Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Suknie, buty, fryzury studniówkowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#161 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 20:58

U mnie było pewnie po równo długich i krótkich. :-)
Sama miałam długą, czarną i wydaje mi się, że to był bardzo odpowiedni strój na bal szkolny jakby nie patrzeć.
Te wrzucone przez krówkę, mają swój urok. Podobają mi się. Ale zdecydowanie nie na studniówkę w moich czasach ( ale zabrzmiało :mrgreen: ). ;-)

ja chciałam fioletową, a skończyło się na brązowej

:lol: a ja chciałam koniecznie zieloną, 3 miasta objeździłam aż w końcu mama powiedziała "stop" :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#162 zajaczek89

zajaczek89
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 08:57

A ja z sentymentem wspominam moją długą sukienkę :-P Szkoda trochę, ze teraz długie nie są już modne, bo studniówka to jedyna (nie licząc wesela) okazja, żeby taką założyć. Ja swoją potem skróciłam i poszłam w niej na wesele.

Czy ja wiem, czy długie suknie już całkiem wyszły z mody. Ostatnio będąc na studniówce "służbowo" widziałam sporo dziewczyn w dłuższych kreacjach. Przeważają oczywiście te krótsze (czasami nawet za bardzo), ale myślę, że długie raczej nigdy nie wyjdą z mody.

#163 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 09:44

Na mojej 100dniówce już były i krotkie sukienki, ale dużo dziewczyn zakładało jeszcze te długie. Ja miałam krótką, bo nie znoszę długich sukienek. I teraz napewno swojej sukienki bym w życiu nie założyła, ale kiedyś inna moda była, więc można mi to wybaczyć :lol:

A co do studniówek obecnie, to jak przeglądałam fotki w gazecie, to praktycznie same króciutkie są :->
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#164 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 12:13

. I teraz napewno swojej sukienki bym w życiu nie założyła, ale kiedyś inna moda była, więc można mi to wybaczyć

Ja ostatnio nawet oglądałam fragmentami swoją studniówkę i chłopaka z którym bylam ...
na jednej mialam krótką , tzn taką przed kolano delikatnie , czarną... i tez sie zastanawialam jak ja to moglam ubrać :shock: ale pamietam, że wtedy strasznie mi sie podobała...ale kiedy to bylo

a na drugiej mialam długą z gorsetem, taką księżniczkowatą...
Tyle na nią kasy wydałam i teraz gdzies tam leży...
totalna porażka, nie wiem jak moglam to kupic <bezradny></span>

iv09i09kftvt0mdm.png

#165 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 14:31

Moje zdjęcie ze studniówki jest u rodziców w salonie na półce więc często je widzę i nigdy nie pomyślałam, że coś bym w ubiorze zmieniła :-) to były czasy, kiedy każda miała sukienkę długą, zazwyczaj z gorsetem. Moja była bordowa :-)

Mi studniówka kojarzy się z balem i krótkie kiecki mi nie pasują do tej imprezy ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#166 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 19:16

Na moją studniówkę sukienkę szyła mi mama. Podobnie zresztą było z półmetkiem. Zawsze musiałyśmy coś wymyślić, żeby było niepowtarzalnie :P
W sumie to było połączenie długiej sukni z krótką, bo uszyta była z czarnej koronki z podkładem z czarnego materiału, ale nogi było widać, bo koronka w tym miejscu była przezroczysta. Nie wspomnę już o odkrytych plecach i sznurowaniu ich tasiemką.
Patrząc z perspektywy czasu nadal suknia mi się podoba.
Zawsze jednak studniówka kojarzyła mi się w długimi sukniami i w stonowanych kolorach. Teraz jest kolorowo jak na jarmarku :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#167 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 04 marca 2022 - 09:42

O sukienkach i stylizacjach na studniówkę warto poczytać także w kontekście stroju dla mamy, czy nauczycielki:). Więcej można o tym przeczytać tutaj https://www.24edu.in...maturzysty.html. Wydaje mi się, że są tutaj fajne porady, które można wykorzystać;)

#168 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 13 kwietnia 2022 - 09:31

Sama w ogóle prawie się nie czesałam na studniówkę... mało która dziewczyna była u nas u fryzjera, ale to były inne czasy.