Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Masła do ciała

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 jagoa4

jagoa4
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 10:49

Czy ktos używał i może polecić dobre..:)
Pozdrawiam

#2 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 10:51

jagoa4, tematy o balsamach do ciała mamy tutaj :arrow: balsamy-balsamiki-vt1427,225.htm#368323
Przed załozeniem kolejnego tematu sprawdź, proszę, czy nie istnieje juz podobny ;-)

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2009-11-29, 10:54 ]
maslo to chyba nie to samo co balsam ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#3 jagoa4

jagoa4
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 16:30

Dzięki wielkie :-)

#4 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 17:21

Ja o tym pisałam w balsamikach
ale jak temat jest osobny do masła/musów do ciała to ja zaczne polecac :-)

Farmona Tutti Frutti ma pełną game maseł i musów do ciała
dla mnie rewelacja :-)
za każdym razem uzywam inny - kocham JE <serducho></span>
do tej pory mialam takie:

Farmona Tutti Frutti Mus do ciała Mango & Brzoskwinia
pełnia szczęścia! zawiera fitoendorfiny.

Cudownie lekki mus do ciała o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych i słonecznym zapachu mango i brzoskwini.

Oszałamiająca radość życia!

Tak pachnie szczęście!

Mus do ciała Tutti Frutti zawiera fitoendorfiny- cząsteczki szczęścia, które wprowadzają w doskonały nastrój, stymulują pozytywną energię, radość i chęć do działania.

Dzięki zawartości karite głęboko nawilża, odżywia i ujędrnia, sprawiając że ciało staje się zachwycająco miękkie, delikatne i jedwabiście gładkie. Owoce noni rosnące na bajecznych, przepełnionych słońcem wyspach Polinezji zwiększają wydzielanie endorfin, pozwalają cieszyć się wspaniałym nastrojem i pełnią szczęścia.

Masło do ciała kiwi i karambola
Radość i energia na cały dzień! Gęste masło do ciała o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych i apetycznym zapachu kiwi ze słodką nutą karamboli.

Działanie
Dzięki zawartości afrykańskiego masła Karite głęboko nawilża, odżywia i ujędrnia, sprawiając że ciało staje się zachwycająco miękkie, delikatne i jedwabiście gładkie. Bogata konsystencja pieści zmysły, czarne drobinki masują ciało, a radosny, wibrujący aromat wprowadza w doskonały nastrój.

Masło do ciała liczi i rambutan
Tropikalne szaleństwo, które wyzwala zmysły! Gęste masło do ciała o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych oraz fascynującym zapachu dojrzałego liczi i soczyście świeżego rambutanu.

Działanie
Dzięki zawartości afrykańskiego masła Karite głęboko nawilża, odżywia i ujędrnia, sprawiając że ciało staje się zachwycająco miękkie, delikatne i jedwabiście gładkie. Bogata konsystencja pieści zmysły, czarne drobinki masują ciało, a zniewalająco słodki zapach egzotycznych owoców uwodzi i relaksuje.

żródło:
rózne stonki kosmetyczne, opisujące te kosmetyki

moja opinia na temat tych produktów:
dla mnie b. dobre
nie są tłuste
szybko i dobrze sie wchłaniają
i ten zapach owoców egzotycznych <dreams></span>
to prawda, jak piszą na opakowaniu - te masła/musy dają skórze szczęscie, pobudzają sie zmysły, energii więcej
dla mnie bomba <lov1></span>
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#5 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 08:40

Donn, fajnie , że opisałas bo od jakiegoś czasu kiedy je widze to zastanawiam sie czy warto wydac pieniązki na nie . Ja uzywam z ziaji jak na razie . Miałam juz czarne które ma na celu wysmuklić sylwetke oraz kokosowe . Niestety kokosowe mnie zawiodlo bo ma sztuczny zapach kokosu po prostu mnie drazni . Nastepnym razem kupie kakakowe bo wiem iż ma ładny zapach ( moja bratanica miala i kiedys sprobowalam)
Na razie dla mnie to czarne jest cudne bo co dla mnie wazne dlugo utrzymuje efekt nawilzenia ma fajna gesta konsystencje i co tez wazne ...... cena dosyc tanie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 09:53

Na razie dla mnie to czarne jest cudne

a powiedz mi kochana czy daje efekty o których pisze producent na opakowaniu? w sensie wyszczuplenia czy ujędrnienia? ;>
bo zastanawiałam się kiedyś nad kupnem, ale nie wiedziałam czy będzie skuteczny :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#7 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 11:04

masło do ciala firmy joanna o zapachu kawy , mam tez o zapachu czekolady. Nawilza ciało , ladnie pachnie , aż chce sie jeść :lol:

#8 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 22:52

w sensie wyszczuplenia czy ujędrnienia? ;>

tak szczerze, to wątpię czy którykolwiek z tych specyfików na prawde daje efekty, ale po tym czarnym skóra jest taka fajna, mięciutka i gładsza w dotyku, więc jak na moje potrzeby byłam z efektów zadowolona ;-) tylko mi zapach nie odpowiadał do końca ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#9 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 23:00

tak szczerze, to wątpię czy którykolwiek z tych specyfików na prawde daje efekty

ja też szczerze w nie wątpię :D jednak wolałam się upewnić co do tego produktu, bo a nóż miałby jakieś lepsze działanie ;)

tylko mi zapach nie odpowiadał do końca ...

tzn jaki jest? zbyt mocny? brzydki? apteczny? :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#10 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 23:08

tzn jaki jest?

aż zerknełam na opakowanie :P i wiem co mi tak śmierdzi :P anyż :mrgreen: tzn. ma swój specyficzny zapach, nigdzie wcześniej go nie czułam, ale jednak np. na dzień bym go nie użyła :mrgreen: najlepiej będzie mi porównać ten zapach do maści rozgrzewających :P tylko mniej miętowy :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#11 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 08:55

najlepiej będzie mi porównać ten zapach do maści rozgrzewających

mnie osobiście ich zapach nie przeszkadza no ale po warunkiem, że świadoma jestem smarowania się maścią a nie balsamem. Jakby balsam mi tak pachniał to kiepsko widzę naszą współpracę :D od balsamiku wymagam czego więcej niestety ;)
także nie(d)oceniona, dziękuje ślicznie za informacje, bo teraz wiem żeby nie kupować :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#12 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 09:03

A mnie własnie zapach czarnego bardzo podoba ;-) ale wiadomo nie kazdy lubi intensywne zapachy
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 papaja

papaja
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 13:55

masełka niezłe ma Ziaja.. kokosowe pięknie pachnie, ale najbardziej efektywne jest oliwkowe :) polecam
chyba w ogóle Ziaja ma wszystkie kosmetyki zajebiste- jeszcze się nie spotkałam z lipnym produktem tej firmy.

#14 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 00:26

papaja, regulamin wyraźnie mówi (użytkownicy, ptk.2)

Nie wolno (...) używać słów i zwrotów uznawanych za wulgarne

Wyraz "zaj.....e" ma tyle synonimów, że na pewno można go zastąpic innym słowem ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#15 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 08:31

Ja lubię z Ziaji Waniliowy :)

#16 ghana

ghana
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 14:17

Ja jestem fanką masła z Body Shop i także ich kremu z vit. E.

#17 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 20:51

Ten czarny z ziaji jak dla mnie troche działa ale wiadomo trzeba systematycznie smarowac dzieki czemu robimy tez masaż ciala , ale wiadomo ,ze cudow nie bedzie
Dzis zafundowałam sobie kakaowe cudo <zakochany></span> <zakochany></span> i zakochałam sie w wyglądzie ach ten cudowny kolorek oraz zapach chociaz zapach znam z innych produktow ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 stycznia 2010 - 12:04

Masla do ciala,o nie,nigdy ,bynajmniej nie jakies waniliowe czy owocowe -latem.Kiedys posmarowalam sie takim ,zapach ,wanilia ,cud,miod ,malina.Wszystko bylo ok dopoki ,doputy nie zaczely latac za mna osy.Skonczylo sie zlym humorem z powodu ugryzienia w reke przez tego zlosliwego owada.BRRRRRRRRRR :-/

[ Dodano: 2010-01-12, 12:08 ]

Masla do ciala,o nie,nigdy ,bynajmniej nie jakies waniliowe czy owocowe -latem.Kiedys posmarowalam sie takim ,zapach ,wanilia ,cud,miod ,malina.Wszystko bylo ok dopoki ,doputy nie zaczely latac za mna osy.Skonczylo sie zlym humorem z powodu ugryzienia w reke przez tego zlosliwego owada.BRRRRRRRRRR :-/

Z tego co slyszalam od kolezanek to ziaji w czarnym opakowaniu jest niezle to maslo do ciala.Ladnie pachnie i ponoc skora jest gladka po zastosowaniu tego produktu.

#19 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 09:02

viola, zgadza sie to czarne jest super tylko ja teraz nie znosze ich zapachu i musialam odstawic az mi przejdzie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#20 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 14:34

Od kilku lat używam masła do ciała firmy Fruttini. Jest szeroka gama zapachów, używałam już kilku, ( obecnie mam mleczno- pomarańczowy :mrgreen: )

Dostępny jest w takich nutach zapachowych:
:arrow: mleko i miód
:arrow: mandarynka i figa
:arrow: wiśnia i wanilia
:arrow: kokos i banan
:arrow: mięta i grapefruit
:arrow: malinowo i krem
:arrow: czekolada i kawa
:arrow: mleko i pomarańcza

zapachy są po prostu piękne, opakowanie jest 500 g i wystarcza na bardzo długo. jest bogaty w naturalny olejek migdałowy i witaminy, dzięki czemu pielęgnuje i wygładza skórę. Ja jestem z niego zadowolona <ookk></span>

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...