Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pamiętniki wampirów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
344 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 19:30

Marzycielka24 napisał/a:
Ja jakoś sceptycznie podchodzę do wszelakich tworów o wampirach
też tak myslałam. Ale o dziwo np. Zmerzch mnie zauroczył. Sama sie dziwie czemu a jednak :lol:

Sajuri, ale czytaj całą wypowiedź a nie fragment :-P Uwielbiam wampiry! Tyle, że na takiej zasadzie jak przedstawiła Anna Rice czy Wampir: Maskarada ;-) I mówiąc, ze sceptycznie podchodzę miałam właśnie na myśli przeżycia ze Zmierzchem, gdzie wampiry biegają w pełnym słońcu :roll:

Zrobiłam w necie wywiad środowiskowy i wygląda na to, ze ten serial jednak ma sens- w sensie, że opiera się na starych dobrych wampirowatych :lol: No i zrobiłam się strasznie ciekawa :mrgreen:

#22 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 19:36

gdzie wampiry biegają w pełnym słońcu :roll:

ee :P tu też biegają w pełnym słońcu :P Ale wybiórczo :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#23 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 19:47

nie(d)oceniona, nie drźaźnij i nie podkopuje znowu mojej wiary błagam Cie :lol: Ale jak czytałam opisy książek to pewien bohater ginie właśnie z powodu wyjścia na słońce...

#24 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 19:53

Marzycielka24, przeczytałam pierwszy tom i ... podobieństwa między nim a filmem zaczynają się i kończą na imionach bohaterów, poza tym tak przekombinowano scenariusz, że mało który wątek się pokrywa. Oczywiście, jeżeli chodzi o pierwsze odcinki i pierwszy tom książki. Umiera nie ten sam nauczyciel, nie w taki sam sposób, Elena dowiaduje się o Stefanie w zupełnie inny sposób, no i Damon też inaczej pokazany w książce, inaczej w filmie.

Ale jak czytałam opisy książek to pewien bohater ginie właśnie z powodu wyjścia na słońce...

w książce jest opisane, że Katrina zginęła poprzez przebywanie na słońcu. W filmie okazuje się, że było zupełnie inaczej ;-) Ale póki co w tych odcinkach, które widziałam z pierwszej serii, jedynymi wampirami chodzącymi w dzień byli stefan i damon, więc miej wiarę w prawdziwe wampiry ;-) :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#25 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 20:30

Obejrzałam zwiastuny.... hmmm... kolejny serial "romansidło" :-P :lol:
Obejrzę ;-) zobaczymy czy mnie "pochłonie" :-P :lol:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#26 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 08:30

gdzie wampiry biegają w pełnym słońcu

do mnie zaś dociera wersja łagodnie pokazanych wampirów :)
Typowego horroru bym nie obejrzała. Nie spałabym chyba do rana :cry:

bejrzałam zwiastuny....

przyznam że po tym zwiaztunie jakoś średnio do mnie trafia...
ale ..zoabczymy we wtorek.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#27 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 10:48

Marzycielka24 one wcale nie mogą chodzić za dnia :!: :!: Chyba, że mają pierścień :mrgreen: :mrgreen: :-P

Wszystkie mówicie, że zobaczycie po pierwszym odcinku... a szczerze wam powiem, że to się roooooooooooozkręca dopiero po kilku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A jeśli chodzi o Zmierzch to daleko mu do pamiętników :mrgreen: :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#28 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 12:26

Wszystkie mówicie, że zobaczycie po pierwszym odcinku...

Na necie duuuuuuzo jest tego i sie naogladalam wczoraj :mrgreen: i przyznaje, ze mnie zainteresowalo :lol:
Trafilam nawet na <love></span> i duuuzo wiecej :mrgreen: Eleny i Stefcia :lol:
Plus Elena i Damon....placza w tych serialach jak zawsze :-x :lol:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#29 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 07:36

Typowego horroru bym nie obejrzała. Nie spałabym chyba do rana

:shock: :shock: :shock: :shock: Sajuri, ale o czym Ty tu do mnie? Oglądałaś Wywiad z Wampirem? To właśnie film na podstawie książki Anny Rice. Trudno go nazwać horrorem. To obyczaj/dramat/przygoda/thriller, ale na pewno nie horror. I nie ma w nim nic strasznego co by nie pozwoliło Ci spać ;-)

Marzycielka24 one wcale nie mogą chodzić za dnia :!: :!: Chyba, że mają pierścień :mrgreen: :mrgreen: :-P

jedynymi wampirami chodzącymi w dzień byli stefan i damon, więc miej wiarę w prawdziwe wampiry

No dobra, już dobra :-P Jak wybiórczo to to sobie jakoś wytłumaczę, bo teoretycznie... :lol:

#30 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 11:58

Obejrzałam cały 1 sezon pamiętników wampirów i się wkręciłam, teraz oglądam 2 sezon i bardzo mi się podoba :->
Mi się "Zmierzch" też podobał i "czysta krew" też bardzo :)
trochę wstyd się przyznać że kobieta w moim wieku ogląda takie młodzieżowe seriale :mrgreen: i to o wampirach i wilkołakach

#31 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 14:00

Sajuri, ale o czym Ty tu do mnie? Oglądałaś Wywiad z Wampirem? To właśnie film na podstawie książki Anny Rice. Trudno go nazwać horrorem. To obyczaj/dramat/przygoda/thriller, ale na pewno nie horror. I nie ma w nim nic strasznego co by nie pozwoliło Ci spać

nie nie ogladałam ...:)
oj...to coś mi sie pomieszało , sory :oops: myslałam że mas zna mysli typowy rasowy horror ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#32 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 14:44

Parasolka, a co ma wiek do tego ;-) każdy czasem potrzebuje się "odmóżdżyć" przy jakimś mniej lub bardziej inteligentnym serialu ;-) A jeżeli jest fajnie zrealizowany, to tym bardziej - sama przyjemność ;-)

#33 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 13:15

Więc obejrzałam... Strasznie spodobał mi się sposób "na stłuczkę" na samym początku- złodzieje tak samochody kradną, przerośnięte Edgary polują na ludzi <lol></span>

Rewelacji nie ma, ale przyznaje, ze mnie nawet tak bardzo to wszystko nie drażniło... Więc pewnie za tydzień drugi odcinek zaliczę ;-)

#34 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 13:17

kurde na którym jest ten pamiętnik wampirów i o której bo chciałam obejrzec i nie wiem kiedy :(

#35 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 13:20

lubie takie seriale i ten jak najbardziej przypadl mi do gustu, bede ogladac

krowka17, wtorek tvn 22.30
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#36 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 14:21

Niestety, ale mi jakoś do gustu nie przypadł <bezradny></span> Lubiłam "Zmierzch" ale to mnie jakoś nie zachwyca <bezradny></span>

#37 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 18:06

Więc obejrzałam...

A ja nie :-/ są może jakieś powtórki :?:

#38 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 21:57

Nie wiem czy są powtórki ale pewnie na vod można obejrzeć :-D

#39 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 23 grudnia 2010 - 19:16

ale pewnie na vod można obejrzeć

Można , ale za opłatą 2 sezon :-P

Może z czasem puszczą pierwszy.

#40 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 23 grudnia 2010 - 19:22

ale pewnie na vod można obejrzeć

Można , ale za opłatą 2 sezon :-P

Może z czasem puszczą pierwszy.

No coś ty? Podobno można tam oglądać wszystko co leciało w telewizji tvn :-/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych