Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasi milusińscy :-)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6163 odpowiedzi w tym temacie

#5401 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:08

fakt słodziutki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
taka puszysta kuleczka :-P

mysle ze szybko dla niego własciciela znajdziesz.

też tak myśle ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#5402 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 października 2009 - 20:37

Po drodze jeszcze wdepnęliśmy na giełdę zwierząt i... przepadłam. Zakochałam się w takiej jednej psince i nie było odwrotu Rodzinka nam się powiększyła l

czyli macie nowego psiaka , a to było przemyslane , tzn wiem ze chcieliscie psa , ale nie wiedziałam ze juz tak szybko po tamtym poprzednim :-)
on mił byc dzis kupiony czy to przypadek ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#5403 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 października 2009 - 20:44

no to się pochwal pieseczkiem :) dbajcie o niego :) i kochajcie jak dziecko własne :)

#5404 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:14

on mił byc dzis kupiony czy to przypadek ???

Szczerze to był przypadek. Tzn. ja chciałam psa, nawet bardzo, tylko po tym co mieliśmy z Jankesem jakos nie mogłam się do końca zdecydowac. Na giełdę weszliśmy tylko tak o, pooglądac zwierzaki. I kiedy zobaczyłam ta mordkę to od razu wiedziałam, że ona będzie nasza ;-) Zresztą P. też z miejsca się w niej zakochał ;-) Nawet mi zapowiedział, że muszę się wynieśc z wyra, bo od dzisiaj śpi z psiną :shock: <hoho2></span>
Kiedy przywieźlismy ja do domu była przemarznięta i wystraszona, więc zrobiłam jej posłanie niedaleko grzejnika u nas w pokoju i zostawiłam, żeby sie troche oswoiła z nowym miejscem. Wieczorem juz brykała i była skora do zabawy ;-)
A nazwałam ją Leila :-D I nie pytajcie dlaczego- po prostu jak ja wzięłam na ręce to od razu to imię zaczęło mi chodzic po głowie :-P

Załączone miniatury

• 000_0210.JPG
  • 000_0204.JPG
  • 000_0202.JPG

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#5405 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:17

tigraa84, to ma coś wspólnego z goldenem prawda?tylko,że pewnie nierasowy skoro giełda....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5406 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:28

Oluś i Maciek.

Maciek ma słabą skorupę... Chyba Olek mu wszystko zjada.. :-/

Załączone miniatury

• razem.JPG
  • olus2.JPG
  • olek.JPG
  • maciek1.JPG
  • machacz.JPG
  • 1.JPG

#5407 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:54

Przejrzałam kilka stron bo wszystkich się po prostu nie da :-D i śliczne macie te zwierzątka, ja się mogę pochwalić moim leniwcem, dachowcem, najlepszym kotem pod słońcem o przepięknym imieniu Muniek (dla zainteresowanych: nie jest to hołd dla Muńka Staszczyka, po prostu miał być Maniek ale tata stwierdził, że nie będzie nazywał kota imieniem szwagra :mrgreen: )
Więc Panie i Panowie oto Muniek:

Załączone miniatury

• 676cf4899a.jpeg

"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#5408 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:54

tigraa84, jaka mordeczka śliczna .... o jacie <zakochany></span>
Mirabelka__22, śliczniutki żółwik ... a ślimaczek też fajny aż sama mam ochotę sprawić sobie takiego żółwika szczerze mówiąc :P

#5409 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:58

malgonka, ale się rozłożył <umieraam></span>
Mirabelka__22, a zrób zdjęcie całego akwa :-D żółw nie skubie ślimaczka?

sama mam ochotę sprawić sobie takiego żółwika szczerze mówiąc :P

Poczytaj o wymaganiach,potem cenach sprzętu to raz dwa Ci się odechce szczerze mówiąc ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5410 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:59

dwa Ci się odechce szczerze mówiąc

możliwe... bo póki co nie mam kasy :P a jednego potworka już mam w domu :D

#5411 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:08

malgonka, ale się rozłożył <umieraam></span>

Tak tak bo to Lord Muniek jest :mrgreen: niby dachowiec a chwilami zachowuje się jak hrabia :-D
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#5412 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:08

możliwe... bo póki co nie mam kasy :P a jednego potworka już mam w domu :D

W sumie to fakt bo to nawet spory wydatek, choc chyba mniejszy niz przy rybkach.
Przy zolwiu musisz kupic jakies roslinki, kamienie, przynajmniej dwie lampy, karma, termometr, filtr itd... tak sie zdaje, ale samo akwa jest drogie a ze zolw szybko rosnie to trzeba mu je powiekszac. No i trzeba regularnie myc bo robi bobki. Jeden od razu jak wejdzie do czystej wody :lol: Chyba oznacza terytorium.
Moj ma juz drugie, ktore akurat mialam z kiedys.

