Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Robot wieloczynnościowy (typu KASIA) itp..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 06:39

Hej dziewczyny!

Kto jest posiadaczem owego cuda w domku? I jaki model możecie mi polecić?
Teściówka chce mi sprawić na urodziny 8-) ja sobie tylko muszę wybrać model. Myślałam o kasi z mpm produkt ale zaczęłam czytać opinie i ... nie są zachęcające bo ponoć jest awaryjny. Poza tym za jego kupnem przemawiała sokowirówka która podobno jest do kitu w tym modelu...

Teraz się zastanawiam czy nie odpuścić tej sokowirówki i nie kupić jej oddzielnie a skoncentrować się na innych funkcjach choćby mielenia mięsa.

Co możecie polecić? :-)

#2 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 07:50

Kto jest posiadaczem owego cuda w domku

sama zastanawiałam się nad jej zakupem ale moja teściowa mi odradziła bo ma i powiedziała że badziew jakich mało i lepiej zainwestować w coś porządniejszego i decyzję zmieniłam
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 07:54

W końcu znalazłam BOSCHA MUM 4566:

Robot kuchenny Bosch Profi Mixx MUM 4655 wyposażono w mikser, maszynkę do mielenia mięsa, rozdrabniacz do warzyw i owoców z trzema rodzajami tarcz i misę z tworzywa sztucznego z pokrywą chroniącą przed rozpryskiwaniem, dzięki czemu przygotowanie potraw zajmie niewiele czasu a efekt będzie wyśmienity.

Dodatkowo mikser posiada możliwość rozbudowy według indywidualnych potrzeb. Czterostopniowy zakres prędkości umożliwia wybór najbardziej odpowiedniej prędkości miksowania. Ochrona przed przeciążeniem silnika zapewnia bezpieczeństwo, a gumowe nóżki w podstawie zapewniają stabilność urządzenia.

Obudowa. Wielofunkcyjne ramię ze specjalną przekładnią i trzema rodzajami napędu, gumowe końcówki zapewniające stabilność urządzenia, możliwość indywidualnej rozbudowy według potrzeb.

/CENEO.PL/
Ma dość dobre opinie i mam możliwość kupienia go w Niemczech za cenę KASI MPM (szwagierka mi kupi) Fajne jest to że można go rozbudowywać i przebudowywać dzięki czemu staje się oddzielnie maszynka do mielenia mięsa, oddzielnie mikserem, oddzielnie malakserem.. ogólnie bardzo mi się podoba i niestety będę czekać do października bo wtedy przyjedzie siostra Ł.
u nas widziałam tylko w 3 sklepach internetowych i trochę drożej

Załączone miniatury

• cffeecbe-ea50-4a5b-8313-4e93b95c14fb_product.jpg

#4 pinacolada

pinacolada
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 08:34

Też bym wolała Boscha za cenę Kasi. Natomiast teraz nowoczesne roboty kuchenne], mają tą opcję że możne je sobie dowolnie przebudowywać i korzystać z tego co ci jest akurat potrzebnych. Na rynku jest wiele fajnych urządzeń, nie tylko Boscha, w dobrych cenach i które są dobrej jakości, więc starczą na dłużej i świetnie sprawdzą się przy mieszaniu, mielenie, wyciskaniu, itd.

#5 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 czerwca 2013 - 19:56

mloda, i jak ten robot masz go? Bo ja tez chcem tego boscha kupic 499zlw neoonet jest promocja.
Jak sie sprawdza?

Love Love Love

#6 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 13:17

smoczkowa, mam- jestem z niego zadowolona choć nie korzystałam z wszystkich funkcji jeszcze :oops:
ogólnie jest solidnie zrobiony i myślę że mi długo posłuży ;-)

#7 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 13:22

smoczkowa tez o tym robocie mysle..tylko nie wiem taknaprawde czy mi sie przyda...bonajbardziej to potrzebuje tylko takiej wkładki co ziemniaki tarkuje...a sama maszynka do tarkowaniaziemniaków w necie 250zł kosztuje...i sie zastanawiam :roll:
Dołączona grafika

#8 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 18:57

Ja mam Kasie. Nie polecam. Chyba ze ktos ma duza kuchnie....strasznie toto wielkie
ten na foto mniejszy niz moj
a i chyba dzbanek szklany lepszy? ja z plastiku nie jestem zadowolona
teraz czekam na mikser ( i bedzie szklany) zobaczymy jak sie sprawdzi
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#9 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 czerwca 2013 - 19:29

Sajuri, tez bym kasi nie chciała straszne tojest gabarytowo fakt. Ale ten bosch ma wiele fajnych opini a ja najbardziej chcem z niego
Miksre , maszynkie do miesa, no i tarka do ziemiaków. A reszta funkcji na pewno sie przyda bo lubimy marchew na surówkie i pasztety by było mozna zrobic bo prostu jestem napalona na niego !!! :roll: :oops:

Love Love Love

#10 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 20 czerwca 2013 - 16:34

a i chyba dzbanek szklany lepszy? ja z plastiku nie jestem zadowolona
teraz czekam na mikser ( i bedzie szklany) zobaczymy jak sie sprawdzi

w moim dzbanek jest z plastiku, ale nie przeszkadza mi to- jest dość solidny, a jeżeli chodzi o gabaryty to jest tak, że w danym momencie stoi podstawa (ta z silnikiem) a zależnie od potrzeby doczepia się poszczególne podzespoły przez co nie zajmuje aż tyle miejsca :-)