VAT w górę, ceny w górę
Napisano 25 marca 2011 - 12:01
Napisano 25 marca 2011 - 15:48
pewnie , ze tak , cukier w kostkach u mnie w pracy jest caly czas w tej samej cenie , choc ostatnio szefowa kupiła w hurtowni , a gdyby cukier szedl w gore przez koszty produkcji albo surowcow, to ten poszedł by w gore.gdyby nie to, że Polacy jak te cielaki polecieli go wykupywać to ceny nie poszły by w górę...
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 marca 2011 - 16:42
Dokładnie, sama spotkałam się z takim zdaniem wśród producentów.jak się okazało z tym cukrem to była zmowa cenowa i sami producenci powiedzieli, że gdyby nie to, że Polacy jak te cielaki polecieli go wykupywać to ceny nie poszły by w górę...
Fakt faktem, cos tam by podskoczyl, ze wzgledu na Vat. Ale nie byłoby to tak odczuwalne, jak po akcji kiedy Polacy po kilkadziesiąt kg wynosili ze sklepów....
Napisano 25 marca 2011 - 16:49
wg mnie to śmiesznepo akcji kiedy Polacy po kilkadziesiąt kg wynosili ze sklepów....
Tak jakby cukier był wyznacznikiem tego, czy ktoś przeżyje, czy nie
Moja koleżanka wykorzystała tę akcję i do swojego sklepu z artykułami niemieckimi sprowadza sobie cukier za niecałe 3zł, a będzie sprzedać nieco drożej- pójdzie jak świeże bułeczki. Ludzie zachowują się jak desperaci.
Napisano 25 marca 2011 - 17:30
Ludzie zachowują się jak desperaci
swieta racja , logiczne jest ze cena za jakis czas spadnie to na ile te zapasy zrobiaTak jakby cukier był wyznacznikiem tego, czy ktoś przeżyje, czy nie
gdyby to bylo lato, czas przetworów , to jeszcze bym rozumiała , ze ludzie potrzebuja wiecej cukru.
no ile tego mozna zjesc, co co dzien kilka blach ciasta pieka
no chyba ze badaja "zawartosc cukru w cukrze "
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 marca 2011 - 19:36
ja tylko jak pieke ciasto a pieke przecież nie co tydzien. I do herbaty, raz dziennnie mała łyżeczke. To cukier ..Tak jakby cukier był wyznacznikiem tego, czy ktoś przeżyje, czy nie Dosłownie tak się ludzie zachowują. Ja cukru nie używam
Napisano 05 kwietnia 2011 - 21:27