Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ekranizacje książek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
132 odpowiedzi w tym temacie

#81 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 14:16

Faktycznie aktorzy jakoś nie do końca się wydają.. bo pewnie każda sobie inaczej wyobrażała ;)

ale zapowiada się ciekawie :D

#82 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 14:20

@Olenka mi właśnie nie pasuje Anastasia za bardzo, zupełnie inaczej sobie ją wyobrażałam i nie mogę się przekonać :-) ale również czekam z niecierpliwością na film !

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#83 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 14:23

Mi się wydaje trochę za stara... powiem brutalnie...

#84 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 17:49

Mi się wydaje trochę za stara

Za stara to może i nie, ale taka jakaś.... nijaka  <bezradny>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#85 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 18:22

Mi się wydaje trochę za stara... powiem brutalnie...

mi też się taka wydała, a teraz... sama nie wiem :-P

a on... jakoś taki... zwykły w oczach... no nie wiem :-P

ale lepiej na filmie zdziwić się pozytywnie :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#86 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 18:28

Zobaczymy jak wyjdzie w calosci.. kazda miala swoje wyobrazenia

#87 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 22:46

Z początku nie byłam przekonana do aktorów, ale ... pasują mi idealnie :-D

Ja w sumie do końca chyba nie wiedziałam kto ma zagrać, bo nie interesowało mnie to :-P książki były nudne to filmu nie wyczekiwałam :-P
Ale kawałek książki przeczytałam i obejrzałam teraz z ciekawości zapowiedź...i....ten aktor mi w ogóle nie pasuje do tej roli. Jest taki za...no właśnie...nijaki :-P za to Ana taka sierota jak z książki hehe ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#88 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 06:52

Mi on nie pasuje zupelnie! Jest zbyt zwykly, za malo przystojny i za malo 'magnetyczny'. Ona nie jest super, ale moze byc ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#89 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 10:13

W trailerze Ana jest tak samo irytująca i nijaka, jak w książce, więc wydaje mi się, że ta aktorka to dobry wybór :P

Za to Grey... No dobra, zawsze mogło być gorzej, ale to nie do końca to.

#90 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 16 sierpnia 2014 - 10:34

Powiem Wam tak, kogo by na Grey'a nie wybrali- zawsze by było źle :-P Niestety, ale każda ma inną wizję, wyidelizowanego Szarego i każdej się nie da podpasować. Mi on też nie pasuje :-P

Ale moim zdaniem Ana jest fajnie dobrana :-)

Użytkownik Marzycielka24 edytował ten post 16 sierpnia 2014 - 10:35

#91 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 24 października 2014 - 15:41

Ja nie czytam Greya jetsem twarda!

A teraz byłam na Dla Ciebie wszystko Sparksa - powieść Sparksa ekranizacja z Jamesem Marsdenem :) Bardzo do płakania, ładny, piękne zdjecia... udana ekranizacja ogólnie. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#92 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 25 października 2014 - 13:25

A teraz byłam na Dla Ciebie wszystko Sparksa - powieść Sparksa ekranizacja z Jamesem Marsdenem :-) Bardzo do płakania, ładny, piękne zdjecia... udana ekranizacja ogólnie.

Ja byłam wczoraj na Dla Ciebie wszystko, bardzo, bardzo mi się film podobał. Cudowna ekranizacja. Nawet mój M. stwierdził, że świetny film, a to już konkretna opinia, bo on zazwyczaj nie bardzo nastawiony do takich filmów. :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#93 kubeczka

kubeczka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 28 października 2014 - 09:37

Powiem Wam tak, kogo by na Grey'a nie wybrali- zawsze by było źle :-P Niestety, ale każda ma inną wizję, wyidelizowanego Szarego i każdej się nie da podpasować. Mi on też nie pasuje :-P

Ale moim zdaniem Ana jest fajnie dobrana :-)

Wizja, wizją ,ale do filmu kogoś trzeba obsadzić i jest to i tak jakos optymalnie dopasowany człowiek, przynajmniej w aspekcie fizycznym, reszta to juz gra.

#94 Pantonima

Pantonima
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 12:30

Wizja, wizją ,ale do filmu kogoś trzeba obsadzić i jest to i tak jakos optymalnie dopasowany człowiek, przynajmniej w aspekcie fizycznym, reszta to juz gra.

Wydaje mi się, że Dornan pasuje do tej roli, bo nie jest w chwili obecnej najbardziej znanym aktorem (pewnie po premierze to się zmieni), ale dzięki temu, można go będzie, po kilku minutach filmu, utożsamić z książkowym Grey'em i taki zostanie w naszej pamięci.

Spójrzcie np. na Igrzyska Śmierci - czy w tym momencie ktoś w ogóle wyobraża sobie, by rolę Katniss mogła zagrać inna aktorka niż Lawrence? Przecież to byłaby porażka :P

#95 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 14:49

Pantonima -tego już by się nie dało zrobić. Katniss = Jennifer Lawrence. A wiesz, że pewnie dlatego ona w tym zarobiła na tym filmie aż 10 mln dolarów. :) Ale zagrała super, to trzeba jej przyznać. Jak dla mnie, to Kosogłos jest najlepszą częścią Igrzyska zrobionych do tej pory, a ostatnia część po prostu musi być lepsza - tam ma się wydarzyć najważniejsze. 

#96 renatazo

renatazo
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 19:54

A czy ktoś już oglądał Zaginioną dziewczynę? Słyszałam dużo dobrego o filmie a jeszcze więcej o książce. Którą swoją drogą kupiłam sobie już na gwiazdkę.

#97 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 listopada 2014 - 00:03

A czy ktoś już oglądał Zaginioną dziewczynę?

Właśnie wczoraj rozmyślałam jaki tytuł ma film, którego reklamę widziałam niedawno w kinie. I z tego co zerknęłam na opis chodzi o Zaginioną dziewczynę. Nie wiedziałam, że jest na podstawie książki. Film bardzo chcę obejrzeć.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#98 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 08 grudnia 2014 - 22:16

Za stara to może i nie, ale taka jakaś.... nijaka  <bezradny>

Mimo, że nie czytałem i  mnie to ziebi to jednak jak zobaczyłem zwiastun miałem podobne odczucia - jak już robić kinowe TO, to chociaż z ładnymi ludźmi, a tu ani on ani ona...

Tylko na Jacksonie i jego hobbitach i elfach można polegać :P 

#99 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 08 grudnia 2014 - 22:23

Tylko na Jacksonie i jego hobbitach i elfach można polegać

o to to...zgadzam sie w 100% ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#100 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 12:57

o to to...zgadzam sie w 100% ;-)

a premiera juz za chwilę! uwielbiam ten film również za to, ze w drugi dzień swiat jest powód żeby odciągnąć wszystkich od stołu bez awantury i ciągłego "nie chce mi się". tylko, że tym razem to ostatnia taka okazja :<

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych