Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

VAT w górę, ceny w górę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#41 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 25 marca 2011 - 12:01

jak się okazało z tym cukrem to była zmowa cenowa i sami producenci powiedzieli, że gdyby nie to, że Polacy jak te cielaki polecieli go wykupywać to ceny nie poszły by w górę... <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 marca 2011 - 15:48

gdyby nie to, że Polacy jak te cielaki polecieli go wykupywać to ceny nie poszły by w górę...

pewnie , ze tak , cukier w kostkach u mnie w pracy jest caly czas w tej samej cenie , choc ostatnio szefowa kupiła w hurtowni , a gdyby cukier szedl w gore przez koszty produkcji albo surowcow, to ten poszedł by w gore. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 25 marca 2011 - 16:42

jak się okazało z tym cukrem to była zmowa cenowa i sami producenci powiedzieli, że gdyby nie to, że Polacy jak te cielaki polecieli go wykupywać to ceny nie poszły by w górę... <bezradny></span>

Dokładnie, sama spotkałam się z takim zdaniem wśród producentów.
Fakt faktem, cos tam by podskoczyl, ze wzgledu na Vat. Ale nie byłoby to tak odczuwalne, jak po akcji kiedy Polacy po kilkadziesiąt kg wynosili ze sklepów....

#44 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 25 marca 2011 - 16:49

po akcji kiedy Polacy po kilkadziesiąt kg wynosili ze sklepów....

wg mnie to śmieszne :P

Tak jakby cukier był wyznacznikiem tego, czy ktoś przeżyje, czy nie :P Dosłownie tak się ludzie zachowują. Ja cukru nie używam, jedynie zastanawiam się, jak będą wyglądały ceny słodkości, bo pewnie i to niedługo pójdzie do góry :P

Moja koleżanka wykorzystała tę akcję i do swojego sklepu z artykułami niemieckimi sprowadza sobie cukier za niecałe 3zł, a będzie sprzedać nieco drożej- pójdzie jak świeże bułeczki. Ludzie zachowują się jak desperaci.

#45 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 marca 2011 - 17:30

Ludzie zachowują się jak desperaci

Tak jakby cukier był wyznacznikiem tego, czy ktoś przeżyje, czy nie

swieta racja , logiczne jest ze cena za jakis czas spadnie to na ile te zapasy zrobia <bezradny></span> , to wiadome, ze jak beda kupowac hurtem to cena podskoczy bo hurtownie nie zdarza sie zaopatrywac na biezaco.
gdyby to bylo lato, czas przetworów , to jeszcze bym rozumiała , ze ludzie potrzebuja wiecej cukru.
no ile tego mozna zjesc, co co dzien kilka blach ciasta pieka :roll:
no chyba ze badaja "zawartosc cukru w cukrze " :mrgreen:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#46 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 marca 2011 - 19:36

Tak jakby cukier był wyznacznikiem tego, czy ktoś przeżyje, czy nie Dosłownie tak się ludzie zachowują. Ja cukru nie używam

ja tylko jak pieke ciasto a pieke przecież nie co tydzien. I do herbaty, raz dziennnie mała łyżeczke. To cukier .. :roll: a ludzie tak wykupuja jakby tylko cukier jedli. Smieszne
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#47 Naomi

Naomi
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 21:27

No nic tylko ręce załamać nad ciemnotą ludzką, a potem wszyscy narzekają że cukier drogi :evil: . U nas w domu mało cukru zużywamy więc na pewno zapasów robić nie zamierzam. Jak będzie jeszcze drożał to najwyżej zaczniemy kupować brązowy cukier, przynajmniej cena uzasadniona.