Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przyjciółka mojego chłopaka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sunnybunny

sunnybunny
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 września 2015 - 15:35

Witajcie! :)

Jesteście moją ostatnią "deską ratunku", jeśli mogę to tak nazwać.. Rozmawiałam o tym już z mamą i przyjaciółką, przeszukałam różne strony oraz fora internetowe i nic.. Żadna sytuacja nie jest podobna do mojej.

Więc.. Mam chłopaka od niedawna, (jesteśmy razem od 5 miesięcy) ma 21 lat i jest fryzjerem, a co za tym idzie ma mnóstwo koleżanek. Z tym potrafię sobie poradzi, ale nie umiem zaakceptować jego "przyjaciółki".  Nie wspominał, o niej często, ale jak już zaczął, to mówi, jak bardzo chciałby się z nią spotkać, że tak dawno się nie widzieli. Od niedawna zaczął mówić o tym coraz częściej, a mnie coraz bardziej bolało. Dowiedziałam się, że jak jeszcze nie byliśmy razem to ona do niego przyjeżdżała na noc. (Dodam, że mieszka sam.) I wtedy.. pękłam wykrzyczałam mu wszystko. Mój chłopak również nie wytrzymał i powiedział mi, że ona jest mu bardzo bliska, że sobie mówią WSZYSTKO,a została u niego na noc, bo nie miała jak wrócić. Spytałam, czy kiedyś coś ich łączyło, albo, któreś z nich żywiło uczucie do drugiego. Odpowiedział, że on nigdy nic więcej do niej nie czuł. Okej, zapytałam: "a ona"? Na co stwierdził, że da sobie rękę uciąć, iż ona też do niego nic nie czuje i nigdy nie czuła. Pytałam, czy kiedyś myślał o tym, że to ta jedyna. I usłyszałam to czego się obawiałam. Jego słowa: "kiedyś przeszło mi to przez myśl, skoro ani ona, ani ja nie mamy nikogo, a jak już jesteśmy w związku to cierpimy, ale szybko się otrząsnąłem". Lecz nigdy jej tego nie powiedział, więc skąd ma pewność, że ona nic do niego nie czuje?

Ta przyjaźń różni się od innych, ponieważ, oni widują się bardzo rzadko, czasem tylko piszą ze sobą. No właśnie nigdy, ale to przenigdy nie grzebałam komuś w telefonie, lecz wtedy coś mnie naszło. Przeczytałam ich widomości. Ona pisze do niego: "Hej przystojniaku, stęskniłam się za Tobą, myśłam o Tobie" itp. A on do niej "kochanie, misiu". Powiedziałam, mu, że nie życzę sobie, żeby jakaś inna dziewczyna tak pisała do niego. A mój chłopak na to, że powie jej to i już nie będzie tak do niego pisała.

Dziwi mnie to, ta dziewczyna też miała chłopaka i on też był zły jak oni tak do siebie pisali. Więc po jasną cholerę po co ona to robi ??

Ja sama nie wierzę w przyjaźń damsko-męską. Może dlatego,że nie znam nikogo, kto by taką przyjaźń zawarł, a ja sama już kilka razy się przejechałam na takiej przyjaźni. Uważam, że zawsze prędzej, czy później taka relacja przeobraża się w coś więcej..

Opisałam w skrócie moją historię i z góry dziękuję za pomoc :)

I tu moje pytanie, Co mam robić?

Użytkownik sunnybunny edytował ten post 03 września 2015 - 15:40

#2 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 września 2015 - 18:07

@sunnybunny a ufasz mu? Czy te smsy, które przeczytałaś zasiały w Twojej głowie ziarno niepewności. Jeśli zasiały, to ciągle będziesz się zadręczać i myśleć i związek na tym ucierpi na pewno. Zaufanie jest bardzo ważne. 

Cóż, jeśli zależy Ci na tym facecie, to zagryź zęby i czekaj na rozwój akcji, im bardziej będziesz drążyć, tym on będzie się ukrywał, bo faceci często zastrzegają sobie pełne prawo do kontaktów z przyjaciółeczkami a kobiety mają się nie wcinać. 

Jeśli Ci jednak chciałabyś żeby problem tej przyjaciółki zniknął, albo pogadajcie na poważnie, albo rozstańcie się. To trudne, ale innej rady nie ma. Szkoda żebyś tkwiła w czymś co Cię męczy. 

#3 Olga1

Olga1
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 13 września 2015 - 09:50

Ja niestety jestem z tych dziewczyn, które nie wierzą w przyjaźń damsko-męską. Zawsze jedna ze stron po pewnym czasie będzie czuć coś więcej. Sama kiedyś byłam w takiej sytuacji i muszę przyznać, że jeszcze dziś czasem żałuję, że nie odwzajemniłam miłości do mojego przyjaciela. Facet to facet, im nie należy za bardzo ufać, bo niestety coraz więcej mężczyzn nie potrafi być wiernym.

#4 żółtaskarpetka

żółtaskarpetka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 22 września 2016 - 20:49

Wg mnie jesteście ze sobą zbyt krótko, żeby mu robić awantury o przyjaciółkę, jeśli to faktycznie tylko przyjaciółka... ale nie możesz go po prostu sprawdzić czy jest Ci wierny? Tak, żeby on nie wiedział, że sprawdzasz. Koleżanka jak nie była pewna chłopaka to korzystała z usług takiej agencji detektywistycznej , która specjalizuje się wlaśnie w kwestii wykrywania zdrady, wszystko dyskretnie, bezproblemowo. Jak nie zdradza to się nie dowie, że go sprawdzałaś, jak zdradza to będziesz mieć dowody i sama zdecydujesz co z tym zrobić.

#5 axarella

axarella
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 20 października 2016 - 14:58

Trudna sytuacja, bo z jednej strony spotykacie sie od niedawna, a z nią zna się bardzo długo.. z drugiej jednak te smsy mogą budzić niepokój. Może zamiast na siebie krzyczeć po prostu z nim porozmawiaj o tym co czujesz i jak ta sytuacja wygląda z twojej perspektywy?