Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ból oka, stany zapalne, opuchlizna itp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 17:16

MOże się temat przyda kiedyś. A tymczasem o mnie. Jak wiecie od niedzieli mam problem z okiem. Była opuchlizna, łzwianie, oko swedzi. Opuchlizny prawie nie mam - doszedł ból.Silny. Rwacy. Albo obolałe od tarcia, albo stan zapalny :-?
Kupiłam krople do oka ze swietlikiem, robie okłady :roll: cuda i mary, zobaczymy. Az sie boje ze jednak lekarz wskazany bedzie.Ktos miał podobnie kiedyś ?
Do okulisty trzeba miec skierowanie czy nie ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 17:28

Na samą opuchliznę wiadomo - zimne okłady ;-) Kiedyś koleżanka poradziła mi, że dobrze też robić okłady z kurzego jajka i nie wiem, czy to rzeczywiście działa, czy i tak samo by zniknęło, w każdym razie opuchlizna zeszła.
A na opuchliznę z powodu uczulenia dostałam kiedyś Hydrokortyzon i przeszło raz dwa.

#3 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 18:13

Z opuchlizna jeszcze walczyc mozna bo i herbata, i swietlik , i zimne okłady, i to bialko kurze. Slyszalam o tym.
Podraznienia - krople. Gorzej z bólem.

#4 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 18:25

Sajuri, z opuchlizną powalczysz tak jak mówisz.

Gorzej z bólem.

Jeżeli będzie się utrzymywał lub co gorsza nasilał wybierz się do okulisty. Bo może wdał się stan zapalny i sama tego nie wyleczysz :-/
Oko jest przekrwione, łzawi, piecze?

Nie trzeba idziesz i umawiasz wizytę ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#5 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 18:26

chyba nie. A nawet jeśli, idziesz, mówisz, że z bólem... w 95% przypadków przyjmie Cię tego samego dnia. Poza tym, jestem zdania, że oczu na własną rękę leczyć się nie powinno. Dlatego czuj się oficjalnie wygoniona do lekarza :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#6 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 07:31

Jeżeli będzie się utrzymywał lub co gorsza nasilał wybierz się do okulisty. Bo może wdał się stan zapalny i sama tego nie wyleczysz

narazie nie boli, zobacyzmy, moze tylko bylo przemeczone od tarcia ale aplikuje krople i czuje ulge

Oko jest przekrwione, łzawi, piecze?

wszystko. Moze alergia ?

Dlatego czuj się oficjalnie wygoniona do lekarza

:-P dobrze mamo

#7 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 08:42

moze tylko bylo przemeczone od tarcia

Tak to też możliwe, więc rączki przy sobie! <ciah></span>

Moze alergia ?

Niewykluczone... aczkolwiek skłaniałbym się raczej ku jakiemuś uszkodzeniu.

W każdym razie jak nie będzie przechodzić koniecznie do okulisty! ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika

#8 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 09:06

Sajuri, a może coś Ci tam wpadło i stąd to podrażnienie? jak samo nie przejdzie, to wiadomo, okulista by się przydał ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 07:47

Tak to też możliwe, więc rączki przy sobie!

bede działac na innych polach :-P

jak samo nie przejdzie

chyba przeszło. Opuchliny nie widze, nie boli , troche tylko swedzi. Pomogły zwyke krople ze swiatlikiem. Uf

#10 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 16:45

Ale uważaj, bo taki stan zapalny często lubi powracać. Uważaj by się nie nabawić zapalenia rogówki - nie polecam, bo ból jest nie do wytrzymania.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#11 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 21:06

jestem alergiczką i jak przypadkowo zdarzy mi się zatrzeć oko, to mam takie same objawy. Najważniejsze, to żeby powstrzymać się przed wkładaniem łap do oka, wtedy po pewnym czasie samo się unormuje.

#12 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 22:30

Sajuri i jak przeszło? W ogóle jestem zdania, że oczy leczyć u lekarza, bo jednak później mogą się przydać jeszcze <umieraam></span> Sama pamiętam jak męczyłam się, gdy miałam zapalenie dna oka czy spojówki(już nie pamiętam). W ogóle nawet taki stan oka można dostać od niedoleczonej choroby, przewiania i często od uszu. Ja wtedy miałam od niedoleczonego ucha.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#13 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 06:50

Do okulisty skierowania mieć nie trzeba na szczęście ale żeby dostać się do niego w ramach kontraktu z naszym szanownym NFZ to inna bajka. Nawet jeśli się coś dzieje to najzwyklejszy okulista kręci nosem, żeby przyjąć pacjenta. Wtedy są dwa wyjścia albo pchać się na szpital na okulistykę lub też wizyta prywatna.

