Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Globulki dopochwowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 września 2012 - 17:20

Zakładam nowy temat, ponieważ nie znalazłam tu jeszcze takiego ;-)

mianowicie chciałabym się was zapytać czy używałyście kiedyś globulek dopochwowych? Jeżeli tak to z jakim skutkiem? ;-) Dobre czy nie? Warto czy nie warto?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#2 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 30 września 2012 - 20:58

inqaa ja kiedys uzywałam glonulek dopochwowych ale miło nie wspominam <bezradny></span> kolpotex ( mam nadzieje ze to dobra nazwa bo to bardzo dawno temu było) po nich strasznie wszystko mnie piekło :-? i pózniej patenteks oval ( też mam nadzieje ze nazwy nie pokreciłam) z tymi były ok ale to głupie uczucie, ze cos Ci się sączy i wycieka i odgłosy to jakos fajne to to nie jest...oczywiscie zawsze w połączeniu z prezerwatywa ale i tak jak juz cos to polecam pigułke anty....bardziej pewne, wygodne nie trzeba myslec czy to juz ten czas ze sie globulka rozposciła czy jeszcze poczekac no i nic nie piecze, swędzi i wycieka kiedy nie musi :lol:
Dołączona grafika

#3 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 września 2012 - 21:28

i pózniej patenteks oval

no właśnie takie kupiłam, ale martwię sie że będzie spływać, tak jak piszesz <bezradny></span>

#4 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 01 października 2012 - 10:21

zobaczysz sama z globulką nic specjalnego- słuchaj matki idz po piguły do gin :mrgreen:
Dołączona grafika

#5 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 października 2012 - 10:50

Ja tez na początku używałam patentex i to była MASAKRA, w życiu nikomu tego nie polecę:
:arrow: zabijają całą spontaniczność i romantyzm, bo trzeba z góry wiedzieć kiedy się chce to robić
:arrow: jeszcze długo po stosunku "coś' ze mnie ciekło, w praktyce za każdym razem musiałam zakładać wkładkę lub podpaskę
:arrow: dla faceta też jest to średnio przyjemne kiedy kiedy pieści cie oralnie, bo te globulki maja ohydny chemiczny smak
:arrow: no, może to mało ważne, ale mi po aplikacji zawsze schodził lakier z paznokci, bo to "coś" go zżerało :shock:
:arrow: i tak zawsze używaliśmy prezerwatywy, bo te globulki jakoś średnio do mnie przemawiały jeśli chodzi o skuteczność- traktowałam je jako dodatkowe zabezpieczenie
Zużyłam jedno opakowanie i powiedziałam, że nigdy więcej :-/
szkoda życia na takie eksperymenty :-P

#6 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 października 2012 - 11:12

inqaa, co to za środek antykoncepcyjny globulki ... tak jak Ci pisze Aniusia idź do gina po tabletki anty albo prezerwatywy ... Bo globulki są okropne.Sama nieraz używałam ale nie do sexu tylko z innych powodów.

#7 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:19

słuchaj matki idz po piguły do gin :mrgreen:

idź do gina po tabletki anty

tyle że mi nie opłaca się kupować tabletek anty, bo nie uprawiam seksu regularnie, nie ma na to czasu, wiec psuć sobie organizm przez kilka lat nie widzi mi się <bezradny></span>

traktowałam je jako dodatkowe zabezpieczenie

no ja też chcę traktować jako dodatkowe ;-)

a najgorsze jest to, że kupiłam ich całe 12 sztuk :lol:
:lol: dobrze, że koleżanka wzięła ode mnie 6 :mrgreen:

#8 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:25

inqaa, no to Gumki i tyle :) żel i gumki :)

#9 monique24

monique24
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:32

Ja używałam... Dla mnie tragedia. Pieni się niesamowicie, wypływa... Trzeba to założyć chyba 15 minut przed stosunkiem, więc gra wstępna przynajmniej dla mnie była "ograniczona"
Zdecydowanie nie polecam

#10 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:36

żel i gumki :)

przecież żel nie jest antykoncepcyjny ;-)
a gumek samych nie bardzo chcę bo trochę sie boje jednak <bezradny></span>

#11 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:40

inqaa, ale mi nie chodzi o to by był anty... chodzi o to że gumki i dobre nawilżenie będzie ok ;) bo gumki przeważnie pękają jak jest złe nawilżenie ... ja rozumiem że się boisz ale nigdy nic nie da Ci 100% gwarancji jedynie to nie uprawiać sex... a według mnie te globulki to żadna antykoncepcja... Ale możesz spróbować :)
Ja stosuję teraz ciągle gumki i żadna nam nie pękła :) Te globulki tak jak dziewczyny piszą są nie fajne... samo to że coś wypływa... chyba byś potem musiała sobie podpaskę bądź tampona włożyć żeby to miało w co wsiąknąć...

