Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Małe mieszkanie, wielki problem...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 jedna

jedna
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 11:31

Mnie to sie marzy garderoba duza... takie cos np jak Komandor robi...

Dla mnie taka ogromna garderoba to marnotrastwo przestrzeni. Spokojnie mogłaby być o połowę mniejsza. Wystarczy spojrzeć ile miejsca na środku jest zmarnowane.

#22 naniulka

naniulka
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 08:31

w małym mieszkaniu duża czy w ogóle garderoba to faktycznie trochę zbędny luksus. w małych metrażach najlepiej sprawdzają się jasne, pastelowe ściany plus dodatki w intensywnych kolorach, otwarte przestrzenie (np. bez drzwi do kuchni, zamiast drzwi do sypialni materiałowe panele), proste meble bez jakiś ozdobnych listewek, klamek itd, koniecznie białe sufity + biały pasek ok.10cm od sufity do ściany patrząc, no i lustra - odbiją światło i przestrzeń i będzie jaśniej i będzie się miało wrażenie, że mieszkania jest więcej :D

#23 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 09 maja 2013 - 11:01

Ja też zawsze marzyłam o takiej garderobie, no ale marzenia swoje, a życie swoje... ;) Każdy metr to koszt, a przestrzeń na środku faktycznie zmarnowana.[/u]

#24 adaa

adaa
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10 kwietnia 2014 - 13:10

w małych mieszkaniach najlepiej sprawdzają się meble wykonywane na wymiar jeśli potrzebujesz inspiracji zobacz galerie link :-)
pozdrawiam

Użytkownik inqaa edytował ten post 10 kwietnia 2014 - 13:46

usunięty link

#25 karolajn

karolajn
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 19 października 2016 - 22:47

U mnie też mieszkanko jest malutkie, wiec zdecydowałam się na meble na wymiar. Najlepiej jednak powierzyć ich wykonanie komuś sprawdzonemu. Mi sąsiadka poleciła pana Roberta Ciężkowskiego z firmy Lamix i również jestem zadowolona. Wszystko było zrobione porządnie i terminowo, cenowo też nie najgorzej. Mebelki do mieszkania bardzo pasują i nie ma wrazenia zatłoczonego mieszkania.

#26 koniesz

koniesz
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 07 grudnia 2016 - 10:36

Takie przytulne tarasy na dachy są extra... Chociaz u nas w Polsce jest to mało popularne i chyba jeszcze nigdy nie widziałam czegoś takiego w Polsce, żeby jeszcze mialo charakter...

W Polsce zazwyczaj się buduje mieszkania z prostym dachem, na który nie można wejśc pod groźbą wysokiej kary grzywnej. Znalazłam kilka inspirujących galerii z urządzonymi wnętrzami małych mieszkań, to jeden z nich (chyba najciekawszy z nich wszystkich i najświeższy/) - podsyłam link do... 

Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 07 grudnia 2016 - 10:42

#27 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 17 sierpnia 2020 - 11:36

Ja żałuję, ze w miejsce okna kuchennego, nie dałam drzwi tarasowych. Ten błąd naprawię, zrezygnuję też z garażu, zrobię z niego dod.pokój i pom.gospodarcze.
Na plus garderoba, spiżarka (szkoda, ze nie przy kuchni). Dla mnie duzy plus to ogrzewanie podlogowe.

Swoją droga jeśli szukacie dekoracji, polecam to miejsce:

W sklepie w dobrej cenie mozna dorwać dla siebie ładne dekoracje domu :)
Ostatnio zamówiłam tam nowy komplet na łóżko
5902232445909-5.jpg

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#28 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 22 września 2022 - 13:16

Moim zdaniem przy odrobinie sprytu nawet w niewielkim mieszkaniu można znaleźć miejsce na umieszczenie garderoby. Sama mam w swoim domu garderobę i zauwazyłam, ze jest znacznie wygodniejsza niż szafa. Poza tym mieści się w niej naprawdę sporo rzeczy. Wszystko mam na widoku i mam mniejszy problem z ubraniem się z rana do pracy niż  kiedy miałam szafę :)

Akcesoria do garderoby warto jest zamawiać w sklepach internetowych, jak tutaj:

https://www.belmeb.p...i-i-drazki.html

Jest o wiele taniej. 

Romantycznie

#29 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 21 kwietnia 2023 - 09:48

Zawsze jest problem z  aranżacją wnętrz, ale warto  w sieci poszperać troszkę za poradami czy też inspiracjami. Ja tak robię...  Aktualnie, jak chodzi o  mnie to zajmuje się dekorowaniem mojego domku i tak zastanawiam się nad tym czy przykładowo tutaj https://libret.pl/   nie kupić sobie  lustra, bo jedno mi się w  szczególności spodobało...

#30 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 11 lipca 2024 - 09:00

Sama rownież zamawiam dekoracje praktycznie jedynie przez internet. W sklepach internetowych jest o wiele większy wybór, poza tym w sklepach takich mamy o wiele korzystniejsze ceny niż w sklepach stacjonarnych. Jestem z natury osobą wybredną i naprawdę rzadko mi się coś podoba tak wieć w sklepach online jestem często w stanie znaleźć to czego nei znalazłam w sklepach stacjonarnych ( przeglądam sobie często gazety wnętrzarskie w poszukiwaniu inspiracji).

Jeśli szukalibyscie na przykład ładnej posćieli, polecam to miejsce:

https://satyna24.pl/...onna-satynlove/

290520246657be2eef9ae.jpeg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.