Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadek w Nowym Miescie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 października 2010 - 09:27

żródlo do tego co wkleilam : onet
sorki :)

[ Dodano: 2010-10-14, 10:29 ]

Zgadzam się z nie(d)ocenioną, że aby ten problem rozwiązać należałoby zacząć od podstaw

jak wczoraj ogladałam info w tv to wszystko zwalali na winne kierowcy
:roll:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#22 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 października 2010 - 18:26

Mozna bylo sie tego spodziewac - niczego ten wypadek nie nauczyl......... :evil:

W aucie dostawczym kierowca zamiast dwóch przewoził 12 osób, a bus regularnie wożący pasażerów zamiast 20, wiózł 30 - to niektóre efekty policyjnej kontroli przeprowadzonej na Podkarpaciu - poinformował w piątek rzecznik podkarpackiej policji, Paweł Międlar.

Zatrzymany w Trześni k. Tarnobrzega dostawczy Volkswagen mógł przewozić najwyżej dwie osoby. - Okazało się, że w części ładunkowej na prowizorycznych siedzeniach i skrzyniach z jabłkami jechało 12 pasażerów. Wracali z zakończonych prac polowych w okolicach Sandomierza - powiedział Międlar.

zrodlo: http://moto.wp.pl/ka... ... caid=1b113

Wczoraj czy przedwczoraj w Echu Dnia wyczytalam, ze jakis tam bus pasazerski jadacy z Kielc wiozl 58 osob, a miejsc mial ..... 30 :shock:

Lapy opadaja <bezradny></span>

#23 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 15 października 2010 - 22:40

kij ma dwa konce...
dziewczyny nie ma sie co dziwic tym ludziom co jechali w tym busie
czlowiek glodny,biedny,nie majacy co do garnka wlozyc i za co wyzywic dzieci nie patrzy juz na takie rzeczy jak ilosc osob w busie :-? wiem ze to straszne, ale bieda posuwa ludzi do roznych dziwnych ( dla nas)rzeczy....
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#24 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 października 2010 - 09:59

Dokładnie, każdy na pewno zdaję sobie sprawę z tego, że to niebezpieczne, ale nie wszystko jest białe albo czarne... każdy musi za coś żyć, chce wrócić do domu lub pojechać do pracy o określonej godzinie, kierowcy busów też nie chcą stracić pracy... problem generalnie tkwi nie tyle w niewiedzy i braku wyobraźni, co z braku innych środków, braku wyboru. Bo gdyby ktoś miał wybór pomiędzy busem który już nie ma miejsc a innym busem w którym jeszcze są miejsca.... <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#25 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 16 października 2010 - 15:27

Dziś był pogrzeb tych ludzi. [*]

W radiu słyszałam, że ten wypadek nic nie nauczył ludzi w tamtej miejscowości, bo dalej jeżdżą przepełnionymi busami do sadu do pracy.

czlowiek glodny,biedny,nie majacy co do garnka wlozyc i za co wyzywic dzieci nie patrzy juz na takie rzeczy jak ilosc osob w busie

Taka jest prawda, że mając taką biedę każdy by jechał w takim busie ryzykując swoje życie, by móc wykarmić, utrzymać rodzinę.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#26 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 października 2010 - 11:49

Widać, że ten wypadek nikogo niczego nie nauczył.

Dyżurny policji z Niska przyjął zgłoszenie od zaniepokojonego mieszkańca wsi Jarocin (woj. podkarpackie). Zauważył, że bus przewożący uczniów jedzie wyraźnie przepełniony.

Policjanci szybko zatrzymali do kontroli mercedesa sprintera. W pojeździe siedziało 26 dzieci, kierowca i opiekunka. W sumie 28 osób, a samochód przeznaczony był do przewozu 9 osób!

Dzieci po zakończonych lekcjach były rozwożone do domów. 29-letnia kobieta kierująca mercedesem dostała tylko 100 zł mandatu. Ale taką karę przewidują przepisy za przewożenie większej liczby osób.

papilot.pl
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#27 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 sierpnia 2011 - 19:44

Nie sądziłam, ze i o tym u Was będzie :( . To jakieś 30km ode mnie... Ja rok wcześniej jeździłam z tym kierowcą tym właśnie busem. Zginęli znajomi i przyjaciele <cryyy></span> <placze></span> . Gdyby nie przedłużony staż pod koniec września... pojechałabym wtedy z nimi. Pan Mirek nigdy by mi nie odmówił, nas znał już bardzo dobrze :cry:

Widać, że ten wypadek nikogo niczego nie nauczył.

