Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Spowiedź małżonków z grzechów popełnionych przy współżyciu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 19:50

tak myslałam że pocałunek i sex analny po slubie nie jest już grzechem i co ?
masz z tym problem czy jak ?

nie mam problemu , nie czytałam ksiag koscielnych itp, ale wiedziałam , ze seks analny jest grzechem , nie pamietam , czy gdzies to przeczytałam , czy ktos mi powiedział <hmm></span>, ale moze sama to wywnioskowałam , skoro sex w malzenstwie to droga do poczecia dziecka. co do pocałunku , sama jestem zaskoczona , ze dozwolony tylko jako gra wstepna. :-)

Marzycielka24 napisał/a:
jeśli deklaruję się wiarę i przynależność do KK
wiec chyba jestem nie wierząca ...

nie byłabym tak drastyczna w rozdziale :->
gdyby w naszym kraju nazwac wierzacymi tylko tych , ktory sie do tych zasad stosuja to byłaby to mniejszosc religijna w naszym kraju <umieraam></span> .

No i własnie ...to jak to teraz jest...jestem oosba wierząca ? religijna czy nie ?
skoro tylu rzeczy nie wiedziałam

jest taka maksyma , ze nieznajomosc prawa , nie zwalnia z tego aby sie do niego stosowac, ale w tym przypadku nie bardzo sie da.
mało ktory katolik rozumie wszelkie zasady KK , po czesci dltego , ze nie ma sie gdzie tego dowiedziec.
a jesli mowi sie gdzies na temat sexu to czesto jako zło , i straszy sie <bezradny></span>
rozmawiałysmy kiedys z kolezanka nt. pewniej katolickiej gazety dla dzieci i mlodziezy , w kazdym numerze był temat masturbacji i jakie jest to zło i smiałysmy sie z kolezanka , ze tyle o tym tak pisza , ze jak ktos nie probował , to sie skusi skoro tyle o tym pisza i piszą <biglol></span>

Wisienkowa, to żadne przegięcie, to ZASADY, jakie teoretycznie powinno się stosować, jeśli deklaruję się wiarę i przynależność do KK. To wybór człowieka. Osobiście znam jedną rodzinę, która tego przestrzega. I bynajmniej nie są zacofani.

te znam , ludzie na poziomie, szczesliwe małzeństwo , które było para przed slubem kilka lat :mrgreen: . mysle , ze jak ktos w to gleboko wierzy i chce zyc w zgodzie z Bogiem , to da sie :D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 22 marca 2016 - 17:24

Odkopałam starocia. ;)

U nas na naukach przedmałżeńskich ksiądz dużo mówił o seksie. I wcale takich głupot nie gadał. ;) 

Cała "instrukcja" tego, jak seks w małżeństwie powinien wyglądać, zawiera się w małżeńskiej przysiędze - mam na myśli fragment o uczciwość małżeńskiej. Uczciwość małżeńska to wcale nie mówienie sobie prawdy (bo to jest normalnym obowiązkiem każdego chcrześcijanina, a nie tylko męża/żony), ale właśnie poszanowanie godności, pragnień, człowieczeństwa męża/żony i ich ewentualnego dziecka. 

A seks między żoną i mężem ma dwa RÓWNOWAŻNE zadania: 

1. poczęcie dziecka

2. budowanie bliskości między dwojgiem ludzi

Jedyne sztywne ograniczenie to fakt, że facet zawsze powinen skończyć w kobiecie. A poza tym dozwolone jest wszystko, jeśli tylko nie uderza to w godność którejś ze stron. 

Jeszcze pamiętam jak ksiądz  się śmiał do Brzydkiego, że od ślubu gra wstępna będzie obowiązkiem względem żony. ;)

Oczywiście kwestia antykoncepcji to inna bajka. Ale o tym chyba był inny temat. ;>

Generalnie my przyjeliśmy, że to, co robimy w sypialni (albo nie w sypialni :D), robimy z miłości, więc musi być dobre. :) 

Bo nawet najbardziej niegrzeczna żona jest grzeczna, jeśli jest niegrzeczna tylko z mężem.  <umieraam>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#23 lenalena

lenalena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 10 maja 2016 - 10:50

,,Temu celowi ma służyć ‘zabezpieczanie się’ przed ciążą poprzez sięganie po środki, których mechanizm działania pociąga niemal z zasady (potencjalną) śmierć Poczętego." - a uprawianie seksu w dni niepłodne czym w takim razie jest?

#24 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 20 kwietnia 2022 - 12:32

warto pamiętać, że wszystkie te reguły zostały wymyślone nie przez Boga ale przez człowieka. Mi samej trudno zrozumieć, tę obsesje kościoła na punkcie życia intymnego... <bezradny>

Wart też pamiętać, że zostały spisane kilka tysięcy lat temu w odpowiedzi na potrzeby tamtejszej struktury kulturowej. Która dzisiaj na całym świecie jest zupełnie inna.