Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Globulki dopochwowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#21 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 października 2012 - 16:13

:arrow: dla faceta też jest to średnio przyjemne kiedy kiedy pieści cie oralnie, bo te globulki maja ohydny chemiczny smak

nie wyobrażam sobie stosować globulki i uprawiać seks oralny :shock:

Jeśli jesteś w stanie z góry przewidzieć co i jak będziecie robić podczas stosunku no to ok, ja nie jestem. Stawiam na spontaniczność :-P

#22 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 04 października 2012 - 18:45

nikus, ale stosować tylko prezerwatywę i ciągle myśleć " o rany, wpadniemy", bo może się zsunąć, pęknąć, itp. to też nic komfortowego, więc jeśli inqaa zdaje sobie sprawę, że nie może mieć teraz dzidziusia i dodatkowa globulka( albo polecana przeze mnie temperatura :-P ) ją uspokoi, to lepiej się w to pobawić, niż mieć jakieś nerwice. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#23 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:44

Jeśli jesteś w stanie z góry przewidzieć co i jak będziecie robić podczas stosunku no to ok, ja nie jestem. Stawiam na spontaniczność :-P

No sorry,ale jeśli użyłabym globulek to na bank zrezygnowałabym wtedy z seksu oralnego. Tu nie trzeba nic planować :lol: co innego przed globulkami, a co innego po ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#24 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:48

nikuś ja chcialam te skyn wypróbować ale mój D. stwierdził że za drogie <bezradny></span> Ale ja je kupie :mrgreen:

co innego przed globulkami, a co innego po

przed zażyciem glubolki sex oralny potem zaaplikowanie globulki odczekanie aż się rozpuści i sex :D wyśmienicie :D całe napięcie i podniecenie opada bo trza czekać :D dlatego ja globulek bym nie używała ... :mrgreen:

Mówię Ci inqaa jak nie tabletki to gumka żel i jazda ja się przyzwyczaiłam już choć narzekałam :oops:

#25 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:53

krowka17, ale chodziło mi o to,że Histeria napisała,że przy stosowaniu globulek seks oralny jest dla faceta średnio przyjemny więc ja piszę, że nie wyobrażam sobie w ogóle połączenia seksu oralnego i globulki. A jeśli już to przed, a nie po aplikacji. No, ale jak kto woli ;-)

dlatego ja globulek bym nie używała ... :mrgreen:

Wg mnie też są wygodniejsze metody antykoncepcji :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#26 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:55

Tilia, ja wiem wiem :) moja wypowiedź po prostu była ironiczna ;) bo nie wyobrażam sobie tego tak samo jak Ty i w 100% uważam tak jak ty :*

#27 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 października 2012 - 21:35

inqaa, jest jeszcze możliwość, że gumki + mierzenie tempki,

ale nie wiem czy to do końca jest skuteczna metoda <bezradny></span>

Ale inqaa nie szuka alternatywy dla prezerwatyw, tylko czegoś dodatkowego

dokładnie ;-)

nie wyobrażam sobie stosować globulki i uprawiać seks oralny :shock:

jeżeli seks oralny to tylko przed takim czymś, wiadomo

nikus, ale stosować tylko prezerwatywę i ciągle myśleć " o rany, wpadniemy",

no własnie tak w moim przypadku jest, ze 2 razy sie zdarzyło już że sama gumka była a potem chodziłam i myślałam, bo jednak wskaźnik Pearla wynosi te 2-15 <bezradny></span>

jestem po prostu typem czlowieka, który sie wyjątkowo często zamartwia a że dzidziuś ani mnie ani K nie jest teraz potrzebny to wole sie dobrze zabezpieczać niż potem biadolić i pluć sobie w twarz że się nie pomyślało wcześniej ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#28 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 05 października 2012 - 07:17

ale nie wiem czy to do końca jest skuteczna metoda

Ja się w pewnym momencie czułam z tym bezpieczniej niż z gumkami. Samych "kalendarzyków" bym Ci jednak nie poleciła, bo wiadomo jak to się mówi - watykańska ruletka. :-P Ale jako dodatek do prezerwatywy zamiast globulek- myślę, że to mogłoby zadziałać.

jestem po prostu typem czlowieka, który sie wyjątkowo często zamartwia a że dzidziuś ani mnie ani K nie jest teraz potrzebny to wole sie dobrze zabezpieczać niż potem biadolić i pluć sobie w twarz że się nie pomyślało wcześniej

