Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pierwsza wypłata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#61 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 02 stycznia 2008 - 18:34

Ja pierwszą wypłate wydałam na ciuszki - tak jak chyba 90% kobietek.To było 12 lat temu.........................................

#62 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 12:08

Moja pierwsza "poważna" wypłata wpłynęła mi w poniedziałek, sporą jej część przeznaczyłam na mieszkanie. A reszta będzie mi potrzebna żeby się utrzymać. Więc nie zaszaleje. <bezradny></span>

#63 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:30

Tej pierwszej nie pamiętam, bo pracowałam jako hostessa już od 16 roku życia, ale za pierszą wypłatę z prawdziwej pracy, na cały etat, kupiłam pierścionek z żoltego i białego złota, w kształcie delfinków (oczka z rubinów) chciałam mieć fajną pamiątkę z tej pracy, ale teraz już go nie noszę bo średnio mi sie podoba..... <bezradny></span>

#64 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:33

Wstyd sie przyznac, ale dopiero mnie czeka.. :oops:

#65 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:33

Ja swoje pierwsze zarobione kupiłam sobie takie pomarańczowe rażące spodenki ( w podstawówce. A pierwszą prawdziwą wypłatę to nie pamiętam, pewnie nie myślałam o tym nawet ;-)
Quad me nutrit me destruid....

#66 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 07:07

ja za pierwsze moje zarobione ciezko pieniadze rowniez w podstawowce kupilam sobie takie jasno zielone adidasy pamietem ze one byly wtedy baaardzo modne i bardzo chcialam je miec ;P
bylam z siebie bardzo dumna, mama z reszta tez ;)

#67 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 08:12

Ja po raz pierwszy zarobiłam kasę mając jakieś 16 lat.
W wakacje, przez cały lipiec sprzedawałam pocztówki w Gdyni na Skwerze :mrgreen:

Zarabiałam na sierpień, bo wyjeżdżałam ze znajomymi (harcerzami) na "białą służbę".
Nie wiem czy ktoś wie o co chodzi - jechaliśmy z papieżem JPII na pielgrzymkę na Litwę, Łotwę i Estonię jako pomoc medyczna.
Udzielaliśmy pierwszej pomocy ludziom, którzy godzinami stali na mszach itd...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#68 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 13:26

Mialam na mysli "prawdziwa" wyplate. Jakies drobne sumy juz zarabialam, na jagodach czy cos. Ale nawet nie amietam na co wydawalam. Kiedys bardzo oszczedna bylam.. Kiedys :-/

#69 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 19:06

No Kochana, jak ja dostałam swoją pierwszą prawdziwą wypłatę, to już rodzinkę miałam, więc cała wypłata poszła "na życie" po prostu... <bezradny></span>
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#70 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 19:10

takie prawdziwej wypłaty jeszcze nie dostała a takie drobne z dorabiania sobie np. pomocy na przyjęciach od razu wydawałam nim je dostałam to już miałam zaplanowane na co pójdą ;-)

#71 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 19:32

za pierwszą wypłatę kupiłam sobie perfumik orginalny <dreams></span>

uzywałam go tylko na specjalne okazje bo mi szkoda było (78zł kosztował)
ale byłam bardzo zadowolona z tego zapachu
nawet do dziś mi buteleczka została :lol:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#72 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 12:18

pierwsze pieniądze jakie dostałam to nie była wypłata, ale ciężko wywalczone stypendium :) w 2 klasie gimn :) poszło na buty, jakąś kurteczkę i inne pierdołki

a pierwsza wypłata... trzeba było czesne na uczelni opłacić... no i na wyjazd wakacjyny coś zostało ->też do pracy, ale kasa poszła na małe przyjemności typu na imprezy, jakiś alkohol i papieroski :)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#73 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 12:55

Pierwsza wyplate wydawałam na urode :)
Jako kobieta "biznesu" musiałam wyglądać :P
Czyli fryzier, kosmetyczka i jeszcze jakieś ubranka mi potrzebne :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#74 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 września 2008 - 23:06

jajeszcze nie mialam bog wie jakiej pierwszej wyplaty ale jesli pujde do pracy za 2 lata za jakies dobre pieniadze to mysle ze wydam na ciuchy :D

#75 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 września 2008 - 19:09

Pierwsza wyplata przyjdzie za dwa tygodnie :lol: :lol: :lol:

Nie bedzie wielka, bo to tylko za 5 dni pracy.... :->
Dlatego na szalenstwa sobie pozwolic nie moge :-/ Wszystko idzie na oplacenie szkoly :-?

#76 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 22 września 2009 - 23:17

Pierwszą prawdziwe pieniądze zarobiłam kiedy miałam 15 lat. Kupiłam za nie telefon komórkowy, takiego Alcatela z antenką :-) Ależ wtedy to był hit i jeszcze prawie nikt nie miał komórki. Poszła na to prawie cała miesięczna pensja :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#77 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 września 2009 - 10:46

ja późno zaczęłam taką prawdziwą pracę bo jak skoczyłam liceum. Za pierwszą wypłatę pojechałam z ukochanym do Włoch :) a za kolejne urządzam mieszkanko ;)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#78 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 25 września 2009 - 16:58

ja w pazdzierniku dostane moja pierwsza taka juz powazniejsza :-P mysle ze nie bede zbytnio szalec, bo nie ma z czego ale na pewno napijemy sie z Ł. :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#79 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 11:01

Pamietam,ze za moja pierwsza wyplate kupilam sobie kurteczke skorzana na ktora chorowalam od dawna. ;-)

#80 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 11:18

a ja pierwsze zarobione pieniążki podzieliłam :)
jako że pracowałam w ostatnie wakacje to połowę mam do tej pory na koncie a drugą połowę wydałam na wszystko na co miałam ochotę :D tak sobie powiedziałam, że nie będę sobie niczego żałować za ten miesiąc ciężkiej pracy :) jednym z zakupów była nowa prostownica :)
zupełnie inaczej szanuje się pieniążki, które samemu się zarobiło od tych które przyszły łatwo - dostało się od kogoś. Nie mówię, że do tych otrzymanych nie mamy w ogóle szacunku (bo ja mam do każdych pieniędzy szacunek) ale jednak te zarobione ciężko własną siłą wydaje się ciężej ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>