Objawy jakie podała Sajurka to u mnie nic innego jak zapalenie rogówek i jak tylko zauważę pierwsze objawy to zaraz śmigam do lekarza. Mój lekarz jak mnie widzi to tylko się pyta czy objawy takie same jak zwykle czy jeszcze coś ekstra.

Moje zdanie jest takie, że jeśli dzieje się coś niedobrego z oczami to lepiej iść do oczologa i nie robić nic na własną rękę bo tylko zaszkodzić sobie można. Nie iem może to wynik mojego przewrażliwienia na tym punkcie ale cóż tak już mam i zdania nie zmienię .
Dołączona grafika

#14 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 08:33

No narazie jest ok. Znaczy opuchlizny juz nie ma , ból tez minał. Jedynie czasem swedzi. Ale w sumie drugie tez wiec podejrzewam alergie.

#15 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:54

chyba przeszło. Opuchliny nie widze, nie boli , troche tylko swedzi. Pomogły zwyke krople ze swiatlikiem. Uf

To krople do zakraplania oczu??
Wstalam dzis ze spuchnientymi oczami i mnie swedzi. Przypuszczam ze to podraznienie od slonca bo wczoraj zapomnialam okularow przeciwslonecznych a prawie caly dzien na dworze spedzlam. Oczy mam wrazliwe na slonce wiec to pewnie to :/ Tak mysle sobie cos nabyc na wszelki wypadek
Kojarze zel ze swietlikiem flosleku taki do smarowania powiek i teraz jakc zytam to sie zastanawiam co bedzie lepsze, bo moze powinnam do oczu wkrapiac jednak ?

#16 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 12:38

i teraz jakc zytam to sie zastanawiam co bedzie lepsze, bo moze powinnam do oczu wkrapiac jednak ?

Myślę, że lepiej zakraplać więc tak jak Sajuri wyżej pisze krople ze świetlikiem najlepsze będą, złagodzą objawy ;-) Ten żel Flosleku też ok, ale bardziej na zmęczenie oczu codziennością niż na ich reakcję na słońce.
Dołączona grafika

#17 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 14:01

To krople do zakraplania oczu??

tak słonko. Mi pomogły, tanie a dobre.

Ja sobie tak mysle czy u mnie to troche teraz nie migrenowe ? moga bolec oczy od tego ? boli mnie oko i troszke głowa... i wczoraj - dzis na swiatło jestem wrazliwa.
I nie wiem czy to oczy czy cos innego.

#18 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 14:44

moga bolec oczy od tego ?

Mogą zdecydowanie, bardzo często migrenowe bóle głowy wiążą się z bólem oczu i wrażliwością na światło. Wcześniej tak miałaś czy oczy dopiero teraz się dołączyły?
Dołączona grafika

#19 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 20:01

Ja sobie tak mysle czy u mnie to troche teraz nie migrenowe ? moga bolec oczy od tego ? boli mnie oko i troszke głowa... i wczoraj - dzis na swiatło jestem wrazliwa
I nie wiem czy to oczy czy cos innego.

Bardzo prawdopodobne! ja mam migreny od lat i czesto towarzyszy temu bol oka, oczodolu wlasciwie. Mam wtedy wrazenie ze oko mi normalnie wypadnie :-(

ps. buuu zapomnialam ze ja nosze szkal kontaktowe wiec raczej nie bede mogla wkrapiac tych kropli ze swietlikiem, zostje tylko floslekowy

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 06:51

Wcześniej tak miałaś czy oczy dopiero teraz się dołączyły?

bol oka doszedł teraz.
Byłam kiedys u lekarza ( miałam bole głowy, wrazliwosc na swiatlo ) i stwerdzil migrene. Ale nie brałam leków przeszło. I bardzoooo dawno nie miałam.

Wrazliwosc na swiatło mam od b. dawna.

nosze szkal kontaktowe

a nie mozna sciagnac ? i zakropic ? czy to jednak by miało jakis wpływ pozniej na szkła ?