Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Śniadanie dla dziecka do szkoły

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 września 2011 - 17:46

a uważam że to już czysta przesada!! niedługo zacznie dawać dziecku płatki ryżowe bo stwierdzi że chlebem się dziecka nie powinno żywić. nie róbmy sobie sztucznych problemów!

no seserek sojowy to faktycznie bardzo orginalne, tym bardziej , z ei tak bardzo duzo soi zjadamy w innych pokaramch. ale fajnie, ze nie wierzy w reklamyy jak to nutella itp sa zdrowe <bezradny></span>

uważam że nie jest łatwo odzwyczaić się od słodkiego czy słonego.

nie pamietam , które ale na jeden smak pottzeba kilku dni a na inny troszke wiecej. wiem po sobie, ze szybko odzwyczaiłam sie od uzywania tyle cukru ile jest w przepisie na ciasto , czy solenia wszystkiego.
Jesli dziecko bedziemy od poczatku uczyc wielu smaków , a nie dawac tylko to co on chce to potem , ze sniadaniem dos zkoly , jak i innymi posiłkami nie bedzie problemu. niemowalki nie potrzebuja dosladzanie i dosalania produktów , tylko " troskliwe" mamusie sola marcheweczke dla maluszka , albo daja wode z cukrem do picia.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 września 2011 - 18:17

uważam że nie jest łatwo odzwyczaić się od słodkiego czy słonego.

nie pamietam , które ale na jeden smak pottzeba kilku dni a na inny troszke wiecej. wiem po sobie, ze szybko odzwyczaiłam sie od uzywania tyle cukru ile jest w przepisie na ciasto , czy solenia wszystkiego.

Od cukru można się odzwyczaić, choć troche czasu i silnej woli do tego potrzeba, natomiast przyzwyczaić się do cukru mozna naprawdę w mgnieniu oka.
a do gwiazd za daleko stąd...

#23 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 20 września 2011 - 18:17

nie pamietam , które ale na jeden smak pottzeba kilku dni a na inny troszke wiecej

Człowiek potrzebuje ok 48-72 godziny by pozbyć się przyzwyczajenia do słonego smaku ;-) Jeśli chodzi o słodki zajmuje to nieco więcej bo ok 3 miesiące

I tak jak magdaaaaa podkreśliła, małe dzieci nie są nie mają potrzeby smaku słodkiego czy słonego. Dorośli przyzwyczajają maluchy do słodkości a ona jak powszechnie wiadomo uzależnia w pewien sposób <bezradny></span>
Dlatego nie jest dobrym pomysłem podtykanie dziecku batoników, cukierków czy innych słodyczy pod nos czy to jako nagroda za zjedzony wcześniej posiłek czy zwyczajnie jako przekąska <zleee></span>
Lepiej dać dzieciakowi owoc, który również jest słodki a przynajmniej zdrowy.

wybieram produkty dla dzieci tak jak pisałam Kubusia czy Pysia czy podobne. Mam do nich raczej zaufanie

Muszę zachwiać Twoim zaufaniem <bezradny></span> Bardzo często produkty dla dzieci, nawet słynny Pysio są dosładzane cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym, co nie jest ani zdrowe ani potrzebne nam w życiu.
Niestety świat, w którym żyjemy jest na tyle okrutny, że zaufania nie można mieć nawet do produktów spożywczych przeznaczonych i kierowanych do dzieci. Już w szczególności do wszelkiego rodzaju paróweczek <zleee></span>
Jeśli dziecko nie chce pić czystej wody mineralnej to dobrym pomysłem jest wkrojenie do niej plastrów cytryny lub pomarańczy ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#24 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 września 2011 - 18:22

wybieram produkty dla dzieci tak jak pisałam Kubusia czy Pysia czy podobne. Mam do nich raczej zaufanie

Muszę zachwiać Twoim zaufaniem <bezradny></span> Bardzo często produkty dla dzieci, nawet słynny Pysio są dosładzane cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym, co nie jest ani zdrowe ani potrzebne nam w życiu.
Niestety świat, w którym żyjemy jest na tyle okrutny, że zaufania nie można mieć nawet do produktów spożywczych przeznaczonych i kierowanych do dzieci. Już w szczególności do wszelkiego rodzaju paróweczek <zleee></span>
Jeśli dziecko nie chce pić czystej wody mineralnej to dobrym pomysłem jest wkrojenie do niej plastrów cytryny lub pomarańczy ;-)

Pewnie, zgadzam się i doskonale zdaje sobie sprawę z ilości cukru. Tylko że niestety wszystkie napoje prócz wody są słodzone, a wierzę, że te dla dzieci jednak w miarę z głową. CO do wody z cytryna to bardzo lubię i daje dzieciom, tylko nie zawsze jest do tego mozliwość :)
a do gwiazd za daleko stąd...

#25 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 26 października 2011 - 17:22

Mój na szczęście lubi wodę, a jeśli dodam cytrynkę to już pychotka, a z pomarańczą jeszcze nie próbowałam.

#26 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 października 2011 - 18:13

Ja to mojemu Grzesiowi ogólnie tam robię kanapki z wędlinką + pomidorek i sałata i do tego daję mu Kubusia Play czy jakoś tak później to wiadomo ma obiad w szkole :-)
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#27 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 10:20

Robię mojemu synowi kanapki do szkoły,czasami sam rogalik,lub drożdżówka.Obowiązkowo małe picie,typu Kubuś.Za to unikamy wszelakich chipsów.

#28 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 10:22

Ja swoim dzieciom też daję śniadanie, ale albo bułki maślane, albo chleb z nutellą , nie lubią kanapek z serem czy szynką, no i picie, a przed wyjściem do szkoły jedzą płatki z mlekiem...O 11.30 jedzą w szkole obiad :)

#29 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 10:25

a przed wyjściem do szkoły jedzą płatki z mlekiem.

Tak jak u mnie,syn uwielbia,szczególnie Mlekołaki.

#30 iwomen

iwomen
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 19:22

Najlepiej nie dawać słodyczy tylko kanapkę z czymś co dziecko lubi i na przekąskę mandarynkę lub pokrojone jabłuszko czy banana lub kiść winogron. Warto też patrzeć na skład tego co dajecie dzieciom bo teraz sporo słodyczy między innymi ma w składzie żółcień pomarańczową, a ona jak wiadomo jest szkodlwa szczególnie dla dzieci.