Tilia, nie skubie bo slimak tez jakis wielki, zreszta jak poczuje ze sie woda rusza to go zaraz nie ma :-D Chowa sie w skorupe. Zreszta nauczyly sie zyc razem i Olek go juz nie rusza, kiedys tylko probowal ale byl za maly i za glupi :-D
Nie wiesz czemu slimak moze miec slaba skorupe? On jest jakis tropikalny, nie wiem dokladnie czym sie zywi. Czasem go izoluje od zolwia i wrzucam roslinki i jakies krewetki itp to zjada... ale jak plywa z nim to zywi sie tym co zostaje...
A zdjecia nie zrobie bo zolw jest w domu a ja tutaj...

#5413 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:12

Mirabelka__22, a to jest amuplaria?może woda jest za miękka?

JkIEp1.png

#5414 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:15

Tilia, powiem Ci wlasnie ze nie wiem co to za slimak :-| W tym problem.
Kiedys jak bralismy roslinki zywe z zoologika to tam byly te slimaki razem z rybkami. I wzielismy jednego zeby sprawdzic czy zolw go zje. A on byl dla niego za duzy i tak zostal.
Zaraz poszukam innego zdjecia.
Nie dosc ze ma slaba skorupe to jeszcze mu zaczela obrastac..i nie wiem co robic.

[ Dodano: 2009-10-18, 23:26 ]
Ślimak. Jest typowo wodny.
Jak chce oddychac podplywa do powierzchni i wyciaga rurke.

Załączone miniatury

• 4.JPG
  • 3.jpg
  • 2.JPG
  • 1.JPG

#5415 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:32

Mirabelka__22, nie znam się zbytnio na ślimakach <bezradny></span> ampularia mi jedynie przyszła do głowy. Porównaj ze zdjęciami w necie ;-)

JkIEp1.png

#5416 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:42

tylko,że pewnie nierasowy

Ano ponoc rasowy i facet twierdził, że po rodowodowych rodzicach. Pokazywał nam nawet jakieś papiery i zdjęcia. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Zresztą nieważne, ważne, że jest kochana ;-)

skoro giełda....

To taka typowa giełda zwierząt, na którą raz w tygodniu zjezdżają sie wszyscy chodowcy z okolicy. Zresztą pan ok którego kupiliśmy Leilę miał jeszcze inne psy. Był owczarek niemiecki, maltańczyk, bernański pies pasterski (nie wiem czy prawidłowo wpisałam rasę), no i goldeny :mrgreen:

Mirabelka__22, więc to jest ten sławny Oluś ;-) Fajny :mrgreen:

malgonka, dachowce to najsympatyczniejsze koty. Miałam kiedyś kocura o niemal identycznym umaszczeniu jak Twój Muniek i był oczkiem w głowie całej rodziny. Niestety zdechł, ależ ja wtedy ryczałam <placze></span>

#5417 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:51

Ano ponoc rasowy i facet twierdził, że po rodowodowych rodzicach

A ja mam 90-60-90 :-P po Mamie :mrgreen:

Zresztą nieważne, ważne, że jest kochana ;-)

ważne też żeby nie miała dysplazji :-(

JkIEp1.png

#5418 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:55

Tilia, chyba dobrze mi poradzialas. :-D Dzieki wielkie. <dziekujee></span>
Poczytam o nim, ale juz wiem czemu ma taka skorupe, u mnie woda raczej nie jest twarda wiec pewnie ma za miekka...

tigraa84, Twoj piesio tez sliczny :-D
A Olus juz tu wystepowal ;-)

#5419 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:55

żeby nie miała dysplazji :-(

A możesz napisac coś więcej na ten temat? Bo co prawda o uszy mi się obiło, ale niezbyt wiele wiem na ten temat :oops:

#5420 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:58

tigraa84 Jakby Muńkowi coś się stało to też bym ryczała, tylko on mnie pocieszał jak zakuwałam do sesji, poza tym taki kochany pupilek czasem tyle śmiechu jest z niego ;-) Twoja Leila prześliczna też marzę o psie ale Muniek by umarł z zazdrości :mrgreen: