Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Smażenie - jak to robić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alicja29

Alicja29
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 października 2012 - 23:19

Witam Panie.

Mam problem w kwestii smażenia. Otóż, zawsze tłuszcz pryska, łatwo się poparzyć, jak nie spalę to surowe. Podpowiem, że patelnie mam teflonową, a smażę na Kujawskim rzepakowym. Jak sobie z tym radzicie?

#2 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 03 października 2012 - 23:50

Alicja29, Przede wszystkim patelnia powinna być sucha, produkty, które zamierzasz smażyć także powinny być w miarę możliwości odsaczone, np. kotlety schabowe. Ja przed smażeniem zawsze płukam mięso, odsaczam i dopiero na patelnie żeby pozbyć się nieprzyjemnego pryskania. A jeśli mimo to tak się dzieje to zmniejszam płomień na palniku. Powinno być ok.

#3 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 17:55

Ja ostatnio smażę na papierze, ale odchudzam się więc papier do gotowania i smażenia jest ze mną za pan brat.

#4 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 16:22

Ja ostatnio smażę na papierze, ale odchudzam się więc papier do gotowania i smażenia jest ze mną za pan brat.

Mmmmmm mieso smażone w takim papierze to niebo w gebie. Ja dodaje dosłownie 3 krople oliwy, dla smaku tylko i wychodzi przepyszne!!

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 17:31

Mmmmmm mieso smażone w takim papierze to niebo w gebie

a rybe probowałyscie ??? bo mieso na suchej patelni czy grillowej mi nie przywiera , ale ryba juz sie przykleja <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko