Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zajęcia pozalekcyjne dla pierwszaków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 09:41

Ja myślałam ewentualnie o tenisie. Od ilu lat dzieci mogą na niego chodzić?

ihmo, prawdopodobnie od momentu, kiedy są w stanie unieść rakietę i w miarę skoordynować swoje ruchy ;-) Myślę, ze od 5 lat pewnie spokojnie można na jakieś zajęcia "teniso-podobne" spróbować wysyłać ;-)

#22 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 17:57

Włąśnie dlatego ja chciałam wybrać tenis stołowy, bo wydawało mi się, że pierwszak jest jeszcze za mały na takie rakiety. Ale skoro mówicie, że już od 5 roku życia to sprawdzę to dokładnie.

#23 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 18:12

No jesli chodzi o tenis ziemny, to faktycznie ta malemu dziecku moze byc trudno utrzymac rakietę, ale zawsze mozna popytać instruktora czy prowadza zajecia dla takich dzieci, moze dla nich sa mniejsze rakiety i trening jest nieco inny. Ping-pong jest dobra alternatywą :-)
Ja osobiście chciałabym zeby moje dziecko od najmlodszych lat szukało pasji. Myśle, ze kolo 3-4 lat zapiszemy na jaies judo czy aikido, zeby troche obyło sie z zajeciami w grupie :-) Potem jak bedzie chcialo to moze jakis instrument, ale to juz zalezy od jego zapalu :->
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 19:08

to faktycznie ta malemu dziecku moze byc trudno utrzymac rakietę

są specjalne rakiety dla dzieci ;-) zresztą, rakietę dostosowuje się też do umiejętności. Ale jednak wydaje mi się, że na tenis ziemny 5 lat to ciut mało. Głównie dlatego, że tam obowiązują pewne reguły, których tak małe dziecko może nie pojąć (jeżeli się mylę to mnie poprawcie), a poza tym, to jednak sport wymagający i kondycji i siły i koordynacji ruchowej. myślę, że zarezerwowałabym go dla zdecydowanie starszych dzieci. natomiast jest badminton (jakkolwiek się to pisze :P ), i tu nawet rekreacyjnie (z rodzicami, żeby Tull nam nie narzekał :P ) przed domem/blokiem można próbować od małego pyrdka ;-)

przy tenisie pojawia się kwestia instruktora - jeżeli już się zdecydować na tenis ziemny - warto po podglądać odrobinę instruktora, żeby dziecko oddać pod opiekę odpowiedniej osobie.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#25 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 19:16

Dziewczynki ale ja nie napisałam, że tenis, a

zajęcia "teniso-podobne"

polegające na oswajaniu się właśnie z rakietą, piłką, zasadami itd. itp. ;-)

A co do

Głównie dlatego, że tam obowiązują pewne reguły, których tak małe dziecko może nie pojąć (jeżeli się mylę to mnie poprawcie)

to poprawiam :-P W sumie jest to kwestia indywidualna. Ale 5- latek prostych zasad- a zakładamy, ze nie od razu gra w tenis, tylko na początku jest to zabawa, spokojnie się nauczy. Dzieci w tym wieku (a nawet młodsze) w przedszkolu spokojnie uczestniczą w grach i zabawach, w których zasady i reguły obowiązują, to przyzwyczaja małego człowieka do tego, że w pewnych przypadkach trzeba się pewnymi przepisami kierować ;-)

#26 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 10:44

Mamuśku, ja się do tego odnosiłam :P

Ja myślałam ewentualnie o tenisie. Od ilu lat dzieci mogą na niego chodzić?

a zakładamy, ze nie od razu gra w tenis, tylko na początku jest to zabawa, spokojnie się nauczy.

jeżeli dobrze pamiętam, zaczyna się od odbijania piłki o ścianę, ewentualnie podawanej przez trenera czy tam to ustrojstwo zmyślne :P ciężko mi jest wyobrazić sobie tenisa połączonego z zabawą :P

w grach i zabawach, w których zasady i reguły obowiązują

si, tylko, może czepialska znów jestem, ale tenis to taka wyższa półka jeżeli chodzi o zasady w porównaniu do zabaw w przedszkolu :P

W sumie większość sportowców zaczynała jako małe kajtki :P więc chyba jednak jestem czepialska :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#27 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 11:04

Szkółka tenisa
Dzieci 4-6 lat: Przedszkole tenisowe

Poznawanie tenisa ziemnego poprzez zabawę. Zajęcia ogólnorozwojowe z elementami gry w tenisa prowadzone są w grupach w formie atrakcyjnych gier i zabaw ukierunkowanych na opanowanie gry. Dzieci zapoznają się z podstawami gry w tenisa, uczą się aktywnie wypoczywać i nabierają pewności siebie.

Dzieci 7-16 lat: Szkółki tenisowe

Nauka i doskonalenie gry, prowadzone już na zasadzie treningu, w ciekawej i urozmaiconej formie. Każdy z uczniów ma dobraną grupę pod względem wieku i poziomu gry. Zajęcia prowadzone są przez okres roku szkolnego, a podczas wakacji i ferii zimowych dzieci wyjeżdżają na szkoleniowe obozy tenisowe i narciarsko-snowboardowe.

źródło: http://www.mtn.com.pl

Ze strony organizatora takich zajęć ściągnięte więc nawet o rok w górę zawyżyłam :-P Pani czepialska ;-) :*

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 września 2013 - 19:08

oliwka chodzi na Kick Boxing , bylo jeszcze aikido , ale brat wybral to, mają panią trenerke . chcialam ja jeszcze na jakies taniec zapisac , jest u nas cos takiego gdzie pisze ,że maja jakies zabawy ruchowo-taneczne i o takie cos mi chodzi . szkoda ze nie ma w okolicy zajec gimnastycznych albo z biegania. plastyke odpuszczam , bo ona nie ma talentu ani cierpliwosci :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#29 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 14 czerwca 2021 - 09:56

Polecam grę w szachy:) Więcej o tym, jak się nauczyć grać można znaleźć tutaj: http://www.pytano.pl...e-grac-w-szachy. Oczywiście nie jest to super proste, ale jak już się wciągniesz, rozgrywki mogą być całkiem fascynujące:)