Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić żeby mieć piękne włosy??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#221 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 21:56

Polecam na włosy odżywkę Jantar do włosów i skóry głowy.

Stosowalam 3 tygodnie, teraz tydzień przerwy ( tak jest zalecane)  i znowu zacznę.

Włosy mocniejsze,  nie mam rozdwojonych koncówek, i przez trzy tygodnie urosły, co naprawde dało się zauważyć.

Kosztuje cos ok 11 zł.

iv09i09kftvt0mdm.png

#222 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 22:27

@Melodia19 oooo może wypróbuję, 

Włosy mocniejsze,  nie mam rozdwojonych koncówek

końcówki mam upiorne :roll:

a gdzie kupiłaś?

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#223 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 22:29

a macie coś SPRAWDZONEGO na elektryzujące się włosy?

Strasznie mnie wkurza jak zdejmę czapkę a włosy tylko czekają na to, żeby stanąć dęba :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#224 Anna85

Anna85
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 11:10

Popieram glos powyżej nic bardziej nie niszczy włosów niż malowanie , prostowanie a wzmacnia prawidłowa dieta, i naturalne kosmetyki. Sprawdzona metoda przeze mnie olejowanie , wspaniałe włosy po nim ,lśniące , miekkie , układające się . Ja stosuję KHADI -olejek stymulujący. Mam włosy kręcone i wbrew obiegowym opiniom też miałam z nimi mnóstwo problemów, A utrwalam soje loczki aby się ni puszyły Aubrey -jest to ziołowy spry do włosków. Sidzę z małym dużo czasu w domu wiec kupuję kosmetyki w necie np tutaj ... fajny sklepik ale można poszperac tez w necie .

#225 katarzyna_kilar

katarzyna_kilar
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 12:42

Polecam także tabletki silica.

usunięte przez moderatora

#226 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 22:59

kiedyś stosowałam suplemenety na włosy i paznokcie revalid czy coś w tym stylu, chyba trochę pomógł, na ładny wygląd dobra jest piwna płukanka

#227 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 11:50

Ja również polecam Jantar :) Dodatkowo, warto spróbować olejowania włosów.

#228 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 19:49

@katarzyna_kilar  uzasadniaj swoje wypowiedzi ;-) 

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#229 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 15:39

@Melodia19  doczytałam o tej odżywce, że jej się nie spłukuje (?) Czy to nie powoduje iż włosy są tłuste ? ;-)

#230 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:18

doczytałam o tej odżywce, że jej się nie spłukuje (?) Czy to nie powoduje iż włosy są tłuste ? ;-)

yhy, to odżywka bez spłukiwania. Nie zauważyłam, żeby moje włosy były tłuste. Nie ma takiej konsystencji... Wcierasz po  prostu taką wode, minus to taki , że pachnie troche jak tani męski  Wars  , ale nie jest tak źle :-P

Wcieram zawsze na noc

iv09i09kftvt0mdm.png

#231 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 13:10

@Melodia19, na pewno kupię, bo już ktoś polecał, a dycha to niedużo, są o wiele droższe kosmetyki, które nic nie dają ;)

#232 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 lutego 2014 - 19:47

Od jakiegoś czasu olejuje włosy  tymi olejkami z green pharmacy, na zmianę na porost i przeciw wypadaniu.Mam wrażenie,że mam więcej krótkich włosków, bo jak robię koczka to mi się "wysmykują" i sterczą.

#233 RóżaBurza

RóżaBurza
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • Wzrost:168
  • Włosy:Brązowe (teraz pół czerwonych :) )
  • Stan:wolna
  • Nastrój:Skołowana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 lutego 2014 - 21:09

Ja pofarbowałam włosy od połowy w dół we wrześniu i miałam super zniszczone włosy. Od stycznia stosuję Biovax do włosów farbowanych, szampon +odżywka +maska i stan się super poprawił :) a jak się Wam puszą włosy to polecam serum Chantal, w takiej małej tubce :)

#234 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 08 kwietnia 2014 - 12:29

a na czym polega to olejowanie?? Wczoraj kupiłam sobie bio silicę i zobaczę jakie będą efekty, plus za to, że ma dużo skrzypu, a poza tym nie była droga, zapłacilam jakieś20 zł

#235 kajametrowska

kajametrowska
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 14 kwietnia 2014 - 17:25

Dziewczyny a miałyście może do czynienia z kosmetykami do włosów marki CeCe ? 

Zastanawiam się czy nie zakupić sobie nowego szamponu i suplementu z ich nowej serii CeCe Med Prevent Hair Loss :( NIestety ale właściwie na własne życzenie zmarnowałam sobie ostatnio włosy... Przez to, że o nie nie dbałam zaczeły mi wypadać garściami. Same wiecie: stres, nieodpowiednia dieta, używanie prostownicy. Zaczęły mi bardzo wypadać.

Czytam sobie skład suplementu diety Cece i w sumie jest bardzo korzystny: 

Olej z kiełków pszenicy, żelatyna, olej sojowy, L-cysteina, żelazo [fumaran żelaza (II)], L-metionina,substancja zagęszczająca - mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna sojowa, ekstrakt z pędów bambusa trzcinowatego (Bambusa arundinacea), chlorowodorek lizyny, witamina E (D-alfa-tokoferol), cynk (tlenek cynku), hydrolizat białek z r yżu z selenianem (IV) sodu, barwnik - tlenek żelaza, witamina B12 (cyjanokobalamina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), barwnik - dwutlenek tytanu, witamina D (cholekalcyferol), biotyna (D-biotyna).

#236 Panna_Nikt

Panna_Nikt
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14 kwietnia 2014 - 17:55

Jeśli chodzi o poprawę kondycji włosów to sporo się na ten temat naczytałam i wiele zabiegów sprawdziłam. Polecam przede wszytskim olejowanie włosów oliwką dziecięcą z hipp`a lub olejkiem rycynowym.

Wcieram we włosy, zostawiam na noc, rano zmywam i nakładam maskę regenerującą na kilka godzin. Jest z tym trochę zabawy, przeważnie takie zabiegi serwuję sobie na weeked bo jednak są dość czasochłonne

#237 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 19:58

a to olejowanie nie przetłuści mi nadmiernie włosów?? Trochę się tego boję :( bo i tak mam przetłuszczające się, w ogóle one są trudne we współżyciu :D, na razie biorę suplement ze skrzypem (bio silicę), daję sobie miesiąc na efekt

#238 marcelinka1

marcelinka1

marcelka

• Użytkownik
  • 10 postów
  • Gadu Gadu:5654158
  • LokalizacjaWarszawa
  • Wzrost:170
  • Włosy:blond
  • Stan:mężatka
  • Partner:Kamil
  • Nastrój:Anielska
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 września 2014 - 11:06

ja proponuję jak najbardziej naturalne szampony,do tego jakieś olejki :) np. kokosowy 

#239 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 października 2014 - 13:02

Koleżanka ostatnio poleciła mi ciekawą rzecz, której ja w sumie nie robiłam.

Po umyciu włosów, delikatnie je osuszyć, następnie dac odżywkę, rozczesać, potrzymać dłużej i dopiero spłukać.

W sumie muszę zacząć stosować. Teraz jeszcze zaczęłam używać wody brzozowej, zobaczymy czy przyniesie efekty

#240 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 19:24

ja proponuję jak najbardziej naturalne szampony,do tego jakieś olejki :-) np. kokosowy 

Ja używam olejek Matrixa Indie, który wzmacnia słabe, cienkie włosy. Jest lekki i przyjemnie pachnący. Włosy po nim są fajnie miękkie i puszyste.