Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

leki uspokajające

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 22 września 2017 - 11:15

Macie takie leki w swoich apteczkach? Jeśli tak to jakie? Ziolowe czy przepisane przez lekarza?

#2 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 28 września 2017 - 12:42

Ja używam ziołowe "tabletki uspokajające", dokładnie tak się nazywają. Używam je wieczorem, pomagają mi zasnąć i spokojnie spać, bez przykrych snów. Czasami biorę je też w ciągu dnia, jak mnie syn wyprowadzi z równowagi. Nie mają silnego działania, raczej delikatnie uspokajające :-)

Użytkownik 1parasolka edytował ten post 28 września 2017 - 12:43

#3 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 05 października 2017 - 11:08

Z jakim one są składem? Chyba melisa ma najbardziej takie łagodne działanie uspokaające, myślę że takie coś warto mieć w apteczce, dla swojego mężczyzny kupiłam nervomix, bo przez problemy w pracy to chodzi rozdrażniony, dogadać się z nim nie da, jak sie czymś martwi, a tak robi się dużo bardziej wyluzowany i da się z nim wytrzymać ;)

#4 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 14:21

Z jakim one są składem?

Skład tych tabletek uspokajających (producent Labofarm): Korzeń kozłka 170 mg, Szyszka chmielu 50 mg, Liść melisy 50 mg, Ziele serdecznika 50 mg. MI na razie takie ziołowe tabletki wystarczają. :) 

#5 ivonsi

ivonsi
  • Użytkownik
  • 184 postów

Napisano 20 kwietnia 2018 - 13:44

nervomix i ja mam w domu, chyba właśnie nawrt czesciej mąż bierze niż ja, mam te wersję control, zabiera do pracy bo mówi że jak go szef wkurzy to potrafi mu nieźle ciśnienie podnieść a nie chce potem wracać do domu nabuzowany i wściekły

#6 pola06

pola06
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 20 kwietnia 2018 - 15:44

Też używałam tych o nazwie "tabletki uspokajające". Ew po prostu coś z melisą. Na razie bez preferencji co do konkretnego preparatu.

#7 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 31 stycznia 2026 - 20:01

Hej, kontynuując temat zwolnień lekarskich, natrafiłam ponownie na https://doktor-porady.pl/teleporada-l4
, bo widziałam, że sporo osób o tym pisze na forum. Teleporada brzmi jak rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu na tradycyjną wizytę, ale jestem ciekawa, czy faktycznie lekarze podchodzą do tego tak samo poważnie i czy to nie jest tylko półśrodek.