Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie włosów u TRZYNASTOLATKI?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaxAnna-1980

MaxAnna-1980
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 09 maja 2011 - 12:54

Przyszła do mnie siostrzenica "poważnie" porozmawiać. W czasie wakacji chce przefarbować włosy i zrobić trwałą-dla mnie totalny szok(!). Przyszła do mnie, z własną mamą jeszcze nie rozmawiała. Liczy na wsparcie. No cóż na chwilę obecną nie dałam, jej zbyt dużych nadzeji że go udzielę.... jako przykład podała mi, że połowa klasy ma pasemka itd... Nie jestem do tego przekonana, ale moze się mylę.... Może powinnam porozmawiać z siostrą (oczywiście nie w obecnosci siostrzenicy) i starać się ja przekonać na TAk i przygotować do tej rozmowy. Na chwilę obecną jest to nasza "tajemnica" bo siostra jest bardziej konserwatywna niż ja....Może to i śmieszcze, ale sama nie wiem co zrobić, z jednej strony to nie ja wychowuje to dziecko i daleka jestem od mieszania się do wychowania, z drugiej strony sistrzenica bardzo na mnie liczy i co dużo mówić nie chce jej specjalnie zawieść (według mnie wchodzą dwie opcje-porozmawiać ze siostrą i starać się ją przekonać do tego pomysłu, albo porozmawiać ze siostrzenicą i starać się ja od tego odwieść)...

#2 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 maja 2011 - 13:08

MaxAnna-1980, dla mnie to nic nowego, bo juz parę lat temu takie dziewczynki sie farbowały,, no ale wszystko mozna zrobić z głową. Według mnie jeśli chce się przefarbować

W czasie wakacji

to ok - niech farbuje, ale szamponetka, no i bez trwałej - taki mały kompromis myślę, ze byłby dobry.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#3 MaxAnna-1980

MaxAnna-1980
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 09 maja 2011 - 13:24

Dzięki, na to powiem otwarcie nie wpadłam, chyba to idealny pomysł-kompromis a i siostę będzie łatwiej przkonać do pomysłu jej córci. Dzieki-proste w sumie rozwiązanie a moim zdaniem rewelacyjne....

#4 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 maja 2011 - 14:21

ale szamponetka, no i bez trwałej

tu sie zgodze. Jakis delikatny kolorek jak juz tak bardzo chce.
13 lat to dla mnie jeszcze za wszczescie na farbe ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#5 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 maja 2011 - 14:29

13 lat to dla mnie jeszcze za wszczescie na farbe ;)

I na szamponetki.Dziewczynka ma pozostać dziewczynką,ze swoją naturalną urodą.A nie od młodych lat kombinować z kolorem włosów.Podejrzewam,że w wieku 15 lat już u takich dziewczyn pojawi się trwałe malowanie włosów. <bezradny></span> .Także jestem na nie.

#6 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 09 maja 2011 - 14:39

zdecydowanie za wcześnie! szkoda włosów ;-)
ja bym się nie zgodziła nawet na farbowanie szamponem.

#7 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 maja 2011 - 19:25

Racja, za wcześnie i szkoda włosów...Też tak myślę. Co nie zmienia faktu, że pewnie bym się zgodziła, pod warunkami o których pisałyście wyżej: w wakacje, kolor delikatny wybieramy razem, no i szamponetką oczywiście.
Może młoda jak zobaczy, to sama już więcej nie będzie chciała (ja tak miałam :-P ), a są błędy, które trzeba popełnić samemu. :mrgreen:

#8 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 maja 2011 - 19:31

Myśmy z siostrą farbowały włosy bibułą :roll:
Ja miałam 16naście a ona 14naście, oczywiście matka dowiedziała sie po fakcie. A my wyglądałyśmy strasznie :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#9 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 12 maja 2011 - 19:38

farbowały włosy bibułą

ja też, ja też :-P robiłam sobie pasemka.... niebieskie <lol></span>

Osobiście nie podoba mi się pomysł farbowania włosów u tak młodej dziewczynki. Przecież jakby nie patrzeć to dziecko jeszcze i ma czas na farbowanie, makijaże, itp. Najpierw spróbowałabym z nią porozmawiać i przedstawić jej swój punkt widzenia, oczywiście poparty argumentami, jeśli jednak młoda uparła by się przy swoim to pewnie zdecydowałabym się na kompromis, o którym wspomniała elizabeth
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#10 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 12 maja 2011 - 20:21

Też uważam, że to za wcześnie. Ja pofarbowałam pierwszy raz ok. 18 szamponetką. A bibułą też próbowałam... A trwała to w ogóle nie do pomyślenia, całkiem zniszczy włosy.
Starałabym się za wszelką cenę przekonać siostrzenicę do mojego punktu widzenia. Może by porozmawiała z fryzjerką która uświadomiłaby jej konsekwencje?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#11 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 12 maja 2011 - 22:02

Dziewczynka ma pozostać dziewczynką,ze swoją naturalną urodą

Vila trafiłaś w samo sedno. Moja córa ma trzynaście lat i ani farbowanie włosów ani makijaże jej nie w głowie. Patrząc na swoje koleżanki z farbowanymi włosami i makijażem śmieje się tylko twierdząc, że dziwnie wyglądają. Spytałam jej więc czy ciocia Paulina (18 lat) też dziwnie wygląda pomalowana?? W odpowiedzi usłyszałam, że ciocia jest dorosła a ja jestem dziecko a dzieci się nie malują :shock:
Dołączona grafika

#12 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 maja 2011 - 08:52

Aneczka, masz bardzo rozsądną córę :-) ja też w wieku 13 lat nie myślałam o farbowaniu, ani malowaniu. Za bardzo niektóre dziewczyny chcą być dorosłe, imponować koleżankom, tylko szkoda, że ciuchami czy wyglądem, a nie zachowaniem, ocenami itp.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 lulka

lulka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26 maja 2011 - 10:59

Według mnie to trochę za szybko. Będzie jeszcze czas na farbowanie i inne zabiegi na włosy. Przecież to jeszcze dziecko i powinna tak wyglądać, a nie robić z siebie starą malutką. Ale to jest moje zdanie, a każdy zrobi jak uważa.