Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Przyjaźń między chłopakiem i dziewczyną - czy to możliwe?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
320 odpowiedzi w tym temacie

#101 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:45

Ja uważam, że taka przyjaźń nie istnieje, chyba że facet jest homosexualista.
Mimo to znam przypadek chłopaka i dziewczyny, którzy są prawdzimi przyjaciółmi od lat. Kiedyś z ciekawości zapytałam go, czy nigdy nie miał ochoty np. jej pocałować. Powiedział - Oczywiście, że miałem, jestem facetem. Ale po pocałowaniu jej poczułem się jakbym całował siostrę.
Są przyjaciółmi jakieś 4-5 lat ;-)
KoChaM żYciE

#102 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:58

AgA08 a więc jednak istnieje taka przjaźń... Ja też jestem tego dobrym przykładem, bo 8 lat to jednak kawał czasu i on był dla mnie jak brat.

#103 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:01

to są naprawde skrajne przypadki. Mnustwo takich znajomości kończy się romansami lub zwiazkami. Czasami też, niestety, zerwaniem kontaków...
KoChaM żYciE

#104 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:10

U nas tak było, że zerwaliśmy kontakt (pisałam o tym wcześniej), bo pomyliliśmy uczucia. Jednak wiem teraz napewno, że to była tylko czysta przyjaźń

#105 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:15

Moim przyjacielem jest osoba ktora kocham najbardziej na swiecie ;-) - moj facet ;-)
o wszystki moge z nim pogadac, on ze mna tez ;-) nie potrzebuje innych przyjaciol ;-) ale przyjaciolke tez mam oczywisicie ;-)
mysle ze nie potrafilabym miec przyjaciela :-P i moze przez to nie wierze w taka przyjazn
KoChaM żYciE

#106 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:31

damsko - męska przyjaźń ? oczywiście, że TAK!! mało tego jest to najbardziej wartościowa przyjaźń ze wszystkich możliwych.przykład? oczywiście: znamy się ponad 5 lat. podstawą naszej przyjaźni jest szczerść. zresztą oboje jesteśmy osobami, które walą zawsze prosto z mostu i raczej niczego nie ukrywają. jest jedyny w swoim rodzaju i do tego zabójczo przystojny :) czy to kiedykolwiek przerodzi sięw coś więcej? nie. dlaczego ? bo miłośc się czasem lubi skończyć a takiej przyjaźni jak nasza kończyć nie wolno! realcje między nami odrobinęsięzmieniają gdy jesteśmy w związku, ale nasi partnerzy po poznaniu naszych stosunków raczej nie mają nic przeciwko a nawet tworzymy wtedy już większą paczkę, z tym żę jej siłą pociągowąjest wciąż przyjaźń mięzy S. a mną :)

więc nie wierzcie że to niemożliwe dla chcącego nic trudnego :):)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#107 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:44

Ja wierzę w taką przyjaźń. Może dlatego , że sama przyjaźnię się z facetem. Według mnie taka przyjaźń jest bardziej wartościowa niź z kobietą. Bo np. czego mi facet będzie zazdrościł?! Nowej bluzki?!
A.

#108 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:54

Według mnie taka przyjaźń jest bardziej wartościowa niź z kobietą.

zgadzam sięw 100 % !!! niestety przyjaźnie damsko - damskie często bardzo szybko się kończą... a szkoda

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#109 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:10

nie(d)oceniona, Nie wiem może dlatego , że kobiety między sobą próbują rywalizować?!
A.

#110 venus00

venus00
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 00:17

tak tak w 100% ma sens... mam przyjaciolke ktora ma oczywiscie tez swoich przyjaciol i tak rozmawialysmy i ona powiedziala ze nie chciala by byc z ktoryms ze swoich kumpli <- bliskich kumpli bo to by bylo za nudne... tak sie znaja .. :) mieli by rozne tematy itp... ale jednak wala byc przyjaciolmi ... no i musze dodac ze one jest heteroo. :)

buzka.:* ;-)

#111 XxXDoMisiAAXxX

XxXDoMisiAAXxX
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:46

wg. Mnie istnieje.. Mam takiego swojego ,,braciszka'' od podstawówki po gimnazjum zawsze razem w ławkach... Ja mam chłopaka on ma dziewczynę i oboje mamy prawdziwego przyjaciela.. ja mam jego a on mnie... Na zakupy chodzę z nim.. w końcu kto lepiej wybierze w czym mi lepiej jak nie chłopak.. Jak sie kłócę z Mariuszem to nawet w środku nocy do niego jadę wypłakać sie.... :roll:
Świat jest taki, jakim go widzisz, a sposób postrzegania zależy wyłącznie od Ciebie. ;]

