Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Siostra chłopaka - zazdrosna jestem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 19 września 2011 - 12:19

...osobiście uważam że tu wina stoi po stronie rodziców małej, czy oni nie domyślają się że chcecie troszkę pobyć sami? rozumiem że to jego siostra i absolutnie nie jestem za tym aby całkowicie ją odtrącać, ale granice jakieś powinny być zachowane. A odnośnie jej zachowania i stosunku Twojego chłopaka do tego. Jeśli rodzice nie potrafią wprowadzić troszkę dyscypliny w życie dziecka, to może Ty (przy pomocy chłopaka) mogłabyś zrobić coś w tym kierunku a na pewno wtedy czas jaki razem spędzacie nie musi być wcale taki nieprzyjemny... życzę powodzenia
"Perfection is an illusion, imperfection is beautiful..."

#22 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 września 2011 - 18:29

Jeśli rodzice nie potrafią wprowadzić troszkę dyscypliny w życie dziecka, to może Ty (przy pomocy chłopaka) mogłabyś zrobić coś w tym kierunku

Ale ona chyba nie jest od wychowywania tego dziecka to raz. A dwa to chyba jej chłopak rozkładając ręce nad zachowaniem siostry delikatnie dał do zrozumienia, ze mu to nie przeszkadza- gdyby przeszkadzało, sam wpadł by po takim słowach, że może warto było by coś zmienić. Więc wkracza powolutku na śliski i niebezpieczny teren...

#23 Lady_Bejb

Lady_Bejb
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 19 września 2011 - 21:34

A dwa to chyba jej chłopak rozkładając ręce nad zachowaniem siostry delikatnie dał do zrozumienia, ze mu to nie przeszkadza

Chyba wydaje mi sie, ze jemu nie tyle co nie przeszkadza, a raczej nie widzi tego problemu xD i to jest chore, bo nie tylko ja, ale moja mama tez mu to mowila^^ Powoli mi rece opadaja..

Dołączona grafika

#24 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 20 września 2011 - 06:17

a raczej nie widzi tego problemu

No więc tym bardziej- śliiiiski temat <bezradny></span>

i to jest chore, bo nie tylko ja, ale moja mama tez mu to mowila

:roll: Ja tego troszkę nie rozumiem, no ale jesteście ze sobą już jakiś czas więc skoro jemu to nie przeszkadza, to mi tym bardziej nie powinno ;-)

#25 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 20 września 2011 - 07:37

co do wychowania małej, zgodzę się, to nie jest Lady Bejb obowiązek ale jeśli chłopak to olewa i nie robi nic w kierunki "umilenia" czasu spędzanego razem, powinnaś jakieś wprowadzić jakieś zasady. Nie mówię tu o drastycznym wprowadzaniu dyscypliny lub karach, bo od tego są rodzice. Ale przynajmniej zaznaczenie jakie zachowanie jest tolerowane a jakie nie i tego konsekwencje. Zgadzam się że temat jest śliski ale żeby cokolwiek się zmieniło czeka Cię taktowna i szczera rozmowa z chłopakiem. Powodzenia.
"Perfection is an illusion, imperfection is beautiful..."