Ja myślałam ewentualnie o tenisie. Od ilu lat dzieci mogą na niego chodzić?
ihmo, prawdopodobnie od momentu, kiedy są w stanie unieść rakietę i w miarę skoordynować swoje ruchy
Napisano 16 stycznia 2011 - 09:41
Napisano 16 stycznia 2011 - 17:57
Napisano 16 stycznia 2011 - 18:12
Napisano 16 stycznia 2011 - 19:08
są specjalne rakiety dla dziecito faktycznie ta malemu dziecku moze byc trudno utrzymac rakietę
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 16 stycznia 2011 - 19:16
zajęcia "teniso-podobne"
Głównie dlatego, że tam obowiązują pewne reguły, których tak małe dziecko może nie pojąć (jeżeli się mylę to mnie poprawcie)
Napisano 17 stycznia 2011 - 10:44
jeżeli dobrze pamiętam, zaczyna się od odbijania piłki o ścianę, ewentualnie podawanej przez trenera czy tam to ustrojstwo zmyślnea zakładamy, ze nie od razu gra w tenis, tylko na początku jest to zabawa, spokojnie się nauczy.
si, tylko, może czepialska znów jestem, ale tenis to taka wyższa półka jeżeli chodzi o zasady w porównaniu do zabaw w przedszkoluw grach i zabawach, w których zasady i reguły obowiązują
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 17 stycznia 2011 - 11:04
Szkółka tenisa
Dzieci 4-6 lat: Przedszkole tenisowe
Poznawanie tenisa ziemnego poprzez zabawę. Zajęcia ogólnorozwojowe z elementami gry w tenisa prowadzone są w grupach w formie atrakcyjnych gier i zabaw ukierunkowanych na opanowanie gry. Dzieci zapoznają się z podstawami gry w tenisa, uczą się aktywnie wypoczywać i nabierają pewności siebie.
Dzieci 7-16 lat: Szkółki tenisowe
Nauka i doskonalenie gry, prowadzone już na zasadzie treningu, w ciekawej i urozmaiconej formie. Każdy z uczniów ma dobraną grupę pod względem wieku i poziomu gry. Zajęcia prowadzone są przez okres roku szkolnego, a podczas wakacji i ferii zimowych dzieci wyjeżdżają na szkoleniowe obozy tenisowe i narciarsko-snowboardowe.
Napisano 30 września 2013 - 19:08
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 czerwca 2021 - 09:56
Polecam grę w szachy:) Więcej o tym, jak się nauczyć grać można znaleźć tutaj: http://www.pytano.pl...e-grac-w-szachy. Oczywiście nie jest to super proste, ale jak już się wciągniesz, rozgrywki mogą być całkiem fascynujące:)
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Szukam dla siebie czegoś nowego ze sklepu |
|
|
|
Impreza integracyjna dla pracowników w firmie |
|
|
|
cwiczenia silowe dla kobiety |
|