Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

buty na obcasie-problem....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:01

Wiem że znajome jeśli to był but "pełny" wkładały odrobinę waty w czubek :lol:

ooooo! Stanowczo nie polecam tego sposobu. :lol: Próbowałam raz i skończyło się to okropnym bólem palców. A na dodatek na prawdę ciężko trafić z odpowiednią ilością waty - w końcu się ubija. ;-)

Słyszałam o wkładkach w czubki butów zmniejszających rozmiar o pół, ale jeszcze się a takimi nie spotkałam. Natomiast wszelakie podpiętki i wkadki nie wiem czy działają - no bo na jakiej zasadzie? na moje podpiętki powinny powiększać buta, a raczej powierzchnię na której leży stopa, czyli buta powiększać... Ale też kilka razy spotkałam się z opinią, że jeśli but jest za duży - trzeba włożyć wkładkę. Także suma sumarum nie wiem jak to z nimi jest. Na szczęście nie muszę kombinować, bo mam raczej wymiarową nogę.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#22 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:07

a na jakiej zasadzie to dziala ??? stopa nie zjezdza gleboko w doł ???, plce nie dochodza do konca buta ???.

zmniejszyła się 'pojemność' buta i noga była w nim stabilna, nie ślizgała mi się i nie zjeżdżała w dół :-)

#23 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:51

dobrze wiedziec , ze sa takie rzeczy , czasem buty sie wychodza i wtedy sa za duze.
Natalka dzieki za info.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#24 Lilyann

Lilyann
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 22:40

Ja niestety mam problem z wysokimi butami i to bez różnicy czy szpilka, czy koturn :( wystarczy, że piętę mam mocno wyżej, przez co paluch jest zgięty w stosunku do śródstopia i zmienia się środek ciężkości i wszystko trafia na biedne palce... Mam problem z halluksami (tak, niestety już w tym wieku i w zasadzie to odkąd tylko pamiętam - odziedziczone po babci). Najpierw był to problem tylko natury estetycznej. Ale z czasem pojawił się ból. Teraz przy jakichkolwiek wyższych butach, albo i nawet płaskich, źle wyprofilowanych - np ciasnych na wysokości kości, pojawia się tak silny, rwący ból, że kuleję :/ I mam ochotę zdjąć buty i iść dalej boso.... Ostatnio, żeby ładnie wyglądać w pracy, nałożyłam wyższe buty. Cały dzień jakoś zniosłam, ale w drodze do domu jak zahaczyłam o sklepy typu biedronka i wracałam z zakupami tak mnie zaczęło rwać w obu stopach, że potem zamiast robić obiad to godzinę moczyłam stopy w takim elektronicznym masażerze na wodę, żeby rozmasować :( także zazdroszczę Wam dziewczyny, że Waszym problemem jest de facto jedynie kwestia przyzwyczajenia stópek do szpilek...

#25 odes

odes
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 02 lipca 2019 - 14:04

W takim razie polecam po prostu kupić sobie jakieś wygodne buty na niskim obcasie.... Nie ma sensu się tutaj męćzyć. Zerknij sobie na te:

Sklep odkryłam jakiś czas temu, warto przejrzeć co tam mają bo aktualnie mają tam wiele wyprzedaży na dobre firmy ( taki internetowy outlet). 

Mam w swojej szafie kilka par szpilek ale nakładam je na specjalne okazje, jak zbliża się jakieś wesele, czy jak wybieram sie na imprezę i szpilki pasuja mi do sukienki. Na co dzień ich nie noszę. Nie ma sensu sie męczyć bo w mieście jest sporo wrogów butów na wysokich obcasach : duże odległości, bruk,trawa i inne....

Romantycznie

#26 P0LA

P0LA
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 24 lipca 2019 - 21:06

Odpowiednie wkładki to podstawa.

#27 axarella

axarella
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 grudnia 2019 - 13:54

Właśnie kupiłam sobie takie botki za kostkę: 

IMG_20190726_111951.jpg

. Zorientowałam się, że mam same kozaki i muszkieterki :) Oby były wygodne, zawsze mogę skorzystać z waszych cennych rad.

#28 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 402 postów

Napisano 12 czerwca 2020 - 10:21

No ja po prostu nie chodzę tak czesto w ciagu dnia w butach na wysokim obcasie. Buty takie nie są zbyt wygodne i po prostu szanuję swoje stopy aby je takimi butami męczyć :) 

Co nie znaczy, ze rezygnuję z podwyższenia - ostatnio kupilam sobie buty jak na zdjęciu poniżej. Czyli proste klapeczki na delikatnej koturnie, które jednocześnie sa mega wygodne A z drugiej strony nie męczą stopy. Kupowałam w necie tutaj:

https://pantofelek24...bcasie-766.html

15085_2.jpg