trzeba je olejować jakoś chyba z raz w tygodniu, sama mam zamiar teraz zacząć taka kuracje dla swoich zniszonych włosów
Co zrobić żeby mieć piękne włosy??
Napisano 18 października 2015 - 14:39
Napisano 23 października 2015 - 14:03
Stosuję odżywkę Argan Professional, jej działanie odkryłam w zeszłym roku, kiedy w sumie przez przypadek sięgnełam po tą odżywkę w Biedronce.
Cena naprawdę śmieszna, bo chyba coś około 9 zł za butlę 400 ml.
Teraz kosmetyki tej serii znów pojawiły się w Biedronce - będę musiała zapas sobie zrobić.
Odżywka działa wygładzająco, wzmacnia włosy i ułatwia rozczesywanie.
Napisano 04 listopada 2015 - 15:24
Ja lubię olejek arganowy w sprayu 3 w 1 bielendy, on fajnie działa na włosy, nawilża i odżywia, nie puszą mi się tak po nim
Stosuję go na mokre włosy, po umyciu, czasem rzadko na suche
Napisano 04 listopada 2015 - 17:58
Ja co 3-4 dni olejuję włosy olejem rycynowym i są bardziej błyszczące, mniej wypadają, mniej się przetłuszczają.
Napisano 14 grudnia 2015 - 21:23
Trzeba też uzywać dobrych sprzętów. Ja mam fajną suszarkę z babyliss. nie wysusza włosów. Suszy o temp.70 stopni, podobno najlepsza dla włosów.
Napisano 17 grudnia 2015 - 01:15
Dokładnie, oprócz kosmetyków ważne jest też to czym codziennie traktujemy włosy... Wiadomo że prostownica używana codziennie bardzo niszczy włosy, do tego nie powinno się używać gorącego powietrza z suszarki, tylko letniego lub w ogóle zimnego
Napisano 17 grudnia 2015 - 13:52
Ja co 3-4 dni olejuję włosy olejem rycynowym i są bardziej błyszczące, mniej wypadają, mniej się przetłuszczają.
Dość często używasz olejku na włosy. Czy nie ma żadnych negatywnych skutków? Mogłabyś mi powiedzieć ile olejku nakładasz? Chciałabym się także dowiedzieć czy nakładasz go przed czy po myciu głowy oraz to czy zostawiasz go na włosach na jakiś czas. Jeśli tak to jak długo trzeba go trzymać na włosach. Nurtuję mnie też kwestia tego czym nakładać olejek by go dobrze rozprowadzić na każdy włos oraz czy rozprowadzać olejek na włosach od nasady po same końce czy jednak zrezygnować z nasady by nie dopuścić do przetłuszczania.
Napisano 21 grudnia 2015 - 14:20
Dokładnie, oprócz kosmetyków ważne jest też to czym codziennie traktujemy włosy... Wiadomo że prostownica używana codziennie bardzo niszczy włosy, do tego nie powinno się używać gorącego powietrza z suszarki, tylko letniego lub w ogóle zimnego
Ogólnie powinno sie unikać i suszarek i prostownic i tego typu rzeczy.
No i oczywiście kosmetyki, ale tez dbanie o nie.
Zaplatanie włosów na noc, zmiana szczotki.
Ja tam po moich poprawę widzę
Napisano 11 stycznia 2016 - 13:25
i raczej nie powinno się zbyt czesto myc własny bo zaczynaja sie przetluszczac wtedy coraz czesciej
Napisano 14 stycznia 2016 - 21:26
Dokładnie, ja myję co drugi dzień. Jak chce mieć ładną fryzurę używam termoloków. Nie operują wysoką temperaturą, a skręt loków jak ładny i naturalny.
Napisano 16 stycznia 2016 - 13:49
ja myje codziennie jak gdzieś wychodzę a jak nie to nie myje , jak idę do ludzi to nie lubię jak są nieświeże.i raczej nie powinno się zbyt czesto myc własny bo zaczynaja sie przetluszczac wtedy coraz czesciej
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 stycznia 2016 - 16:22
i raczej nie powinno się zbyt czesto myc własny bo zaczynaja sie przetluszczac wtedy coraz czesciej
Czasem jestem w szoku, że takie teorie jeszcze panują...
Napisano 21 stycznia 2016 - 01:06
Ja zwykle myję włosy codziennie, jakoś nie lubię wychodzić z nieumytymi... czasem myję na 2 dzień ale to w sytuacjach awaryjnych. Żeby włosy tak się nie przetłuszczały powinno się nakładać wszelkie odżywki i olejki na same końcówki, a nie od nasady. Do tego mi kiedyś pomogła maseczka do włosów, dzięki niej włosy przestały tak szybko się przetłuszczać, nazywałya się jakoś błoto do włosów, spa afryka z bielendy. Nazwa może i dziwna ale pamiętam że maska była skuteczna
Napisano 27 kwietnia 2017 - 23:18
Uzywac dobrych kosmetykow! Ja od kiedy odstawilam kosmetyki z silikonami widze diametralna roznice. Polecam takie z naturalnym skladem i bez parabenow, np. Waterclouds. Mozna kupic na stronie internetowej, jest szybka wysylka, maja wszystko co tylko jest potrzebne do wlosow, zamawiam nawet swojemu facetowi.
Napisano 30 kwietnia 2017 - 11:30
No i chyba wrócę do Jantaru
Napisano 30 kwietnia 2017 - 11:59
Ostatnio zdecydowałam się na zabieg keratynowego prostowania włosów i muszę przyznać, że jestem ciut rozczarowana. Nie ma efektu wow na moich włosach. Możliwe, że to dlatego, że nie miałam ich aż tak zniszczonych. Drugi raz chyba się nie zdecyduję. Na moje długie włosy koszt jest zbyt duży żeby to regularnie powtarzać i to bez spektakularnych efektów ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 01 maja 2017 - 07:40
@inqaa moja siostra sobie chwalila
ciekawe od czego zalezy efekt.
sama sie nad tym zastanawiam, ale jedno co mnie skutecznie odstrasza na razie to szybsze oklapywanie wlosow..
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 13 maja 2017 - 18:09
U mnie olejowanie się nie sprawdziło niestety. Za to płukanki z pokrzywy jak najbardziej.
Napisano 15 maja 2017 - 16:37
ja odkąd używam kosmetyków do włosów Kallos i naturalnych olejków arganowych to moje włosy są w o wiele lepszym stanie.