#112 EveC

EveC
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:48

kiedyś myślałam, że istnieje...przyjaźniliśmy się 6 lat, do momentu kiedy chciał mnie pocałować. Odsunęłąm się delikatnie, ale stanowczo, i od tej pory diabeł w niego wstąpił. robił wszystko żeby dokuczyć albo namieszać. zerwałam z nim kontakt, a czasem mi go brakuje,,,nie powiem :-(
moim najlepszym męskim przyjacielem jest teraz Misiek ;-) a kumpli mam wiele, ale to raczej nic głębszego;)
Dołączona grafika

#113 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:51

Z własnego doświadczenia wiem, że to na dłuższą metę nie wychodzi na dobre :-D
Quad me nutrit me destruid....

#114 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:47

bo to by bylo za nudne... tak sie znaja ..

nie uważam żeby z osobą którą siękocha można było się udzić... nawet jeżeli sięją zna jak własną kieszeń ...

a co do różnic w przyjażni z kobietą i mężczyzną... coż nie wszystko można powiedziećprzyjaciółce i vice versa :) dlatego uważam że człowiekowi potrzebni sąprzyjaciele płci obojga :)

#115 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 20:06

Ja mam chłopaka on ma dziewczynę i oboje mamy prawdziwego przyjaciela.. ja mam jego a on mnie... Na zakupy chodzę z nim.. w końcu kto lepiej wybierze w czym mi lepiej jak nie chłopak.. Jak sie kłócę z Mariuszem to nawet w środku nocy do niego jadę wypłakać sie....

Ojej jak ja ci zazdroszczę

#116 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 13:30

Generalnie to wierzę , mam od wielu lat przyjaciela, mamy z Markiem również wspolnych przyjacioł. Ale tak szczerze mówiąc to wydaje mi się że te układy są najzdrowsze, w momencie kiedy obydwie strony mają swoich partnerów...nie ma wtedy zazdrości

#117 ble

ble
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 12:03

Przyjazn damsko-meska jest mozliwa i rzeczywiscie jest bardziej wartosciowa niz z kobieta. Ja mam takiego przyjaciela. I jest super. Znamy sie pare dobrych lat wiem ze moge mu o wszytskim powiedziec i na odwrot. Nie ma miedzy nami zadnych rywalizacji ani chorej zazdrosci. Umie wysluchac i doradzic. Jest warto miec takiego przyjaciela :):D

#118 Anais

Anais
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 14:04

kiedyś nie wierzyłam w przyjaźń damsko-męską... do momentu gdy poznałam Szymona. Okazał się on lepszym przyjacielem niż moja przyjaciółka która zawsze traktowałam jak siostrę. Dla Szymona mówiłam o wszystkim natomiast jeśli chodziło o moją przyjaciółkę to miałam pewne opory przed mówieniem jej niektórych rzeczy, kiedyś zawiodła moje zaufanie, trochę się pokłóciłyśmy (poszło oczywiście o faceta) i chyba nigdy nie będzie jak dawniej. Nigdy się na Szymonie nie zawiodłam, pomagał mi w najtrudniejszych sytuacjach, gdy miałam jakiś problem to mogłam nawet w środku nocy się do niego zwrócić a on mnie spokojnie wysłuchał. Jestem bardzo szczęśliwa, że mam takiego przyjaciela jak on :)
...professions of love...

#119 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 14:05

Oczywiście że jest możliwa, ma ona zarówno wady jaki i zalety ale to dotyczy zarówno przyjaźni damsko - damskich jaki i męsko - męskich oraz damsko - męskich. Jedna z takich zalet która bym wymnieniła to, to że możemy lepiej zrozumieć mężczyzn a oni nas, potrafimy postawić się w ich sytuacji. :-D sama doświadczyła takiej przyjaźni, niestety mój przyjaciel wyjechał i na tym moja przyjażń się skończyła, ale facet był super do pogadania :-)

#120 formoney

formoney
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 02 września 2008 - 11:01

Mam przyjaciół dwóch, jednego od 12 lat, drugiego od 5 lat. Nigdy nawet nie myślałam, ze moglabym cokolwiek z nimi stworzyć, rzecz jasna mam na myśli związek. Co oni myślą - nie wiem. Tzn. wiem, że nie, ale czy to prawda? ;D Jest dobrze jak jest i nikt nie chce tego zmieniać.
The future starts today, not tomorrow.