Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podroz z dzieckiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 06 sierpnia 2015 - 19:06

Witajcie, wyjezdzamy w przyszlym tyg na wakacje samochodem z L. Niestety nie jest ona w stanie wysiedzieć długo w foteliku.

Kolorowanie, czytanie, czy inne zabawy trwają bardzo krotko:( potem zaczyna sie koszmar...

czy macie jakie sprawdzone pomysly na zajecie czyms dziecka podczas podrozy?

#2 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 sierpnia 2015 - 21:38

czy macie jakie sprawdzone pomysly na zajecie czyms dziecka podczas podrozy?

u nas sprawdziło się dostosowanie pory wyjazdu do trybu dnia Krasnala, czyli wyjeżdżamy kiedy ten najchętniej poszedłby na drzemkę albo wcześnie rano, kiedy jest wyspany i wypoczęty. 

#3 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 12 sierpnia 2015 - 11:05

my tez tak robimy, tylko , ze podroz bedzie trwała okolo 6 godzin:( wiec calej drogi nie przespi...

#4 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 14 sierpnia 2015 - 10:44

kaczucha, no to z pewnością nie prześpi. A próbowałaś jakieś książkowe audiobooki dla dzieci puszczać w podróży, albo najprościej- radio dla dzieci? 

#5 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 16 sierpnia 2015 - 19:50

Jestesmy juz po... choc latwo nie bylo... nie chce mi się nawet myslec o powrocie...blueberry nigdy o tym nie pomyslam... teraz juz za pozno... zadnych audiobookow nie mam przy sobie:(

#6 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 17 sierpnia 2015 - 17:44

u nas sprawdziło się dostosowanie pory wyjazdu do trybu dnia Krasnala

My mieliśmy przed sobą 12h jazdy samochodem - uznaliśmy, że najlepiej będzie wyjechać wieczorem. Pierwsze 2h trzeba było młodą zagadywać i zabawiać, resztę przespała. Jak dziecko :lol:

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#7 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 17 sierpnia 2015 - 21:26

Niestety nie jest ona w stanie wysiedzieć długo w foteliku.
Dlatego my z Okruszkiem daleko nie jezdzilismy jak byl maly, bo nie lubil dlugich podrozy :-P  :roll:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#8 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 19 sierpnia 2015 - 08:29

nie chce mi się nawet myslec o powrocie.

nie myśl, tylko ciesz się urlopem ;-)

najlepiej będzie wyjechać wieczorem

sporo osób też tak robi i jest to całkiem dobry pomysł, o ile ktoś lubi jeździć nocą

My jeździmy średnio raz w miesiącu w odwiedziny do rodziców. Podróż trwa około 4 godzin. Krasnala trzeba praktycznie przez cały czas zabawiać. Jeśli się prześpi, to na jakieś 30 minut. Twardy jest.  Zawsze mam pod ręką pełno zabawek, książeczek, przekąski. Mam też coś nowego i wyciągam to w sytuacjach kryzysowych. Zatrzymujemy się też minimum raz. Radio dobra sprawa ;-)  Generalnie nie jest źle, ale trzeba się nieco "namęczyć" .

#9 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 23 sierpnia 2015 - 19:21

nie myśl, tylko ciesz się urlopem

hahha, tak zrobie,

wracamy juz  we wtorek...

my tez staramy sie nie zatrzymawac bez potrzeby, to dobry sposob:) radio, mowisz? hmm, dla L to tylko chwilowa zajawka, jak uslyszy jakas piosenke, ktora zna, to ok, ale jak jest jakas audycja, to niestety... nic nie da posluchac:)

#10 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 sierpnia 2015 - 14:47

@kaczucha może jakaś płyta z piosenkami dla dzieci?

Często na wakacjach można spotkać stoiska z płytami

Poza tym polecam kupić jakąś nową zabaweczkę. Zawsze zabawi się trochę dłużej. No i przekąski na pewno jeśli jest łasuchem.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#11 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 04 września 2015 - 12:18

U nas podróż też najczęściej nocą, chociaż ja nie przepadam za tym, bo nie jestem nocnym markiem i szybko chce mi się spać ;) kaczucha, no fakt niełatwo utrzymać malucha przy odbiorniku, ale jakbyś spóbowała z audycją taką typową dla dzieci to może by zahaczyło :) pewnie jeszcze niejedna podróż przed wami, moze taki pamietnik przedszkolaka albo inna audycja w polskim radiu dzieciom by L zainteresowała? 

#12 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 06 września 2015 - 18:41

blueberry_muffin jakos dalismy rade:)

ale ten pomysl z radiem dla dzieci jest dobry. L wiecznie tokuje w samochodzie, moze jakas ciekawa audycja ja powstrzyma. Na jakiej oni czestotliwosci nadaja?

#13 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 08 września 2015 - 11:35

blueberry_muffin jakos dalismy rade:)

ale ten pomysl z radiem dla dzieci jest dobry. L wiecznie tokuje w samochodzie, moze jakas ciekawa audycja ja powstrzyma. Na jakiej oni czestotliwosci nadaja?

Ja kojarzę tylko jedno radio dla dzieci, więc sprawdziłam - polskie radio dzieciom to radio cyfrowe. Częśc projektu cyfryzacji polskiego radia - tak jak to było z telewizją. Musisz miec albo specjalny odbiornik albo jak ja pobrać apkę na telefon - darmowa. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#14 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 09 września 2015 - 19:48

Ja tam wolę z młodą pośpiewać. :D

#15 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 27 września 2015 - 19:27

Ja kojarzę tylko jedno radio dla dzieci, więc sprawdziłam - polskie radio dzieciom to radio cyfrowe. Częśc projektu cyfryzacji polskiego radia - tak jak to było z telewizją. Musisz miec albo specjalny odbiornik albo jak ja pobrać apkę na telefon - darmowa. 

przetestowalismy to Polskie Radio Dzieciom:) polecam, nie sadzilam, ze moja cora bedzie tak zainteresowana.Maja naprawde madre audycje i dostosowane do tak malych dzieci. Nawet w konkursie wzielysmy udzial i wygralysmy latawiec:)

#16 kolista

kolista
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 30 września 2015 - 09:16

ja nie mam jakiegoś większego problemu , mam synka 3 letniego i najczęściej większość podróży po prostu przesypia....ost. jechaliśmy z Poznania do Ustki, na wakacje do hotelu Lubicz, i nawet nie marudził. Ma blisko swoje uluibone samochody i lubi jeździć nimi po szybie udając że się ściga z innymi samochodami na drodze :)

#17 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 06 października 2015 - 12:01

przetestowalismy to Polskie Radio Dzieciom:) polecam, nie sadzilam, ze moja cora bedzie tak zainteresowana.Maja naprawde madre audycje i dostosowane do tak malych dzieci. Nawet w konkursie wzielysmy udzial i wygralysmy latawiec:)

Brawo, ja nigdy nie miaalm latawca :( 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#18 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 06 października 2015 - 20:59

Brawo, ja nigdy nie miaalm latawca :cry:

konkurs nadal trwa:) na jesienne spacery bedzie jak znalazl.

#19 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 27 stycznia 2026 - 08:10

Myśląc o feriach, coraz częściej biorę pod uwagę gotowe pakiety pobytowe. ferie w górach z wyżywieniem wydają się wygodnym rozwiązaniem, szczególnie przy dłuższym pobycie. To jeszcze etap rozeznania, ale przeglądając oferty Elements Hotel, widzę sporo ciekawych opcji na spokojny wypoczynek.