Niestety nie. Jeździłam w tym roku osobówką i widzieliśmy nie raz jadące przepełnione busy do pracy <bezradny></span> . Może nasze okolice przedstawili jako biedotę, wiadomo, ze dobrze nie jest ale nie jest też tragicznie. Pan Mirek (kierowca) nie potrafił odmówić, chciał aby każdy coś zarobił...

A "najlepsze" było to jak pojechał po kogoś do niedalekiej miejscowości tego poranka, nie zgodził się na zabranie tego mężczyzny bo już nie miałby gdzie siedzieć... Tym samym uratował mu życie. Kolejny mężczyzna, pijaczyna, wysiadł 15km przed Nowym Miastem bo zobaczył koło baru kolegów... wysiadł, paręnaście minut później tamci zginęli :cry:
Jeden z tych 3 braci (jak i pozostali pasażerowie) zginął po 6, a o 7 urodził mu się wnuczek :-(

Rano poszłam do pracy, dowiedziałam się i modliłam aby to nie był TEN BUS... Niestety... <placze></span>

[ Dodano: 2011-08-13, 10:32 ]
Z racji, że jak o tym pisaliście mnie jeszcze z Wami nie było więc nadal kontynuuję. Wiem, że temat przedawniony ale muszę swoje słowo wtrącić ;-)

pewnie nie mieli innej możliwości dojechać do pracy

No niestety nie mieli innej możliwości. Jechali aby zarobić te parę groszy. Od nas jeżdżą osobówkami albo właśnie takimi busami. I nie ma tak, że kierowca odmówi, jak jest jeszcze miejsce, a ktoś chce jechać, a wręcz błaga aby go zabrał to wsiada i jedzie na własną odpowiedzialność…

Ci ludzie byli odpowiedzialni sami za siebie. Jaka to głupota, że do busa 6 osobowego weszło aż 18 osób.
Wyprzedzanie, wyprzedzaniem - ale nie zwalajmy winy tylko i wyłącznie na kierowcę...

Jeździłam z nimi i wiem, że wsiadanie do tego busa było głupotą, tym bardziej, że ja mogłam tego dnia tam być, a teraz już by mnie nie było… Ale wierzcie, że jak niektórym źle się powodziło to podejmowali się każdej pracy, nieważne w jakich warunkach mieli do niej dojechać, ważne aby zarobić. Jechało tam wiele osób, którzy chcieli dorobić do marnej emerytury albo którzy w ogóle pracy nie mieli. Niektórzy pojechali bo nie mieli co w domu robić, a mieli pracę (26 letni chłopak od nas). Były ze dwie osoby, które pojechały za kogoś… Tym samym ratując innym życie…

firma w której robili powinna za to odpowiadać bo to oni sprawili im takie "warunki" chyba szkoda im było pieniędzy na większego busa to jest nie do pomyślenia.. w takich warunkach dojeżdżać do pracy.....

Jaka firma??? Kierowca zakupił tego busa chyba 2-3 lata wcześniej specjalnie po to aby wozić więcej ludzi i dać im zarobić. Jechali zrywać jabłka do jednego z sadów w powiecie grójeckim. Ludzie sami się na to pisali bo nie mieli pracy albo marne emerytury, a nawet ta stówa dziennie to już coś.

W radiu słyszałam, że ten wypadek nic nie nauczył ludzi w tamtej miejscowości, bo dalej jeżdżą przepełnionymi busami do sadu do pracy.

Ja i parę innych osób, znajomych, rodzina tych co zginęli, jeździmy teraz tylko osobówkami. Nie chcemy znowu przeżywać tego co w zeszłym roku. A na innych już wpływu nie mamy niestety :roll: .

Policja często stoi w tamtych okolicach, zatrzymują i sprawdzają busy. Jak jest przepełniony to mandat dla kierowcy, wysiada kilka osób, on ma pozostałych zawieźć i po tych wrócić... Czyli kurs na dwa razy. Niektórzy od samych naszych okolicznych miejscowości tak już robią.

#28 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 05 lipca 2023 - 10:39

No niestety - nie da się przewidzieć, jaka sytuacja  może nas spotkać  na  drodze, dlatego  warto być przygotowanym na różne ewentualności. Tutaj https://pomocdrogowa...laweta/warszawa   macie w razie czego możecie znaleźć namiar na sprawdzone firmy, które  w  każdej sytuacji mogą wam pomóc, zobaczcie sami.