sorki
[ Dodano: 2010-10-14, 10:29 ]
jak wczoraj ogladałam info w tv to wszystko zwalali na winne kierowcyZgadzam się z nie(d)ocenioną, że aby ten problem rozwiązać należałoby zacząć od podstaw
Napisano 14 października 2010 - 09:27
jak wczoraj ogladałam info w tv to wszystko zwalali na winne kierowcyZgadzam się z nie(d)ocenioną, że aby ten problem rozwiązać należałoby zacząć od podstaw
Napisano 15 października 2010 - 18:26
Napisano 15 października 2010 - 22:40
Napisano 16 października 2010 - 09:59
Napisano 16 października 2010 - 15:27
czlowiek glodny,biedny,nie majacy co do garnka wlozyc i za co wyzywic dzieci nie patrzy juz na takie rzeczy jak ilosc osob w busie
Napisano 20 października 2010 - 11:49
Napisano 12 sierpnia 2011 - 19:44
Niestety nie. Jeździłam w tym roku osobówką i widzieliśmy nie raz jadące przepełnione busy do pracyWidać, że ten wypadek nikogo niczego nie nauczył.
No niestety nie mieli innej możliwości. Jechali aby zarobić te parę groszy. Od nas jeżdżą osobówkami albo właśnie takimi busami. I nie ma tak, że kierowca odmówi, jak jest jeszcze miejsce, a ktoś chce jechać, a wręcz błaga aby go zabrał to wsiada i jedzie na własną odpowiedzialność…pewnie nie mieli innej możliwości dojechać do pracy
Jeździłam z nimi i wiem, że wsiadanie do tego busa było głupotą, tym bardziej, że ja mogłam tego dnia tam być, a teraz już by mnie nie było… Ale wierzcie, że jak niektórym źle się powodziło to podejmowali się każdej pracy, nieważne w jakich warunkach mieli do niej dojechać, ważne aby zarobić. Jechało tam wiele osób, którzy chcieli dorobić do marnej emerytury albo którzy w ogóle pracy nie mieli. Niektórzy pojechali bo nie mieli co w domu robić, a mieli pracę (26 letni chłopak od nas). Były ze dwie osoby, które pojechały za kogoś… Tym samym ratując innym życie…Ci ludzie byli odpowiedzialni sami za siebie. Jaka to głupota, że do busa 6 osobowego weszło aż 18 osób.
Wyprzedzanie, wyprzedzaniem - ale nie zwalajmy winy tylko i wyłącznie na kierowcę...
Jaka firma??? Kierowca zakupił tego busa chyba 2-3 lata wcześniej specjalnie po to aby wozić więcej ludzi i dać im zarobić. Jechali zrywać jabłka do jednego z sadów w powiecie grójeckim. Ludzie sami się na to pisali bo nie mieli pracy albo marne emerytury, a nawet ta stówa dziennie to już coś.firma w której robili powinna za to odpowiadać bo to oni sprawili im takie "warunki" chyba szkoda im było pieniędzy na większego busa to jest nie do pomyślenia.. w takich warunkach dojeżdżać do pracy.....
Ja i parę innych osób, znajomych, rodzina tych co zginęli, jeździmy teraz tylko osobówkami. Nie chcemy znowu przeżywać tego co w zeszłym roku. A na innych już wpływu nie mamy niestetyW radiu słyszałam, że ten wypadek nic nie nauczył ludzi w tamtej miejscowości, bo dalej jeżdżą przepełnionymi busami do sadu do pracy.
Napisano 05 lipca 2023 - 10:39
No niestety - nie da się przewidzieć, jaka sytuacja może nas spotkać na drodze, dlatego warto być przygotowanym na różne ewentualności. Tutaj https://pomocdrogowa...laweta/warszawa macie w razie czego możecie znaleźć namiar na sprawdzone firmy, które w każdej sytuacji mogą wam pomóc, zobaczcie sami.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
majtki z silikonowymi wkładkami hit czy kit?;) |
|
|
|
Mąż rusza z nowym biznesem. Proszę o poradę. |
|
|
|
Co sądzicie o nowym fitnessie na szarfach? |
|