to, w jakiej atmosferze rozstali się rodzice i czy matka tego dziecka ma coś przeciwko nowemu związkowi byłego partnera, bądź, co gorsza, przeciwko Tobie. Jeżeli tak, to może próbować nastawiać dziecko przeciwko ojcu, lub ograniczać mu kontakty, a wtedy Wasz związek raczej nie przetrwa - odpowiedzialny ojciec będzie robił wszystko, żeby być przy dziecku jak to tylko możliwe, a Ty będziesz zawsze odsunięta na dalszy plan. Jeśli natomiast rodzice rozstali się w przyjaznej atmosferze, ustalili plan wychowania (do którego Ty się nie będziesz wtrącać!), dziecku wyjaśnili sytuację, to nie musi być żadnych problemów. 

#12 Gosia1305c

Gosia1305c
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15 lutego 2015 - 21:33

Mam pytanie.czy uwazacie ze warto byc w zwiazku z facetem ktory ma dziecko z inna?czy taki zwiazek ma wogole szanse przetrwac?moze ktoras z was jest lub byla kiedys w takim zwiazku.obecnie spotykam sie z mezczyzna ktory ma dziecko z inna ale nie wiem czy sie angazowac <bezradny>

to nie wątpliwie trudna sprawa ... musisz dokładnie przemyśleć ile facet znaczy dla Ciebie i to Ci pomoże

/link/

#13 Melaka

Melaka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18 marca 2015 - 13:25

Wydaje mi się, że powodzenie związku nie zależy od tego czy ktoś ma dziecko czy go nie ma ;) tylko raczej od charakteru danej osoby. :)

#14 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 22 marca 2015 - 17:47

ewass, to zależy od danej osoby.
Jedni są w stanie to zaakceptować inni nie. (sporo zależy od tego jakie relacje ma facet z dzieckiem i byłą partnerką)
Skoro zdecydowałaś się spotykać z facetem który ma dziecko to chyba coś do niego czujesz?

mój trwa już ponad 2 lata ;-)

Najlepszy przykład to zywy przykład :)

Czy warto sie angażować, to zalezy tylko od ciebie i tego, jak bardzo ci zalezy na tym gościu. Dziecko to coś najświętszego dla rodzica - mówię po sobie i wiadomo, ze coś, co łączy tych dwoje ludzi już na zawsze. Jest na pewno trudniejj, budować taki związek niż kiedy oboje zaczynamy "od zera", ale to też szansa dla ciebie na lepsze poznanie go - to jaki facet jest dla swojej byłej i dziekco mówi więcej o nim, niz to jaki jest dla ciebie na począktu znajomości ;)

#15 malaczarna

malaczarna
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 05 grudnia 2015 - 17:59

Spotykałam się z facetem ktory miał 7letnie dziecko. Dla mnie to nie problem. Ale facet nie potrafił wyjść spod presji swojej ex. Zachowywał się jak niedojrzały gówniarz pod tym względem. Dawał się manipulowac byłej. A feee. Ale generalnie posiadanie dziecka nie dyskwalifikuje faceta. 

#16 malaczarna

malaczarna
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 02 lutego 2016 - 13:21

Osobiście nie potrafiłabym być w takim związku. Po pierwsze przy dziecku nie mogłoby być tego początkowego totalnego zakochanego szaleństwa, dziecko ZAWSZE byłoby ważniejsze niż ja (przynajmniej powinno być), więc mogłabym sobie planować romantyczne wypady/weekendy a choroba dziecka i tak byłaby ważniejsza. Może to egoistyczne, ale jednak dopóki z facetem nie bede miala wspolnego dziecka, chce byc dla niego najważniejsza. No i druga nie mniej wazna kwestia-finanse. Nie chce żeby mojemu dziecku czegos brakowalo, bo jego tata musi lożyć na dziecko z poprzedniego związku.

#17 kathy

kathy
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 15:27

Wszystko zależny od tego jaki to facet. I jaką osobą jesteś Ty, bo dla jednych to problem dla drugich luuuzz. Dziecko nie jest przecież winne, że jest z rozbitego związku, a pewnie chciałoby by jego rodzice się pogodzili. Ale dzieciom po prostu trzeba dać czas. 

#18 Sasanka

Sasanka
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 26 kwietnia 2016 - 22:33

Hmmm... dziwne pytanie jak dla mnie :) każdy ma jakiś bagaż doświadczenie, to akurat jest bardziej zmaterializowane ;)

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 17:45

w moim wieku spotkac faceta , ktory nie ma jakiegos

bagaż doświadczenie

to nie lada wyzwanie. jest to do zaakceptowania. ale to zalezy , jak to napisał @facet od stosunk u tego faceta do dziecka.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#20 LilkaZ

LilkaZ
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17 października 2016 - 13:59

To zależy byłam w takim związku 5 lat na poczatku było ok facet ma dwoje Dzieci, bardzo je lubiłam i z wzajemnością, ale w pewnym momencie zdałąm sobie sprawę, że robię głównie za opiekunkę do Dzieci, ja zostawałam z Dziećmi, a on chodził na siłownię czy coś innego i każdy pretekst był dobry żeby zostawić mnie z nimi samą...one były u niego 3 razy w tygodniu po pracy i w dwa weekendy w miesiącu. Nie dałam rady...