Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Johnson & Johnson

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 15:54

-jak żyć panie premierze...jak żyć ?

choć źródło jest internetowym ,,szmatławcem,, to niekoniecznie musi czarować.
gdzie by się nie obrócić przysłowiowe włosy dęba stają, no tu akurat nieprzysłowiowo wypadają.

Uważaj! Kosmetyki tej znanej firmy wywołują raka
dziecko szampon kosmetyk substancja rakotwórcza apel Johnson Johnson USA

sxc.hu/benedeki

Używasz ich produktów?

25 organizacji pozarządowych i medycznych z USA zwróciło się z apelem do firmy Johnson & Johnson o zaprzestanie używania do produkcji kosmetyków dla dzieci dwóch substancji uznawanych za rakotwórcze - informuje businessinsider.com.
ZOBACZ, KTÓRY SZAMPON DLA DZIECI JEST RAKOTWÓRCZY>>

W szamponach i płynach do kąpieli firma używa dioksanu i quaternium 15 (uwalniacz formaliny) obie te substancje wpisane zostały przez rząd USA na listę znanych czynników rakotwórczych.

TOKSYCZNE CHEMIKALIA W SZAMPONACH DLA DZIECI>>

Firma Johnson&Johnson twierdzi, że potrzebuje czasu, by zmienić formułę kosmetyków. Jednak, jak zauważa businessinsider.com, nie jest to do końca prawdą. Firma produkuje już bowiem szampony i płyny do kąpieli bez tych substancji. Są one dostępne w ośmiu krajach, w których obowiązuje zakaz dodawania np. quaternium 15 do kosmetyków: w Danii, Finlandii, Japonii , Holandii, Norwegii, RPA, Szwecji i Wielkiej Brytanii.

Lista szkodliwych substancji w kosmetykach i przedmiotach codziennego użytku dla dorosłych jest alarmująca. Ale my tu mówimy o produktach dla najmłodszych, których czaszka jest jeszcze niecałkowicie zrośnięta. Nawet jeśli ilość tych substancji jest znikoma, to dlaczego mamy narażać je na ryzyko w tak wrażliwym dla ich rozwoju okresie - twierdzi Tracey J. Woodruff, dyrektor Programu na rzecz Zdrowia Reprodukcyjnego i Środowiska University of California.
WB

Johnson & Johnson Is Selling Carcinogen-Laced Baby Shampoo Despite Outcry

http://www.sfora.pl/... ... aka-a37365
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#2 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:34

Oj lista tego co wywołuje raka jest długa. Wypadałoby uzywac mydła szarego, nie pic, nie jesc. :-P
Raz sie czyta że cos wywołuje raka, po czym ta sama rzecz - że zapobiega. :lol:
Lubie kosmetyki tej firmy, choc dawno nie uzywałam. Wole Bambino. Pewnie po jakims czasie wyjdzie że też rakotworcza. Ja nie wierze we wszystko co pisze w necie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#3 AnczikaMK

AnczikaMK
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 11:34

Osobiście nie używałam ani nie używam kosmetyków tej firmy. Przy małym dziecku też sobie odpuściłam J&J, bo słyszałam już wcześniej, że często wywołują alergię, pokrzywkę i swędzenie skóry. Zdecydowanie bardziej sprawują się tu kosmetyki starego dobrego NIVEA :).
Ale żeby stosować substancję powodujące raka i sprzedawać matkom i ich dzieciom... to już szaleństwo i brak poszanowania ludzkiego życia. :evil:

#4 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 11:52

Nie jedną negatywną opinię na ich temat już słyszałam. Generalnie nie znam nikogo, kto by chwalił ich kosmetyki, ale substancje rakotwórcze to ju przesada! Czy one nie przechodziły żadnych testów?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#5 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 14:10

Generalnie nie znam nikogo, kto by chwalił ich kosmetyki

ja lubie oliwke - choc dawno nie uzywałam. Teraz mam balsam pod prysznic - jestem zadowolona.
I szampon rumiankowy dla dzieci - zapach uwielbiam ale to nie na moje włosy ;)

#6 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 listopada 2011 - 12:26

Ja przy moim Grzesiu używałam oliwki , mydła , tam szamponu dużo produktów miałam z tej firmy i bardzo ją zachwalam , ja sama się daną oliwką smarowałam i jakoś żyję ;-)
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#7 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 11:09

O matko, produkty, których na całym świecie używa się dla dzieci, miałyby byc rakotworcze...? :(

#8 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 19:07

Ja się zastanawiam kto zyskuje na publikowaniu takich rzeczy w internecie? Może gdyby źródło owej 'wiedzy' było konkretniejsze, inaczej do tych rewelacji bym podeszła. Sforze, podobnie jak Pudelkowi i innym podobnym "niby=portalom" nie wierzę. Takich bredni w internecie każdego dnia pojawia się masa. Jeśli człowiek miałby wierzyć we wszystko, co czyta, osiwiałby. Mało tego, wychodzi na to, że nie mógłby nic jeść, o używaniu kosmetyków nie wspomnę. Nic, tylko zamknąć się w szczelnie izolowanej bańce, nie jeść, nie pić, nie oddychać.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#9 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 września 2013 - 16:14

Co do kosmetykow niestety zaczely mnie uczulac...i mala tez :roll: i to nie ja jedna mam taka opinie.
Ale zapach szamponu rumiankowego nadal kocham
;)