Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czego nie lubicie w programach typu "Mam talent"?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 11 września 2012 - 14:17

Jak w temacie :)
mnie razi to, że prowadzący i jurorzy są głównymi gwiazdami, aż czasem mam wrażenie, że te programy powstają po to, by mieli pracę...
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#2 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 11 września 2012 - 18:05

Nie lubię, gdy na scenie pojawiają się totalne beztalencia, którzy jednym słowem ośmieszają się, ale nie mnie to oceniać :-P

#3 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 września 2012 - 18:27

Fragmentów typu 'wzruszyła mnie twoja historia' <bezradny></span>
To ma być program rozrywkowy o tańcach, śpiewie i innych ludzkich talentach a nie o ich ciężkim życiu i momencie, w którym los się do nich wreszcie uśmiechnął.
Nie chodzi o to, że nie mam współczucia dla ludzi którym ciężko w życiu, że jestem bez serca, obojętna i zimna. Chodzi o to, że to nie jest czas i miejsce według mnie na takie emocje

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#4 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 września 2012 - 18:47

mnie razi to, że prowadzący i jurorzy są głównymi gwiazdami,

jedyna osoba ktora mnie troszke irytuje jest Goska. Z tym tekstem "aby sie krew polała" itp :roll:
ogolnie jakos nie mam nic do programu- poza tym ze mi sie znudził , przejadł. :lol: I powinien ustapic miejsce innym. To tak jak z TZG - był ok na poczatku, a pozniej...
ot jest sobie, popatrze, ale bez podniet. Lubie Chylinska bardzooooooooo i chyba glownie dlatego ogladam.

Fragmentów typu 'wzruszyła mnie twoja historia'

a to juz wogole mi nie przeszkadza. To w jakis sposob przybliza mi taka osobe. I jakos nie ma wpływu ze jej poprzez takie przejscia bardziej kibicuje. No chyba ze tak aosoba zbyt wylewna sie staje, i gada tylko o tym zamiast np. o swoim talencie to moze z lekka meczyc
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#5 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 września 2012 - 18:48

Fragmentów typu 'wzruszyła mnie twoja historia' <bezradny></span>

To właśnie psuje wg mnie każdy program,ale z tego co widzę to większość społeczeństwa lubi takie dramaty :-/

Ja od uczestnika oczekuje fajnego,dobrego występu,a łzawą historię to tak naprawdę mógłby opowiedzieć każdy,ale są ludzie co znają granice...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#6 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 września 2012 - 18:55

ale z tego co widzę to większość społeczeństwa lubi takie dramaty

i to mnie przeraza momentami <bezradny></span>
Ludzie często nie oglądają tych programów dla talentów ludzkich tylko dla życiowych historii.
I czasem mam wrażenie, że wśród uczestników jest taki jakby niepisany wyścig - kto opowie smutniejszą i bardziej szokującą historię.
Ja dorastałem bez matki, a ja bez obojga rodziców, a ja spałem na dworcu, a ja nie jadłem od dwóch tygodni itd
Naprawdę bardzo im wszystkim współczuję i chciałabym by na świecie nie było tyle okrucieństwa ale te programy mają charakter rozrywkowy a nie dokumentalny. Ja mam się śmiać oglądając je a nie płakać i rozmyślać.

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#7 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 12 września 2012 - 09:13

Płakać tez mozna - ze śmiechu, albo wzruszenia, lae czyimś talentem. Pamiątam, że jakaś dziewczyna tak pieknie śpiweała, że jak siedzieliśmy w 4 osoby w pokoju, to zapadła totalna cisza i wszyscy mieli łzy w oczach :->
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#8 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 12 września 2012 - 09:49

Jak w temacie :)
mnie razi to, że prowadzący i jurorzy są głównymi gwiazdami, aż czasem mam wrażenie, że te programy powstają po to, by mieli pracę...

to fakt, prowadzacy lansuja sie tam do bolu i to Oni sa tam gwiazdami, a nie Ci ludzi, ktorzy przychodza do tego programu:( Porazka...

#9 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 września 2012 - 21:28

A mnie wkurza schemat:
Jurorzy: 2 kobiety, 2 facetów, zawsze 2 osoby oceniają łagodnie, bo się na tym średnio znają, a 2 pozostałe surowo, bo to specjaliści.

