Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Novynette

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#21 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:41

poza sferą psychiczno- emocjonalną :mrgreen:

czyli de facto skutki uboczne są :-P

<ookk>

#22 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:48

Roxi, skutki uboczne4 są ale zapewne niektórzy stwierdza iż są do zniesienia :) niektórym hormony płatają takie figle w organizmie :) a ja ogólnie dobrze na wszystkie reaguje :)
Ale zapewne jak pójde do "mojej" lekartki to przepisze mi inne ale i tak z "grupy jej ulubienców farmaceutycznych" :P
Już nie panna a żona :*

#23 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:50

depre, ja też zawsze reagowałam dobrze na hormony, te tabletki to już trzecie rodzaj, no jedynie po harmonecie mi się troszkę cera pogorszyła. Ale masz rację Marvelon jest chyba rzadko przepisywany. Podobno ma taki sam skład jak regulon.

<ookk>

#24 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:53

Roxi, tak to te same specyfiki tyle że regulon z tego co się orientuje jest trochę tańszy :)

#25 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 11:03

A ja zmnieniam tabletki, nareszcie. z oc-35 (znanego jako diane-35) na novynette pani dr -moja nowa pani dr powiedziała ze mogę mieć plamienie spadek energii libido itd bo schodze z tabletek o wysokim poziomie hormonow do niskiego poziomu.. zobaczymy jak się będę czuła. wogóle barrdzo się cieszę ze zmiany ginekologa,co prawda teraz chodzę prywatnie ale przynajmniej wiem ze jestem pod dobrą opieką- no i pierwsze opakowanie novynette dostałam za darmo od pani doktor zebym sobie wyprobowała :lol:

#26 Asiiia

Asiiia
  • Użytkownik
  • 321 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 15:40

mloda tez biore novynette ;) Kiedys je bralam ale przerwalam i teraz wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie :P
"potem cisza normalna więc całkiem nieznośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego "

#27 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 16:40

Mam nadzieje że mój organizm dobrze na nie zareaguje :->

#28 Asiiia

Asiiia
  • Użytkownik
  • 321 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 21:53

Ja biore novynette ale mialam duza przerwe w ich przyjmowaniu i dopiero skonczylam pierwsze opakowanie i jutro przyjmuje tabletke z nowego i nawet jak wezme ja o 17stej to antykoncepcja trwa? chcialabym sie upewnic czy moge wziasc popoludniu czy lepiej rano... ;)
"potem cisza normalna więc całkiem nieznośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego "

#29 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 21:57

Asiiia, skoro skończyłaś już pierwsze opakowanie i teraz zaczynasz drugie, to antykoncepcja jest zachowana ;) Chociaż jeśli w pierwszym opakowaniu zażywałaś rano, to lepiej trzymać się stałej godziny.

#30 Asiiia

Asiiia
  • Użytkownik
  • 321 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 21:58

Brałam o 21.45 bo akurat na wieczór dostałam okres, ale teraz wolałabym ranną godzinę albo własmnie 17. Więc raczej przerzuce się na 17stą, ale dziękuje za inf :*

#31 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 19:33

pilne!
hej drogie forumowiczki!
mam pytanie: do tej pory brałam diane-35 i zmieniłam tabletki na novynette, własnie dziś wziełam pierwszą- po normalnej 7-dniowej przerwie, tak poleciła mi pani dr ale przeczytałam na ulotce że jak sie zmienia tabletki tak jak ja to powinno się wziąć następne opakowanie bez przerwy. no i teraz niewiem czy dobrze zrobiłam?? no i najważniejsze: czy jestem w takim razie odpowiednio zabezpieczona??

#32 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 19:36

Mysle ze twoja pani ginekolog wie co mówi :-) skoro juz łykasz tabletki to mysle ze ochrona juz jest .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#33 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 19:39

hmm.. kurczę sama niewiem, pewnie masz rację a ja niepotrzebnie panikuję :-/

#34 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 21:43

Szczerze mówiąc to dziwnie Ci poleciła....bo Diane są pigułkami mocniejszymi i w tym wypadku zmieniasz na słabsze..

Taki spadek nagły hormonów może wpłynąc na antykoncepcje..

W wypadku gdy zmienia się na słabsze powinno się wziąć standardowo albo w pierwszy dzień krwawienia albo bez przerwy (ciągiem)

#35 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 07:29

teraz to i tak przepadło, czyli przez jaki czas musze się dodatkowo zabezpieczać?

#36 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 09:41

mloda, ja bym się zabezpieczała ;) przezorności nigdy za wiele :)

To jest standardowy tryb postępowania-także nie wiem dlaczego lekarz Ci tak powiedział <bezradny></span>

#37 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 15:08

myślę że dlatego że zarówno diane i novynette to tabsy jednofazowe, aczkolwiek lepiej się zabezpieczyć bo faktycznie zaraz po diane powinnaś wziąć novynette
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#38 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 11:24

ale jak długo? całe opakowanie tabletek czy przez ileś dni??

#39 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 20:42

myślę że dlatego że zarówno diane i novynette to tabsy jednofazowe,

to ie ma nic na rzeczy- chodzi o to że po 7 dniowej przerwie stezenie hormonow spada..i jak dostaje sie slabsze..organizm nie przyzwyczajony i antykoncepcja moze byc nie pewna :)

ale jak długo? całe opakowanie tabletek czy przez ileś dni??

przez siedem dni wystarczy...ale wtedy 7dniowa przerwe masz tez niepewna

#40 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 września 2009 - 12:16

Biorę novynette drugie opakowanie, po zmianie z Diane-35 no i musze przyznać że dziś dopiero przeczytałam ulotkę dokładnie :roll: bo szukałam inf o interakcji z antybiotykiem który biorę, ale nie o tym mowa...
Przeczytałam w skutkach ubocznych że u 1 na 10 :shock: osób występuje przyrost masy ciała :-/ jedny słowem tyje się ... :-(
Liczyłam ze jak zmienie tabsy na takie o niższej zawartości hormonów to nie będzie mi grozić tycie już :cry:
Więc może dlatego nic nie chudne?
I co teraz :?:
Bo nie chce rezygnować z zabezpieczenia hormonalnego, i nie chce już tyć :!:
A nie stać mnie na yasminelle po której podobno się nie tyje.... <placze></span>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych