Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić żeby mieć piękne włosy??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#261 aguska90

aguska90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 18 października 2015 - 14:39

trzeba je olejować jakoś chyba z raz w tygodniu, sama mam zamiar teraz zacząć taka kuracje dla swoich zniszonych włosów

#262 green

green
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 23 października 2015 - 14:03

Stosuję odżywkę Argan Professional, jej działanie odkryłam w zeszłym roku, kiedy w sumie przez przypadek sięgnełam po tą odżywkę w Biedronce.

Cena naprawdę śmieszna, bo chyba coś około 9 zł za butlę 400 ml.

Teraz kosmetyki tej serii znów pojawiły się w Biedronce - będę musiała zapas sobie zrobić.

Odżywka działa wygładzająco, wzmacnia włosy i ułatwia rozczesywanie.

#263 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 15:24

Ja lubię olejek arganowy w sprayu 3 w 1 bielendy, on fajnie działa na włosy, nawilża i odżywia, nie puszą mi się tak po nim :) Stosuję go na mokre włosy, po umyciu, czasem rzadko na suche

#264 Sikorka_91

Sikorka_91
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 17:58

Ja co 3-4 dni olejuję włosy olejem rycynowym i są bardziej błyszczące, mniej wypadają, mniej się przetłuszczają.

#265 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 14 grudnia 2015 - 21:23

Trzeba też uzywać dobrych sprzętów. Ja mam fajną suszarkę z babyliss. nie wysusza włosów. Suszy o temp.70 stopni, podobno najlepsza dla włosów.

#266 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 17 grudnia 2015 - 01:15

Dokładnie, oprócz kosmetyków ważne jest też to czym codziennie traktujemy włosy... Wiadomo że prostownica używana codziennie bardzo niszczy włosy, do tego nie powinno się używać gorącego powietrza z suszarki, tylko letniego lub w ogóle zimnego

#267 Wegan.Marta

Wegan.Marta
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 17 grudnia 2015 - 13:52

Ja co 3-4 dni olejuję włosy olejem rycynowym i są bardziej błyszczące, mniej wypadają, mniej się przetłuszczają.

Dość często używasz olejku na włosy. Czy nie ma żadnych negatywnych skutków? Mogłabyś mi powiedzieć ile olejku nakładasz? Chciałabym się także dowiedzieć czy nakładasz go przed czy po myciu głowy oraz to czy zostawiasz go na włosach na jakiś czas. Jeśli tak to jak długo trzeba go trzymać na włosach. Nurtuję mnie też kwestia tego czym nakładać olejek by go dobrze rozprowadzić na każdy włos oraz czy rozprowadzać olejek na włosach od nasady po same końce czy jednak zrezygnować z nasady by nie dopuścić do przetłuszczania. 

#268 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 21 grudnia 2015 - 14:20

Dokładnie, oprócz kosmetyków ważne jest też to czym codziennie traktujemy włosy... Wiadomo że prostownica używana codziennie bardzo niszczy włosy, do tego nie powinno się używać gorącego powietrza z suszarki, tylko letniego lub w ogóle zimnego

Ogólnie powinno sie unikać i suszarek i prostownic i tego typu rzeczy.

No i oczywiście kosmetyki, ale tez dbanie o nie.

Zaplatanie włosów na noc, zmiana szczotki.

Ja tam po moich poprawę widzę

#269 elizka7676

elizka7676
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11 stycznia 2016 - 13:25

i raczej nie powinno się zbyt czesto myc własny bo zaczynaja sie przetluszczac wtedy coraz czesciej

#270 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 21:26

Dokładnie, ja myję co drugi dzień. Jak chce mieć ładną fryzurę używam termoloków. Nie operują wysoką temperaturą, a skręt loków jak ładny i naturalny.

#271 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 13:49

i raczej nie powinno się zbyt czesto myc własny bo zaczynaja sie przetluszczac wtedy coraz czesciej

ja myje codziennie jak gdzieś wychodzę a jak nie to nie myje , jak idę do ludzi to nie lubię jak są nieświeże.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#272 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:22

Czasem jestem w szoku, że takie teorie jeszcze panują...

#273 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 01:06

Ja zwykle myję włosy codziennie, jakoś nie lubię wychodzić z nieumytymi... czasem myję na 2 dzień ale to w sytuacjach awaryjnych. Żeby włosy tak się nie przetłuszczały powinno się nakładać wszelkie odżywki i olejki na same końcówki, a nie od nasady. Do tego mi kiedyś pomogła maseczka do włosów, dzięki niej włosy przestały tak szybko się przetłuszczać, nazywałya się jakoś błoto do włosów, spa afryka z bielendy. Nazwa może i dziwna ale pamiętam że maska była skuteczna

#274 koko87

koko87
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 27 kwietnia 2017 - 23:18

Uzywac dobrych kosmetykow! Ja od kiedy odstawilam kosmetyki z silikonami widze diametralna roznice. Polecam takie z naturalnym skladem i bez parabenow, np. Waterclouds. Mozna kupic na stronie internetowej, jest szybka wysylka, maja wszystko co tylko jest potrzebne do wlosow, zamawiam nawet swojemu facetowi. 

#275 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 kwietnia 2017 - 11:30

Ja muszę koniecznie wrocić do olejowania i myśle czy by jedna nie ściaç choć mi szkoda...
No i chyba wrócę do Jantaru

#276 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 kwietnia 2017 - 11:59

Ostatnio zdecydowałam się na zabieg keratynowego prostowania włosów i muszę przyznać, że jestem ciut rozczarowana. Nie ma efektu wow na moich włosach. Możliwe, że to dlatego, że nie miałam ich aż tak zniszczonych. Drugi raz chyba się nie zdecyduję. Na moje długie włosy koszt jest zbyt duży żeby to regularnie powtarzać i to bez spektakularnych efektów  ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#277 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 kwietnia 2017 - 21:00

@inqaa a widzisz.. koleżanka robiła i jest zachwycona...

Teraz będzie powtarzać nawet...

#278 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 maja 2017 - 07:40

@inqaa moja siostra sobie chwalila <hmm> ciekawe od czego zalezy efekt.

sama sie nad tym zastanawiam, ale jedno co mnie skutecznie odstrasza na razie to szybsze oklapywanie wlosow.. 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#279 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 13 maja 2017 - 18:09

U mnie olejowanie się nie sprawdziło niestety. Za to płukanki z pokrzywy jak najbardziej.

#280 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 15 maja 2017 - 16:37

ja odkąd używam kosmetyków do włosów Kallos i naturalnych olejków arganowych to moje włosy są w o wiele lepszym stanie.