Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasi milusińscy :-)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6163 odpowiedzi w tym temacie

#5301 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 września 2009 - 19:05

mój Max (już nie żyje owczarek niemiecki)
jak ktoś mnie szarpną albo pchnął albo krzykną to skakał na tą osobę i gryzł, ale gryzł tak nie żeby do krwi tylko tak żeby ktos zrozumiał że nie wolno mnie bić ;) Kochany był [*]

#5302 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 września 2009 - 15:29

Wróciłam dzisiaj do domu i nie przywitał mnie wylewnie mój psiak....podszedł dopiero po chwili,a potem zniknął. Zrobiłam mu jeść,wołałam ale sądziłam,że poleciał na ogród....leżał za łóżkiem...strasznie osowiały,wyszłam z nim na chwilę pojadł trawy.
Jak nie poprawi mu się do jutra to lecę do weta....

I szkoda,że nie może powiedzieć co go boli :-(
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5303 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 17 września 2009 - 16:13

Jak nie poprawi mu się do jutra to lecę do weta....

I szkoda,że nie może powiedzieć co go boli :-(

ojej biedactwo... mam nadzieje że to nic powaznego
no szkoda szkoda, najgorsze jak człowiek widzi jak zwierzak cierpi a nie może mu pomóc bo nie wie co mu jest

#5304 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 września 2009 - 17:15

WweronikaA ty nam nie miałs wrzucic fotek pieska twojego W ??? :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#5305 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 17 września 2009 - 17:16

magdaaaaa, miałam tylko że mam takie niewyraźne te fotki bo się wiercił a ja miałam "ciulowy" aparat :/
Więc nie wiem czy wrzucać?

#5306 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 września 2009 - 20:05

Tilia, i jak psiak? Polepszyło mu się?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#5307 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 11:53

tigraa84, dziękuję,że pytasz :) tak już z nim lepiej. Zrobiliśmy mu dwa dni głodówki,a wczoraj i tak pojawiliśmy się u weta. Prawdopodobnie coś zjadł nieświeżego podczas spaceru. Dzisiaj rano pisałam do Mamy i Prezes już bryka szukając jedzenia ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5308 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 września 2009 - 14:03

Prezes już bryka szukając jedzenia ;-)

No to cieszę się bardzo, że już w porządku :-) Wiem, że ciężko upilnowac psiaka, żeby nie jadł dziwnych rzeczy podczas spacerów, ale może warto kupic mu taki skórzany kaganiec na pyszczek, który choc trochę mu te "podwórkowe posiłki" ograniczy ;-) Szkoda by było gdyby znowu miał się męczyc przez swój nadmierny apetyt.

#5309 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 14:25

tigraa84, Oski ma 2 kagańce,ale z kagańcem na pysku nie będzie łapał piłki ani nie dostanie przysmaków w nagrodę. Na spacerze muszę go wymęczyć bieganiem i aportowaniem. Ćwiczymy też cały czas różne rzeczy.
A gdzie mógł coś dorwać to nie mam pojęcia. Raz tylko byliśmy tamtego dnia na wieczornym spacerze,takim spokojniejszym. Może wtedy...

JkIEp1.png

#5310 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 września 2009 - 14:38

z kagańcem na pysku nie będzie łapał piłki ani nie dostanie przysmaków w nagrodę

Co racja to racja

Ćwiczymy też cały czas różne rzeczy.

To pewnie już sporo go nauczyłaś?

#5311 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 15:20

Dalmatyńczyki są strasznie uparte i dlatego u wielu osób,które brały te psy uparty przekładało się na głupi :-/

Mamy wyćwiczone komendy,które na spacerach bardzo nam się przydają,typu: Stój,biegaj,chodź tu,wróć,nie tędy(jak idzie na flexi i skręci za drzewo to wie,że ma wrócić tą drogą,którą poszedł,bo inaczej się zaplączemy) :lol: ,noga,przynieś,zostaw,łapa,odejdź(np od miski),połóż się
Najlepsze jest gdy mówię do psa: nic się nie dzieje <umieraam></span> mówię to takim cichym spokojnym głosem,gdy słyszę,że cała psia część ulicy już się rozszczekała a u nas w domu np ktoś śpi,albo jest już wieczór. Oski wtedy wie,że pańcia ma wszystko pod kontrolą (tia jasne :mrgreen: ) i ma nie szczekać :-P a na zdanie "Oski zobacz co się dzieje" poderwie się z najgłębszego snu i wylatuje jak z procy :-P
Są rzeczy,których nauczył się sam np.otwierać balkon,drzwi na dwór :lol: trzeba było zakładać patenty :-P

Na spacerze zawsze mamy za sobą przysmaki,aby co jakiś czas nagradzać go za komendy ;-)

I teraz ktoś mi napisze,że mam psa robota :-P ale to naprawdę nie tak ;-) te komendy ułatwiają spacery i nie mówię ich co 5 sekund do psa tylko w razie konieczności.

Są rzeczy,które muszę z nim wypracować i jest ciężko...np pogryzł go pies i od tamtej pory dziwnie reaguje na owczarki-takim strachem :-(

JkIEp1.png

#5312 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 września 2009 - 15:25

Tilia, gratuluję osiągnięc <czirl1></span>

uparty przekładało się na głupi :-/

Tak zapewne wyrażają się ludzie, którzy nie mają cierpliwości do psów i nie wiedzą jak je wychowywac :roll:

#5313 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 15:29

Nauka wielu z nich wyszła można powiedzieć w praniu. Była potrzeba,była komenda ;-)

Tak zapewne wyrażają się ludzie, którzy nie mają cierpliwości do psów i nie wiedzą jak je wychowywac :roll:

Było 101 dalmatyńczyków,wszystkie takie grzeczne to nikt nie myślał o wychowaniu :roll:

JkIEp1.png

#5314 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 września 2009 - 18:09

Tilia fajniutki ten twój psiaczek i z opisu wychodzi że pojętna bestia- no ale co głos pedagogiczny to głos :-P

#5315 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 19 września 2009 - 21:08

Tilia, rzeczywiscie pojętny ten Twój piesek, widac dałas radę uparciuchowi :-)
Na pewno trwało to sporo czasu wiec gratuluje wytrwalosci :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5316 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 22:08

Pokaże Wam zdjęcia sto trzeciego :mrgreen:

Załączone miniatury

• Prezes.JPG
  • Oski.JPG

JkIEp1.png

#5317 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 19 września 2009 - 22:18

Tilia, świetny! A kiedy pokarzesz nam sto drugiego :mrgreen:
Jestem w Peru...

#5318 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 19 września 2009 - 22:23

Tilia, piękny dalmatyńczyk, można powiedzieć, że dopiero pierwszy raz na tym zdjęciu od dobrych kilku lat widzę tę rasę ;) Kiedyś była moda na nie, teraz żadnego na ulicy nie widze <bezradny></span>

#5319 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 23:18

Dziękuję :-D
Malutka-Iwona tak wygląda 102 :-P
Dołączona grafika

Kiedyś była moda na nie, teraz żadnego na ulicy nie widze <bezradny></span>

Ale mimo to dużo ich w schroniskach :-/ ludzie nadal je biorą,a potem albo nie umieją sobie poradzić z wychowaniem albo pies im się nudzi lub zawadza :-/

JkIEp1.png

#5320 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 20 września 2009 - 06:38

Tilia, piękny pies :-D

teraz żadnego na ulicy nie widze

To prawda. Ja też juz żadnego dawno nie widziałam, chociaż kilka lat wstecz w mojej okolicy było mnóstwo dalmatyńczyków <bezradny></span>