#10 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 13 września 2012 - 13:45

A mnie wkurza schemat:
Jurorzy: 2 kobiety, 2 facetów,

O ile się orientuję to w 'mam talent' i 'xfactor' jurorów jest 3 ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#11 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 września 2012 - 18:30

A mnie wkurza schemat:
Jurorzy: 2 kobiety, 2 facetów,

O ile się orientuję to w 'mam talent' i 'xfactor' jurorów jest 3 ;-)

Ale w tych innych:
JOŚ, Must be the music, Taniec z Gwiazdami...

#12 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 17 września 2012 - 15:25

Nie lubie w tym programie przede wszystkim tego, że przychodzą osoby, które na prawde nie maja talentu :D To smutne jest.

Na przyklad w "Must be the music" ktos fajny sie trafi , a w "Mam talent" zachwycaja się miernotami.... Poza tym jury nie jest profesjonalne. Maja głupie teksty, dziwnie sie zachowują. masakra.
:)

#13 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 19 września 2012 - 10:34

nie przepadam, gdy śpiewają.. jak ktoś idzie na casting do "mam talent" powinien pokazać coś spektakularnego.. śpiew zostawmy dla specjalnych programów poświęconych wokalistom. Oprócz tego nie lubię konwencji programu, która jest nastawiona bardziej na jury niż na osoby, które biorą udział i mają talent ;)

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:24

mnie drazni to ze jury tylko te osoby po preselekcji oglada . poza tym denerwujace jest to , ze najpierw wybieraja iles ludzi a potem czesc zostaje wyrzucona ; pamietam jak w ktoryms talent show wybierali ze pary taneczne sa 2 to jedna odpada, magików 2 to jeden odpada , spiewajace dziewczynki 2 to jedna out <bezradny></span> moze wyrzucmy obie spiewajace a zostawmy magików obu ;-)

fajne jest w you can dance , ze wybieraja tyle osob ile maja miejsc ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 04 października 2012 - 12:40

Mnie też razi, że te programy są tak naprawdę o jurorach. Ale tak jest we wszystkich programach tvn. Ale o ile lubie jak Geslerowa rozwala restaruracje :) to przeszkadza mi, że po gwiazdach które wygrały ich programy ginie słuch wszelaki. Może to dlatego, że jest to telewizyjne show. A słyszałyście już o tym programie "zostań gwiazdą filmową? Z tego co zrozumiałem to ma być właśnie coś innego- że nie telewizyjny z ostrym jury tylko profesjonalnie.

#16 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 05 października 2012 - 18:31

Mnie irytuje ta schematyczność tych talent show. Poza tym castingi są pełne ludzi, istne tłumy. Sama byłam kilka razy ze znajomymi, jako osoba towarzysząca, i po prostu było to bardzo męczące. Z perspektywy telewizji wygląda to ciekawie, ale w rzeczywistości już takie nie jest.

#17 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 06 października 2012 - 12:32

wszystko co piszecie - zgadzam się zupełnie. "Dramatyczne historie z życia wzięte" szczególne w top model strasznie mnie irytowały! Branie na litość widzów, żeby wysyłali esemesy..
A czekanie w kolejkach, żeby wciąć udział w którymś z tych programów, podobno istny dramat.
Kolejna rzecz, że mało kto po wygraniu takiego programu dostaje na tyle dużą szansę aby mógł faktycznie zaistnieć w tej branży. Prędzej czy później słuch o nich ginie. Pamiętacie chociażby "Idola"? Kto został na scenie do dziś i jest wysoko ceniony, wydaje płyty?
Sprawdziłam "Zostań Gwiazdą filmową" - wydaje się to pierwszy normalny "konkurs" i do tego online. Oraz wielkie gratulację za pomysł inny niż "śpiewanie i tańczenie". Aktorów też nam potrzeba, ile można oglądać ciągle tych samych :D

#18 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 października 2012 - 14:45

Poza tym castingi są pełne ludzi, istne tłumy. Sama byłam kilka razy ze znajomymi, jako osoba towarzysząca, i po prostu było to bardzo męczące. Z perspektywy telewizji wygląda to ciekawie, ale w rzeczywistości już takie nie jest.

może chodzi bardziej o słabą organizację ? <bezradny></span> casting to casting, trudy mniejsze lub większe, a takie podejście- męczy mnie czekanie- lepiej wcale nie przychodzić- komu zależy niech idzie :-D sportowcy żeby coś osiągnąć muszą trenować latami a ktoś, kto niby uważa, że ma talent już jest panem i najlepiej żeby mu sławę do rąk podano i dywan czerwony i limuzyna niech czeka :roll: może kiepskie porównanie, ale bez przesady z takim pójściem wszędzie na łatwiznę <bezradny></span>

mnie osobiście denerwują wszelkie wstawki o uczestnikach- tych co się użalają, biedakach z małych wsi czy tych, których rodzina wspiera i są lokalnie znani- szczególnie w Must be the music- nie dość, że jakiś krótki materiał nakręcony o uczestniku, przed wejściem na scenę Maciek albo Paulina rozmawiają z uczestnikiem to jeszcze jury pyta o jakieś informacje- za dużo bzdetów za mało uczestników pokazanych <bezradny></span> po przejściu do kolejnego etapu można się bliżej przyjrzeć uczestnikowi a tak większość odpada a i tak nikt później nie pamięta tych bzdet :lol: co za dużo to nie zdrowo <bezradny></span>

A jury często lansują widzowie, bo wiadomo, że często komentujemy ich wypowiedzi i oceniamy ich rolę w programie. Zwykły Kowalski będący jury po programie stanie się 'gwiazdą' bo miliony ludzi oglądały i słuchały go w kilku odcinkach znanego show. Więc chyba lepiej jak zasiada ktoś już znany :-> Tak ja chyba trochę było z Czesławem po xfaktorze- jak zasiadł w jury zrobiło się o nim głośniej, ludzie chcieli wiedzieć kto to i skąd się wziął, zaczęły się wywiady, oglądalność klipów na youtube wzrosła :lol: Kuba nie był od wczoraj w Tv więc jemu to nic nie dało... ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#19 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 października 2012 - 11:20

Mnie jak pisałam ...troche Goska. A ogolnie to mam ubaw czasem po pachy jakie "przypadki " przychodza.
Poza tym skoro kogos wszystko lub wiekszosc irytuje w programie to sie nie oglada :-P

mnie osobiście denerwują wszelkie wstawki o uczestnikach- tych co się użalają, biedakach z małych wsi czy tych, których rodzina wspiera i są lokalnie znani- szczególnie w Must be the music- nie dość, że jakiś krótki materiał nakręcony o uczestniku, przed wejściem na scenę Maciek albo Paulina rozmawiają z uczestnikiem to jeszcze jury pyta o jakieś informacje- za dużo bzdetów za mało uczestników pokazanych

mnie to akurat nie przeszkadza. Ale ja moze jakas inna jestem :lol: bo widze ze duzo osob na to zwraca uwage.

Wogole to marudzenie, narzekanie swoj los, placz, dramaty, awantury stały sie teraz popularne w TV. I programy tworza takie, i w Kuchennych Rewolucjach coraz mniej gotowania coraz wiecej rodzinnych dramatow. Po co ?
lubimy słuchac i ogladac takie historie ? podnosi sie nam samoocena ze ktos ma gorzej?

Ja na takie żale nie zwracam uwagi w programie, tylko na to co dana osoba zaprezentuje.
Nie ma we mnie mysli ojej, biedna, tyle przeszła , to niech wygra moze.Czekam na wystep .
Moze czasem pojawi sie mysl " kurcze daje kobieta rade " ale nie uzalam sie .

A Chylinska jest super :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#20 Yuri

Yuri
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:37

Mnie w Mam Talent nie przeszkadza nic, poza ostanio Foremniak :-| Jej słowa robią się suche, jak teksty mojega młodszego brata i zaczynają się powtarzać. Zawsze lubiłam Chylińską i Roberta, są super podobnie, jak Kuba 8-)
Jeszcze nie wiem, co tu będzie, ale coś wymyślę.. ;)