#12 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:56

żel i gumki :)

przecież żel nie jest antykoncepcyjny ;-)
<bezradny></span>

a nie ma jakis pianek czy coś <hmm></span> jak malo uprawiasz sex to fakt najlepsze beda gumki ...

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#13 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 01 października 2012 - 21:15

inqaa

jak malo uprawiasz sex to fakt najlepsze beda gumki ...

Też tak myślę. Po co się tym szprycować i na dodatek mieć uczucie dyskomfortu... Prezerwatywy nie są dobrą alternatywą dla globulek czy samych tabletek, ale zawsze jakieś zabezpieczenie jest. Ja osobiście nie używałam globulek, ale stosowałam kiedyś tabletki dopochwowe na drożdżaki po antybiotyku i miło tego nie wspominam :-| Może pomyśl o jakiś tabletkach albo plastrach skoro chcesz bardziej się zabezpieczyć.

#14 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 01 października 2012 - 21:31

a nie ma jakis pianek czy coś <hmm></span> jak malo uprawiasz sex to fakt najlepsze beda gumki ...

pianek raczej nie ma a mówię, gumki dobre, ale jako dodatek a nie jako jedyne zabezpieczenie <bezradny></span> dlatego chyba nie mam innego wyjścia jeżeli nie chcę się hormonalnie zabezpieczać

#15 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 października 2012 - 08:54

no, może to mało ważne, ale mi po aplikacji zawsze schodził lakier z paznokci, bo to "coś" go zżerało

<umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> o na boga to nie kupie, szkoda lakieru :lol:

sama planowałam kupic, jeszcze nie uzywałam ale po tym co piszecie - nie dziekuje
Chyba jak pisz krowka gumka i zel . Bo anty nie chce Spirali tez
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#16 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:02

inqaa, jest jeszcze możliwość, że gumki + mierzenie tempki, idzie się łatwo połapać co i jak, a zawsze to spokojniej niż sama gumka. I wtedy w dni płodne albo sobie odpuszczacie, albo dodatkowo ta globulka może. ;-)
Też kiedyś myślałam o globulkach, ale pienienie się, szczypanie itp. mnie zdecydowanie zniechęciły. A same gumki to jednak za mało było, więc sobie wymyśliłam kalendarzyk i mi podpasowało.
W hormony na Twoim miejscu też bym się nie bawiła. Młoda jesteś, nie uprawiasz seksu regularnie- szkoda organizmu na razie. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#17 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:53

:arrow: dla faceta też jest to średnio przyjemne kiedy kiedy pieści cie oralnie, bo te globulki maja ohydny chemiczny smak

nie wyobrażam sobie stosować globulki i uprawiać seks oralny :shock:

inqaa prezerwatywy nie są takie straszne ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#18 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:55

inqaa prezerwatywy nie są takie straszne

Wlasnie, nie sa ;-) Wyprobujcie np. Unimil Skyn. Sa tak cienkie i bez lateksu, ze np. my odczuwamy, ze prawie by ich nie bylo ;-)

A poza tym z prezerwytywa lepiej niz z globulkami.

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#19 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 04 października 2012 - 12:43

A poza tym z prezerwytywa lepiej niz z globulkami.

Ale inqaa nie szuka alternatywy dla prezerwatyw, tylko czegoś dodatkowego. Przynajmniej ja zrozumiałam, że miałoby to być połączenie gumka+globulka. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#20 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 04 października 2012 - 14:58

Ale inqaa nie szuka alternatywy dla prezerwatyw, tylko czegoś dodatkowego. Przynajmniej ja zrozumiałam, że miałoby to być połączenie gumka+globulka.

W takim razie z gumkami, bez globulek lepiej :-P A tak serio, to mysle, ze jesli sie uwaza i uzywa jej tak jak nalezy, nic nie powinno sie stac. No chyba, ze peknie <bezradny></span>

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych