Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Masła do ciała

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#41 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 14:23

Od kilku lat używam masła do ciała firmy Fruttini. Jest szeroka gama zapachów, używałam już kilku, ( obecnie mam mleczno- pomarańczowy )

Dostępny jest w takich nutach zapachowych:
mleko i miód
mandarynka i figa
wiśnia i wanilia
kokos i banan
mięta i grapefruit
malinowo i krem
czekolada i kawa
mleko i pomarańcza

łoo jakie obłędne kombinacje! chyba się skusze na jakieś masełko do ciała z tych, które do tej pory stoswałam to Ziaja ma faktycznie super masła i ogromny plus za opakowanie i mariza ma też fajne zapachowe masła, teraz mam poziomkowe, a jest jeszcze waniliowe wrzucam zdjęcie

zapowiada sie ciekawie.A jaka cena ?? Narazie uzywalam tylko z Ziaja masło kakaowe. :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#42 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 11:09

Ja używam tego ;)

To naturalne a zarazem wyrafinowane kosmetyki do pielęgnacji ciała.Natural Spa to synonim relaksu, czystości, ukojenia i odświeżenia ciała i umysłu. Po za tym cudownie pachnie :-D

Dołączona grafika

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2011-01-26, 18:07 ]
źródło: internet

#43 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 11:58

Moje ulubione - karmel&jablko

Załączone miniatury

• maslo.jpg

#44 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 12:11

Jakie świetne opakowania! To w sumie dla samego opakowania chętnie zakupię taki produkt. Na pewno ładnie będzie się prezentował na toaletce :) Moja Marizka niestety opakowanie ma przeciętne. Za to zapach nieprzecietny ;)
Dołączona grafika

#45 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 08:49

Kupiłam ostatnio w rossmanie, bo była przecena z racji lekkiego uszkodzenia opakowania takie maslło (a miałam wczesniej waniliowe, i byłam nim zachwycona, więc postanowiłam zaryzykować )
I jak co do konsystencji i wchłaniania nie mam żadnych absolutnie zastrzeżeń ( podobnie jak wprzypadku poprzedniego :mrgreen: ) to jednak zapach czekoladowy, nie jest moim ulubionych, ale dla tych co luią, na przykład masło kakowe ziaji, to polecam absolutnie ;-)

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#46 arleta81

arleta81
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 12:19

Czy ktos używał i może polecić dobre..:)
Pozdrawiam

ja używam beECO z Flosleku - masło do ciała i jestem bardzo zadowolona. Ładny zapach, łatwo się rozprowadza, wchłania no i jest naturalny.

Załączone miniatury

• $RC85NSS.jpg

#47 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 20:26

A mnie po głowie chodzi kupno tego masła i peelingu z beECO. Tylko jak ostatnio miałam masło, to było jakieś takie tłuste i się słabo wchłaniało. A zapach ma intensywny? O ile żel do kąpieli może mieć intensywny zapach, to masła wolę o delikatnych.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#48 Malutka

Malutka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 09:44

Ja podobnie jak kilka moich poprzedniczek używam masła do ciała Flosleku z serii Natural body i jestem bardzo miło zaskoczona, bo nie sądziłam, że aż tak ten kosmetyk przypadnie mi do gustu. Już kupiłam następny słoik więc jest to znak, że jest naprawdę dobre :)

#49 arleta81

arleta81
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 10:13

Ja podobnie jak kilka moich poprzedniczek używam masła do ciała Flosleku z serii Natural body i jestem bardzo miło zaskoczona, bo nie sądziłam, że aż tak ten kosmetyk przypadnie mi do gustu. Już kupiłam następny słoik więc jest to znak, że jest naprawdę dobre :)

to spróbuj też pilingu solnego też flosleku- w konfiguracji piling+masło skóra jest... boska! gładka, miękka, przyjemna w dotyku, pachnąca...

[ Dodano: 2011-02-24, 10:21 ]

A mnie po głowie chodzi kupno tego masła i peelingu z beECO. Tylko jak ostatnio miałam masło, to było jakieś takie tłuste i się słabo wchłaniało. A zapach ma intensywny? O ile żel do kąpieli może mieć intensywny zapach, to masła wolę o delikatnych.

to powinnaś być zadowolona bo to masełko dobrze się wchłania. Nie ma nic gorszego niż mażący się kosmetyk, maź, zostawiająca paskudną warstwę która potem się jedynie kulkuje... blee

#50 monia620

monia620
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 07:50

Ja używam masła do ciała Zaji. Kupiłam ostatnio na /reklama/ wszystkie 3 rodzaje , bo uwielbiam kazdy z nich - kokosowe, kakaowe i oliwkowe :) sa swietne i bardzo intensywnie nawilzaja a zapach...mmm:)

#51 malgoska267

malgoska267
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 30 marca 2011 - 10:01

Ja uwielbiam masła do ciała Dalii.Nie są tak ogólnie dostępne,ale można czasami spotkać.Ostatnio mój hit to masło brązujące.Delikatnie brązuje, nawilża i odżywia.Fajne :-D

#52 wanilia

wanilia
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 08 sierpnia 2013 - 20:43

Masło do pielęgnacji ciała `Mango & marakuja

Opis produktu :

Masło o bogatej konsystencji i przyjemnym intensywnym zapachu marakui polecane do codziennej pielęgnacji skóry przesuszonej, odwodnionej oraz normalnej skłonnej do okresowego spadku nawilżenia. Zawiera naturalne oleje roślinne: słonecznikowy, babassu, masło Shea i oliwę z oliwek o działaniu zmiękczającym, wygładzającym skórę oraz stymulujący regenerację ekstrakt z owoców mango: Po użyciu masła do ciała skóra jest dobrze natłuszczona, nawilżona, miękka, gładka, sprężysta i aksamitna w dotyku.
Cena około : 22zł / 240ml

To zdecydowanie mój hit kosmetyczny

Masło pięknie pachnie nie chemicznie !za co duży plus

Super się wchłania,a konsystencja nie spływa z rąk.

Skóra jest głębko nawilżona i się nie łuszczy

Nie pozostawia tłustego filmu na skórze

Relaksuje i odpręża

Opakowanie genialnie,nie lubię buteleczek z balsamami do ciała,z których ciężko wydobyć resztki produktu

Masło jest wydajne

A Wy co sądzicie o tych masłach?ja mam także wersję z truskawką i poziomką,ale jakoś mi nie przypadła do gustu,taki sztuczny wg mnie duszący zapach

Załączone miniatury

• 13f03_m_250_200_ffffff_0_0_0_0_0_0_f9ffbde70801db3912d602b94f63a31d.jpg

#53 Bogna

Bogna
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01 września 2013 - 14:23

Dawniej szalałam z balsamami, kremami itp. Teraz jestem wierna balsamom na wagę z Mydlarni u Franciszka, ale używam je od czasu do czasu. Zwykle pozwalam skórze oddychać i samej się regulować

#54 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 02:19

Ja bardzo lubię masła do ciała, szczególnie w zimie, są gęstsze niż zwykły balsam i lepiej nawilżają. Miałam super masło do ciała awokado z bielendy. Teraz mam ich kremowe serum do ciała zielona oliwka i jogurtem, dobrze nawilża, regeneruje, skóra jest po nim miększa w dotyku.

#55 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 20 grudnia 2016 - 18:39

Ostatnio miałam czekoladowe z Isany... było genialne...

I chyba znów muszę wrócić do masła... bo jednak mam suchą skórę...

#56 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 20 grudnia 2016 - 20:52

Ostatnio miałam czekoladowe z Isany... było genialne...

właśnie weszłam o nim napisać!

W ciąży mam bardzo suchą skórę, dosłownie wszędzie, więc poszłam do rossmana kupić coś taniego, żeby cała się wysmarować i zobaczyć czy działa, żeby nie kupić czegoś drogiego co nie poskutkuje. Kupiłam czekoladowe masło z Isany i to był strzał w 10! Jest super wydajne, obłędnie pachnie i zapach utrzymuje się na skórze i do tego moim zdaniem porządnie nawilża :-) no i cena <ookk> bardzo polecam!

Użytkownik elizabeth edytował ten post 20 grudnia 2016 - 20:52

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#57 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 12:24

Jak masz bardzo sucha... to na brzuch i uda polecam maslo z palmersa.. ale ono podobno na 3 trymestr... ale baaaardzo nawilza...

#58 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 31 stycznia 2017 - 01:19

Jeszcze z ostatnio używanych balsamów i olejków mogę polecić Neutrogenę, albo olejek w kremie do ciała, z bielendy, mam taki abisyński. Dobrze nawilża, ujędrnia i odżywia skórę, w zimie dobrze się sprawdza

#59 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 27 lutego 2017 - 12:02

Muszę kupić jakieś ciekawe masło, bo poprzednie mi się po prostu znudziło. Jakieś typy? Najlepiej owocowe. :)  

#60 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 28 lutego 2017 - 19:09

@Appia perfecta ma fajne, i często są w promocji np w lidlu czy biedronce