Popróbuj w takim razie z tymi globulkami, może akurat Tobie podpasują.
Chyba, że pisałaś, a ja przeoczyłam- próbowałaś już może?
I co na to K.? W końcu to ma być Wasza decyzja ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#29 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 05 października 2012 - 09:49

nie wiem moze ja dziwna jestem i starej daty, ja jak zaczełam współżyc i wiadomo ze były to stosunki nieregularne to ze strachu przed zajsciem w ciąże od razu do gina poszłam po pigułki..i co z tego ze chemia i ma zły wpływ na wątrobe alkohol tez ma zly wpływ na wiekszosc organów a jakos na imprezie nikt o tym nie pamieta :-/
jak dla mnie tak jesli chodzi o prezerwatywe ma + bo chroni przed chorobami przed ciążą jakoś słabiej bo pekaja jakby nie było, ssuwaja się, trzeba miec wprawe żeby dobrze załozyc itp, globulki porazka całkowita ze wzg na wypływaniem szczypanie, swedzenie i ogólny dyskomfort nie tylko dla kobiety, mierzenie temp jak dla mnie tylko dla odwaznych, wystrczy osłabienie organizmu, infekcja i sie pierdaczy wszystko, kalendarzyk dla chcacych potomstwo jak dla mnie, trzeba w miare regularnie miesiaczkować a to raczej dla wybranych :mrgreen:
wiec polecam pigułki dalej, nadal i konsekwetnie, dobra ochrona przed niechciana ciążą, regularny bezbolesny i mało obfity okres no same + :mrgreen: dla młodych kobiet jest przeciez mini pigułka z mniejszymi dawkami hormonu więc tak bardzo wątroba nie ma sie co przejmowac, no chyba ze wybierzesz krązek dopochwowy działa na zasadzie pigułki ale mniej inwazyjnie dla organizmu.....
no ale inqa sama musisz wybrac co wolisz i poczytac jak procentowo dane :lol: zabezpieczenie przed ciążą chroni :mrgreen: bez stresu jak dla mnie to tylko piguły córko :mrgreen:
Dołączona grafika

#30 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 października 2012 - 13:06

Tilia, krówka- no to wychodzi, że ja jestem całkiem inna, bo nie wyobrażam sobie, żebym w czasie seksu miała się zastanawiać, że teraz zrobię to, a potem tamto, albo rezygnować z tego , co lubię. No i dla jasności obrazu: z globulek zrezygnowaliśmy już po pierwszym opakowaniu i zaczęłam brać pigułki, bo przy takim podejściu do sprawy to było najwygodniejsze :-)

A tak w ogóle, to przez te wszystkie razy, jak używaliśmy globulki zawsze zastanawiałam się czy one są skuteczne (tzn w teorii wiem, że niby tak). i zawsze się obawiałam jak miała przyjść @. Połączenie gumki i tych globulek i tak nie dało mi komfortu psychicznego <bezradny></span>

#31 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 października 2012 - 15:22

[quote name="Aspirynkaaa"]Popróbuj w takim razie z tymi globulkami, może akurat Tobie podpasują. [/quote]
kupiłam, czekają w szafce, może dzisiaj wypróbuję :mrgreen:
[quote name="Aspirynkaaa"]I co na to K.? W końcu to ma być Wasza decyzja ;-)[/quote]
K jest podobnego zdania co ja, lepiej się bardziej zabezpieczyć niż za mało ;-) on prezerwatywy ma i bez tego ani rusz, on dobrze o tym wie :-) Ale chce żebym cos jeszcze stosowała, w końcu dziecka też nie chce mieć

Aniusia, policz sobie teoretycznie ile lat zaczynając od teraz brałabym tabletki aż do planowanego zajścia w ciąże, 6 lat? Przecież tak mi zepsują organizm, aż szkoda <bezradny></span>
[quote name="Histeria]Połączenie gumki i tych globulek i tak nie dało mi komfortu psychicznego <bezradny></span>[/quote]
to już na pewno jest lepsza opcja niż sama gumka :->

#32 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 października 2012 - 15:43

to już na pewno jest lepsza opcja niż sama gumka :->

Wiem, ale ja im po prostu nie umiałam zaufać, dlatego rzuciłam to w cholerę :-P

#33 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 05 października 2012 - 22:10

Aniusia, policz sobie teoretycznie ile lat zaczynając od teraz brałabym tabletki aż do planowanego zajścia w ciąże, 6 lat? Przecież tak mi zepsują organizm, aż szkoda

inqaa ja zaczełam brac pigułki jak skończyłam 21lat, dziecko urodziłam mając 34,5 i jakos nie narzekam na zdrowie :mrgreen: niechciana ciąża chyba wiecej szkody zrobi niz potencjalne skutki stosowania pigułki anty..no ale ja nie namawiam, zeby nie było ze deprawuje hihi uwazam ze Twoje obawy sa troche na wyrost <bezradny></span>
Dołączona grafika

#34 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 05 października 2012 - 22:22

Aniusia, policz sobie teoretycznie ile lat zaczynając od teraz brałabym tabletki aż do planowanego zajścia w ciąże, 6 lat? Przecież tak mi zepsują organizm, aż szkoda

inqaa ja zaczełam brac pigułki jak skończyłam 21lat, dziecko urodziłam mając 34,5 i jakos nie narzekam na zdrowie :mrgreen:

I ja się wypowiem, że zaczęłam mając lat 17, mając 26 urodziłam dziecko, w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tak, ktoś może powiedzieć, że to są konsekwencje długoterminowe, teraz wydaje mi się, że jest wszystko dobrze, a za kilka lat może się zmienić. Ale np. stosując samą prezerwatywę- bo kilka razy, kilkumiesięczne przerwy miałam spowodowane różnymi okolicznościami, nie czułam się bezpiecznie i ciągle panikowałam. A globulki to już dla mnie w ogóle porażka. I cóż, uważam, że pigułki wychodzą stanowczo taniej niż utrzymanie dziecka ;-)

Ale seks oralny po zastosowaniu globulki, to dla mnie jakiś hardcore :shock:

#35 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 października 2012 - 22:56

[quote name="Histeria]Tilia, krówka- no to wychodzi, że ja jestem całkiem inna, bo nie wyobrażam sobie, żebym w czasie seksu miała się zastanawiać, że teraz zrobię to, a potem tamto, albo rezygnować z tego , co lubię. No i dla jasności obrazu: z globulek zrezygnowaliśmy już po pierwszym opakowaniu i zaczęłam brać pigułki, bo przy takim podejściu do sprawy to było najwygodniejsze :-) [/quote]
Histeria my się dalej nie rozumiemy najwidoczniej <bezradny></span> ja w czasie seksu też lubię spontan, ale jakoś połączenie globulek i seksu oralnego jest dla mnie odpychające na tyle, że bym się na to nie zdecydowała. Tym bardziej, jak sama pisałaś, że facet ma z tego średnią przyjemność. I nie wiem co ma do tego jakiekolwiek planowanie <bezradny></span>
Temat kończę, bo nie zamierzam w kółko tłumaczyć tego samego <bezradny></span>

[quote name="Aniusia"]regularny bezbolesny i mało obfity okres no same + :mrgreen:[/quote]
jak dla mnie taka sytuacja to marzenie....
[quote name="Aniusia"]prezerwatywe ma + bo chroni przed chorobami przed ciążą jakoś słabiej bo pekaja jakby nie było, ssuwaja się, trzeba miec wprawe żeby dobrze załozyc itp[/quote]
stosowałaś kiedyś prezerwatywy w ogóle :shock: bo brzmi to tak jakby naprawdę jej stosowanie i zakładanie było jakimś wyczynem :shock:

JkIEp1.png

#36 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 06 października 2012 - 22:05

stosowałaś kiedyś prezerwatywy w ogóle

tilka ja nie :shock: ale moi partnerzy oczywiscie,ze tak..sama załozyc bym sie nie odwazyła bo mi to nie wychodziło nigdy <bezradny></span> nic nie poradze talentu w rączkach do tego nie mam :mrgreen:
Dołączona grafika

#37 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 października 2012 - 22:46

Aniusia oj miałam na myśli czy stosowałas jako metodę anty, a skoro partnerzy zakladali prezerwatywy to Ty tez je niejako stosowałas.
I naprawde wszystkie się zsuwały, pękały itd.?

JkIEp1.png

#38 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 października 2012 - 09:15

Już bez przesady z tymi prezerwatywami, bo tylko nastraszycie inqę. Jest to bardzo dobra metoda anty, szczególnie przy nieregularnym współżyciu. My na początku stosowaliśmy właśnie prezerwatywy i nigdy się nie sunęła, nie pękła, nigdy nic się nie stało.
Co do globulek, to nigdy nie stosowałam, ale lepsze globulki + prezerwatywy, niż same prezerwatywy ;) ale myślę, że jako dodatkowe zabezpieczenie dobry będzie kalendarzyk ( jeśli masz regularny okres), albo mimo wszystko tabletki anty - dobrze dobrane powinny być ok.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#39 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 07 października 2012 - 10:09

ale myślę, że jako dodatkowe zabezpieczenie dobry będzie kalendarzyk ( jeśli masz regularny okres)

nic z tego, mój okres nigdy nie był i inie jest regularny a miesiączkuję już ładne pare lat <bezradny></span> I dlatego nawet nie potrafię dobrze obliczyć dni płodnych, bo ładnie sobie wyliczę, wszystko a potem szlag wszystko trafia, bo albo się spóźnia 5 dni albo 5 dni za wcześnie <bezradny></span>

#40 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:59

nic z tego, mój okres nigdy nie był i inie jest regularny a miesiączkuję już ładne pare lat

też tak miałam, a teraz gdzieś od roku jak w zegarku :mrgreen:
Don't worry :* Unormuje się ;)

Już bez przesady z tymi prezerwatywami, bo tylko nastraszycie inqę. Jest to bardzo dobra metoda anty, szczególnie przy nieregularnym współżyciu.

Dokładnie, zgadzam się. Trzeba dopasowywać anty do częstotliwości zbliżeń. Nie ma sensu brać tabsów w sytuacji w jakiej jest inqaa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych