Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Małe dziecko a złamania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 21:52

Czy którejś z Was dziecko, kilkumiesięczne miało złamaną rączkę??

Dzisiaj okazało się , że moja chrzesnica ma złamaną rączke...
Nikt nie wie jak to się stało... :shock: :cry: :cry:
Byłam tylko przy tym , jak w niedziele strasznie zapłakała przy ubieraniu kurtki...nikt nie wiedział o co chodzi, aż dzisiaj nie zaczeła rączka puchnieć.
Siostra pojechała z nią do szpitala bo u nas nie składają kości tak małym dzieciom.... Pojechali 100 km do szpitala:/ :-/ :-/
Tak się boję, ze coś będzie nie tak...Ona jest taka malutka ma 9 miesięcy.
NIe wyobrażam sobie jak będzie funkcjonować z gipsem teraz? :cry:

iv09i09kftvt0mdm.png

#2 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 19:06

mój jeszcze nie miał żadnego złamania, ale córka znajomej złamała nogę podczas schodzenia z kanapy, jakoś niefortunnie stanęła, miała wtedy 1,5 roku, dość szybko się do gipsu przyzwyczaiła, chociaż na początku było ciężko utrzymać ją w jednym miejscu, więc stale trzeba było wymyślać jakieś zajęcia

#3 Tina88

Tina88
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 maja 2016 - 22:47

Synek mojej siostry Łukaszek wtedy 6 latek miał złamana nogę kość udowa nad kolanem a zeskoczył tylko z dwóch niskich schodków opowiadała jak była przerażona tym niefortunnym zdarzeniem, okazało się że miał cystę czyli fragment pustej kości :shock:  i prędzej czy później mogło się to wydarzyć. Leżał w gipsie chyba 4 miesiące potem było nawet wesoło bo malowaliśmy motylki robaczki na tym gipsie ale co się nacierpiał i napłakał to nikomu nie życzę. Lekarz powiedział że dobrze by było uzupełniać witaminę D która jest bardzo ważna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Ja po tym wypadku i mając taki bagaż doświadczeń i po paru lekturach faktycznie postanowiłam też podawać swoim dzieciom patrząc jak się wycierpiał Łukaszek. W aptece wybierałam głównie patrząc na cenę i sugestie aptekarki bo dużo tego na rynku a rozbieżności cenowe ogromne a to prawie jedno i to samo wzięłam D3 ecovit tani i dobry jak mi powiedziano także popytajcie poczytajcie jak z tymi niedoborami witaminy D bo to ważny temat jak sądzę a jednak dość pomijany.