Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przyjaciele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 07:55

No dobra, długo nosiłam się z założeniem tego tematu :lol:

Są tu osoby uzależnione od tego serialu tak jak ja? :lol:

Perypetie i przygody 6 przyjaciół, którzy pomimo wkroczenia w etap dorosłości nie potrafią się w nim odnaleźć. Każdy z 30-minutowego odcinka opowiada historię, której bohaterami są Monica, Rachel, Phoebe, Joey, Chandler i Ross - mieszkańcy Nowego Jorku. Serial cieszy się niesamowitą popularnością (nie tylko w USA).

źródlo: http://www.filmweb.pl

http://www.youtube.com/watch?v=jUSXZAtCaRQ

http://www.youtube.com/watch?v=iaXlkOLKk2w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8k0x-KDtHeA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tT4ACQNRYuo&feature=related

#2 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 08:22

Ja, ja, ja :P A może powiem, że byłam. Bo oglądałam kiedyś, kiedyś- jak pierwszy raz puszczano go w polskiej telewizji. Prawie wszystkie odcinki machnęłam, a co :mrgreen: Teraz oglądam, jak trafię gdzieś przy okazji :-D
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#3 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 10:54

No i ja :D Mnie zaraził mój przyjaciel :D obejrzałam wszystkie sezony, ale moim zdaniem najlepsze było pierwsze 5, najgorszy był 10 sezon, choć i tak oglądałam z przyjemnością :mrgreen:
w Polsce nie ma co liczyć na taki rewelacyjny serial z takim poczuciem humoru, a szkoda :-/
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#4 malasarenka80

malasarenka80
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 14:24

O tak przyjaciele przywołują mi wspomnienia ze studenckich czasów i wynajmowania mieszkania w kilka osób :) Tworzyliśmy taką wesołą przyjacielską rodzinkę. Mój ulubiony bohater to Joey :)

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 21:47

ja nigdy za nim nie przepadałam , ale moj nauczyciel angielskiego na studiach bardzo lubil i czesto nam puszczał. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 08:02

Są tu osoby uzależnione od tego serialu tak jak ja? :lol:

Jasne,bardzo lubiłam ten film.Nieźle się przy nim bawiłam. :-D
Potrafił poprawić humor.

#7 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 10:14

Dla mnie to jest serial wszechczasów :-D mój stały poprawiacz humoru ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 31 maja 2011 - 07:46

Uwielbiałam ten serial :) Jakiś czas temu oglądałam na E! jak rozbierali ich ulubiony bar (całą scenografię). Szkoda, ale lepiej coś skończyć zawczasu niż ciągnąć to tak jak Modę na sukces ;D
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#9 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 08:35

Są tu osoby uzależnione od tego serialu tak jak ja?

To mało powiedziane. Mam wszystkie sezony i co jakiś czas robimy sobie maratonik. Sezon za sezonem. I co wazne nie nudzi się a cały czas micha sie śmieje jak oglądam :mrgreen: !!!

#10 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 18:37

To mało powiedziane. Mam wszystkie sezony i co jakiś czas robimy sobie maratonik. Sezon za sezonem. I co wazne nie nudzi się a cały czas micha sie śmieje jak oglądam :mrgreen: !!!

To zupełnie jak my :mrgreen:

mój stały poprawiacz humoru ;-)

Ponadto u mnie jeszcze usypiacz- do poduszki jakieś pierwsze 5 minut jednego odcinka i odlatuje :lol:

Jakiś czas temu oglądałam na E! jak rozbierali ich ulubiony bar (całą scenografię). Szkoda, ale lepiej coś skończyć zawczasu niż ciągnąć to tak jak Modę na sukces

Otóż to. W momencie kiedy serial się kończył czułam lekki niedosyt, że to już, a jeszcze sporo wątków mogli pokazać, ale za to przynajmniej się ludziom nie znudził. A 10 sezonów to i tak kawał czasu ;-)

#11 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 05 maja 2014 - 20:36

Uwielbiam, kocham Przyjaciół <serducho> nie znam drugiego tak śmiesznego serialu! też robię sobie maratony od czasu do czasu, lubie też jak leci w tv puścić nawet jak robię coś innego ;-) Nigdy nie mogłam się zdecydować kogo lubię najbardziej - czy Joeya, który jest tak mało inteligentny, że aż prześmieszny i uroczy :P czy może Rose'a z jego kanapką :lol: czy maniaczke sprzątania Monicę czy Phoebe - tak abstrakcyjną, że szok <lol> aktorzy wspaniali, wszystko wspaniałe :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#12 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 maja 2014 - 20:44

też robię sobie maratony od czasu do czasu

Ja też :mrgreen: Mój absolutnie ulubiony serial, do którego mam mega sentyment i jedyny do którego często wracam mimo, że każdy z odcinków oglądałam już kilka razy. Uwielbiam :mrgreen: Nawet nie tak dawno zrobiłam sobie wieczorny kilkugodzinny seans :mrgreen:

Użytkownik karatetyka edytował ten post 05 maja 2014 - 20:46

#13 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 czerwca 2014 - 15:30

Nie mogę namówić Misiaka na oglądanie serialu. Nigdy nie obejrzałam całościowo żadnego sezonu. Pojedyncze odcinki jedynie ;-)

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#14 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 lutego 2015 - 23:18

Nie mogę namówić Misiaka na oglądanie serialu.

A jednak się udało :mrgreen:

Teraz robimy sobie prawie codziennie maratony i oglądamy Przyjaciół w wersji oryginalnej. Jednocześnie na Comedy Central lecą odcinki Przyjaciół kilka odcinków za nami i zaskoczona jestem ile scen w polskiej edycji jest ucięte :) niby krótkich, ale nie uważam, że należało je usuwać ;-)

Np. scena gdy Rachel tnie karty bankomatowe. Gdy w końcu namówiona i dopingowana przecina pierwszą jest z siebie zadowolona. Ale przyjaciele sprowadzają ją na ziemię, że to była karta biblioteczna :lol: W pl wersji tej sceny nie było.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png