Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Niska temperatura ciała

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 18 września 2012 - 12:31

Otwieram nowy temat, mam nadzieję, że nie powtórzyłam go. Przeglądając dział nie zauważyłam takowego :-P

Otóż mam zapytanie do Was, czy spotkaliście się z problemem niskiej temperatury ciała :?: Problem dotyczy mojej osoby. Przez bardzo długi czas moja temperatura nie przekracza 36 stopni :-( To trwa już ponad pół roku. Byłam z tym u lekarza to pani doktor stwierdziła, że mam złe termometry, ale mierzyłam temperaturę w przychodzi trzema różnymi i każdy pokazywał bardzo zbliżoną temperaturę to ją zatkało :shock: Ogólnie nic nie stwierdziła. Powiedziała, że sobie coś wkręcam. Pomyślałam sobie ok, skoro lekarz tak mówi to chyba się zna na rzeczy. Zapomniałam o tym na pewien czas. W ubiegłym tygodniu zmierzyłam znowu temperaturę, a tutaj 34,6 stopni <bezradny></span> Ona waha się 34,5-36 i ani kreski więcej
<olaboga></span> Termometrów mam kilka, pokazują prawie identyczne temperatury (różnica do dwóch kresek). Nie wiem co jest grane, ale to chyba nie jest normalne <help></span>

#2 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 września 2012 - 14:37

malwitka, ja często miewam temperaturę poniżej normy. Zazwyczaj jest to niewiele ponad 35 stopni. Moja mama również ma podobnie. Rozmawiałyśmy z różnymi lekarzami, ale nikt nie zwrócił na to szczególnej uwagi. Jeśli poza tym nie zaobserwowałaś nic niepokojącego, myślę, że nie ma się specjalnie czym martwić.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#3 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 20 września 2012 - 16:13

halynka, Niskiej temperaturze towarzyszy senność, częste zawroty głowy, ale zdążyłam się przyzwyczaić. Co śmieszniejsze, mam cały czas wrażenie, że gdybym się tylko połozyła to od razu kima, a tu guzik :!: Ostatnio chciało mi się spać, ale gdy się położyłam nie mogłam w ogóle zasnąć. Dziwactwa jakieś <bezradny></span>

#4 agabila

agabila
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11 października 2012 - 10:38

Może po prostu tak masz i już. Ja też mam normalną temperaturę 35.8 i jak mam 36.6 to czuje się jakbym miała gorączkę

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 października 2012 - 22:04

malwitka moze taki twoj urok , ze masz niska temperature ciala.
moze zrob sobie morfologie i koniecznie OB jesli jest cos nie tak to te badania mogą dac sygnał , ze trzeba szukac dalej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 13 października 2012 - 22:23

Ja od dziecka mam niską temperaturę ciała (po tacie) i nie mam z tym żadnych problemów. Nigdy nie odczułam żadnych problemów z tym związanych.
Nie wiem czy to też ma z tym wspólnego ale ja nie gorączkuje. Ostatnią gorączkę przy chorobie miałam jakieś półtora roku temu i przy powyżej 37,5 byłam nieprzytomna.

Niskiej temperaturze towarzyszy senność, częste zawroty głowy, ale zdążyłam się przyzwyczaić

A miewasz zawroty głowy?
Co do senności to nie zauważyłam, bo ja wiecznie chodziłam niewyspana.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#7 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 15 października 2012 - 10:46

Katarzynka89,

A miewasz zawroty głowy?

Niestety tak :-( Ale tak już pisałam, zdążyłam się do tego przyzwyczaić. Wybiorę się w końcu do lekarza i dla świętego spokoju zrobię sobie wszystkie badania. Dla mnie to dziwne, że czasem temperatura ciała jest o 2 stopnie niższa niż powinna być <bezradny></span>

#8 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 października 2012 - 15:33

Ale tak już pisałam, zdążyłam się do tego przyzwyczaić.

Nie wiem,czy to ważne,ale ja mialam przez dłuższy czas zawroty głowy.Zrobił;am badania ,wszystko w porządku.A co było przyczyną?Okazało sie ,ze nadmiar koffeiny w organiźmie Oczywiście moim zdaniem.Potrafilam wypić dziennie 4 czarne fusiaste kawy.I to przez długi okres czasu.Doktorka mówiła,że miała podobnie i ograniczyła sie do jednej kawy dziennie.
Odstawiłam czarną kawę,teraz piję ,,Riccore''1 dziennie i zawroty sie skończyły.No może czasami 2 takie kawki dziennie.

#9 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 15 października 2012 - 18:24

viola,

nadmiar koffeiny w organiźmie

Nie pijam kawy w ogóle więc to odpada <bezradny></span> Przyczyny mogę się doszukiwać w hormonach, tzw. niedoczynność.