Jeśli jesteś w stanie z góry przewidzieć co i jak będziecie robić podczas stosunku no to ok, ja nie jestem. Stawiam na spontanicznośćnie wyobrażam sobie stosować globulki i uprawiać seks oralny
dla faceta też jest to średnio przyjemne kiedy kiedy pieści cie oralnie, bo te globulki maja ohydny chemiczny smak
![]()
Globulki dopochwowe
Napisano 04 października 2012 - 16:13
Napisano 04 października 2012 - 18:45
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 04 października 2012 - 19:44
No sorry,ale jeśli użyłabym globulek to na bank zrezygnowałabym wtedy z seksu oralnego. Tu nie trzeba nic planowaćJeśli jesteś w stanie z góry przewidzieć co i jak będziecie robić podczas stosunku no to ok, ja nie jestem. Stawiam na spontaniczność
Napisano 04 października 2012 - 19:48
przed zażyciem glubolki sex oralny potem zaaplikowanie globulki odczekanie aż się rozpuści i sexco innego przed globulkami, a co innego po
Napisano 04 października 2012 - 19:53
Wg mnie też są wygodniejsze metody antykoncepcjidlatego ja globulek bym nie używała ...
Napisano 04 października 2012 - 19:55
Napisano 04 października 2012 - 21:35
ale nie wiem czy to do końca jest skuteczna metodainqaa, jest jeszcze możliwość, że gumki + mierzenie tempki,
dokładnieAle inqaa nie szuka alternatywy dla prezerwatyw, tylko czegoś dodatkowego
jeżeli seks oralny to tylko przed takim czymś, wiadomonie wyobrażam sobie stosować globulki i uprawiać seks oralny
no własnie tak w moim przypadku jest, ze 2 razy sie zdarzyło już że sama gumka była a potem chodziłam i myślałam, bo jednak wskaźnik Pearla wynosi te 2-15nikus, ale stosować tylko prezerwatywę i ciągle myśleć " o rany, wpadniemy",
jestem po prostu typem czlowieka, który sie wyjątkowo często zamartwia a że dzidziuś ani mnie ani K nie jest teraz potrzebny to wole sie dobrze zabezpieczać niż potem biadolić i pluć sobie w twarz że się nie pomyślało wcześniej
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 05 października 2012 - 07:17
Ja się w pewnym momencie czułam z tym bezpieczniej niż z gumkami. Samych "kalendarzyków" bym Ci jednak nie poleciła, bo wiadomo jak to się mówi - watykańska ruletka.ale nie wiem czy to do końca jest skuteczna metoda
Popróbuj w takim razie z tymi globulkami, może akurat Tobie podpasują.jestem po prostu typem czlowieka, który sie wyjątkowo często zamartwia a że dzidziuś ani mnie ani K nie jest teraz potrzebny to wole sie dobrze zabezpieczać niż potem biadolić i pluć sobie w twarz że się nie pomyślało wcześniej
Chyba, że pisałaś, a ja przeoczyłam- próbowałaś już może?
I co na to K.? W końcu to ma być Wasza decyzja
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 05 października 2012 - 09:49
jak dla mnie tak jesli chodzi o prezerwatywe ma + bo chroni przed chorobami przed ciążą jakoś słabiej bo pekaja jakby nie było, ssuwaja się, trzeba miec wprawe żeby dobrze załozyc itp, globulki porazka całkowita ze wzg na wypływaniem szczypanie, swedzenie i ogólny dyskomfort nie tylko dla kobiety, mierzenie temp jak dla mnie tylko dla odwaznych, wystrczy osłabienie organizmu, infekcja i sie pierdaczy wszystko, kalendarzyk dla chcacych potomstwo jak dla mnie, trzeba w miare regularnie miesiaczkować a to raczej dla wybranych
wiec polecam pigułki dalej, nadal i konsekwetnie, dobra ochrona przed niechciana ciążą, regularny bezbolesny i mało obfity okres no same +
no ale inqa sama musisz wybrac co wolisz i poczytac jak procentowo dane
Napisano 05 października 2012 - 13:06
A tak w ogóle, to przez te wszystkie razy, jak używaliśmy globulki zawsze zastanawiałam się czy one są skuteczne (tzn w teorii wiem, że niby tak). i zawsze się obawiałam jak miała przyjść @. Połączenie gumki i tych globulek i tak nie dało mi komfortu psychicznego
Napisano 05 października 2012 - 15:22
kupiłam, czekają w szafce, może dzisiaj wypróbuję
[quote name="Aspirynkaaa"]I co na to K.? W końcu to ma być Wasza decyzja
K jest podobnego zdania co ja, lepiej się bardziej zabezpieczyć niż za mało
Aniusia, policz sobie teoretycznie ile lat zaczynając od teraz brałabym tabletki aż do planowanego zajścia w ciąże, 6 lat? Przecież tak mi zepsują organizm, aż szkoda
[quote name="Histeria]Połączenie gumki i tych globulek i tak nie dało mi komfortu psychicznego
to już na pewno jest lepsza opcja niż sama gumka :->
// Mission completed
Napisano 05 października 2012 - 15:43
to już na pewno jest lepsza opcja niż sama gumka :->
Wiem, ale ja im po prostu nie umiałam zaufać, dlatego rzuciłam to w cholerę
Napisano 05 października 2012 - 22:10
inqaa ja zaczełam brac pigułki jak skończyłam 21lat, dziecko urodziłam mając 34,5 i jakos nie narzekam na zdrowieAniusia, policz sobie teoretycznie ile lat zaczynając od teraz brałabym tabletki aż do planowanego zajścia w ciąże, 6 lat? Przecież tak mi zepsują organizm, aż szkoda
Napisano 05 października 2012 - 22:22
Aniusia, policz sobie teoretycznie ile lat zaczynając od teraz brałabym tabletki aż do planowanego zajścia w ciąże, 6 lat? Przecież tak mi zepsują organizm, aż szkoda
inqaa ja zaczełam brac pigułki jak skończyłam 21lat, dziecko urodziłam mając 34,5 i jakos nie narzekam na zdrowie
I ja się wypowiem, że zaczęłam mając lat 17, mając 26 urodziłam dziecko, w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tak, ktoś może powiedzieć, że to są konsekwencje długoterminowe, teraz wydaje mi się, że jest wszystko dobrze, a za kilka lat może się zmienić. Ale np. stosując samą prezerwatywę- bo kilka razy, kilkumiesięczne przerwy miałam spowodowane różnymi okolicznościami, nie czułam się bezpiecznie i ciągle panikowałam. A globulki to już dla mnie w ogóle porażka. I cóż, uważam, że pigułki wychodzą stanowczo taniej niż utrzymanie dziecka
Ale seks oralny po zastosowaniu globulki, to dla mnie jakiś hardcore
Napisano 05 października 2012 - 22:56
Histeria my się dalej nie rozumiemy najwidoczniej
Temat kończę, bo nie zamierzam w kółko tłumaczyć tego samego
[quote name="Aniusia"]regularny bezbolesny i mało obfity okres no same +
jak dla mnie taka sytuacja to marzenie....
[quote name="Aniusia"]prezerwatywe ma + bo chroni przed chorobami przed ciążą jakoś słabiej bo pekaja jakby nie było, ssuwaja się, trzeba miec wprawe żeby dobrze załozyc itp[/quote]
stosowałaś kiedyś prezerwatywy w ogóle
Napisano 06 października 2012 - 22:46
I naprawde wszystkie się zsuwały, pękały itd.?
Napisano 07 października 2012 - 09:15
Co do globulek, to nigdy nie stosowałam, ale lepsze globulki + prezerwatywy, niż same prezerwatywy
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 07 października 2012 - 10:09
nic z tego, mój okres nigdy nie był i inie jest regularny a miesiączkuję już ładne pare latale myślę, że jako dodatkowe zabezpieczenie dobry będzie kalendarzyk ( jeśli masz regularny okres)
// Mission completed
Napisano 07 października 2012 - 17:59
nic z tego, mój okres nigdy nie był i inie jest regularny a miesiączkuję już ładne pare lat
też tak miałam, a teraz gdzieś od roku jak w zegarku
Don't worry
Dokładnie, zgadzam się. Trzeba dopasowywać anty do częstotliwości zbliżeń. Nie ma sensu brać tabsów w sytuacji w jakiej jest inqaa.Już bez przesady z tymi prezerwatywami, bo tylko nastraszycie inqę. Jest to bardzo dobra metoda anty, szczególnie przy nieregularnym współżyciu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych