Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta 10 dniowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 16 października 2010 - 15:49

normalnie jestem w szoku! :shock: :shock:
madzia napisałaś że z wagi nic nie spadłaś i przed chwila poszłam się zważyć..warzyłam 60 kg teraz 58 :shock:
ja ogólnie warzyłam 53 kg zawsze (miałam szybka przemianę materii)ale zaczęłam się obżerać..fast foody..3 razy dziennie zupe jadłam..w nocy sie obżerałam..
no i teraz dzięki tej diecie nie trudno było mi zrzucić te kilogramy.(zaniedbałam się poprostu..byłam za pewna siebie że ile nie zjem i tak będę chuda i nie przytyje.. :-/ )
nie bede sie juz głodzic..ale ser biały,maślanka,jajka gotowane warzywa(uwielbiam fasolkę szparagowa z bułka tarta) i mięso dalej będą w moim jadłospisie:)
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#22 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 października 2010 - 16:44

No to mi widocznie nie sprzyja ta dieta, szkoda:( wracam do lask MZ:)
ale dla ciebie gratulacje :)

aa, zakupilam taki drink dietetyczny. Pije sie go zamiast ktoregos posilku. Zobaczymy co to za wynalazek :) patrzylam jeszcze na alli, ale nie czytalam opinii i sie jeszcze wstrzymalam. Ja wlasnie daze do wagi 58 ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#23 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 października 2010 - 17:01

wracam do lask MZ:)

i to kochana jest najlepsze...
eh...mnie wogole w pewnym momencie zaczyły irytować te wszystkie zasady
jedz 5 posiłkow dziennie
nie jedz wogole słodkiego
jedz dużooooooooo warzyw
pij tyle i tyle litrów wody
nie jedz po 19

cwicz godzine dziennie..
aż sie wkurzyłam i powiedziałam:Dość. Bo byłam tym zwyczajnie zestresowana.
I teraz robie tak aby było dobrze ale aby to ja była szczesliwa.
Wiec warzywa jem ..owszem... na kolacje robie sałatke. Ale lubie to. A nie zmuszam sie aby jeść zawsze do obiadu jeszcze
wode pije...tyle ile chce
Cwiczenia...hym..szczerze??? wystarczy mi 2 razy w tygodniu na siłowni. I spacer.
Słodkie... byłam wrecz chora jak nie mogłam jeść..czemu mam sobie odmawiać ???
przecież nie musze sie objadać każdego dnia ciastem prawda??
umiar zachowuje ale raz w tygodniu :mrgreen: jem ciacho, albo żelki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#24 son_ka

son_ka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 11:52

Ta dieta jest bardzo niezdrowa. Wypadają po niej włosy i łamią się paznokcie, skóra się łuszczy. Też kiedyś miałam fazę na stosowanie różnych krótkich diet. Po wszystkich gwałtownie waga mi spadała, bo znikała woda, ale tłuszcz nie znikał, wręcz po napadzie wilczego głodu przybywał. Lepiej np. nie jeść kolacji, albo schrupać surową marchewkę. Robię tak, jak czuję, że spodnie się opinają.

#25 capirihna

capirihna
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 16:34

Krótkim dietom trzeba zdecydowanie powiedzieć NIE. To tylko woda znika z ogranizmu, a nie tłuszcz. Przecież po 10 dniach KAŻDY wraca do normalnych nawyków żywieniowych, a potem się dziwi, że jest efekt jojo. Schudnięcie ORAZ utrzymanie wagi polega na racjonalizowaniu odżywiania tak, żeby zmienić dietę na całe życie i do tego sie ruszać. Przecież nie jest problemem zrezygnować z mąki, słodyczy (ok. ograniczeniu...), smażeniny, tłuszczów, fast foodów i zastąpić je gotowanym mięsem, rybą, warzywami, mnóstwem owoców. Wówczas waga sie utrzymuje i może na efekty trzeba dłuzej czekać, ale za to dłużej sie utrzymają.

#26 buds1

buds1
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 11:27

10 dniowa dieta cud to mit, na który nabiera się wiele osób. jedynie ćwiczenia i prawidłowa dieta może zdziałać cuda. odchudzanie to ciężka praca, a nie chwilowe głodzenie się. aby efekty były widoczne i do tego utrzymywały się, to trzeba postanowić sobie, że przechodzi się na zupełnie nowy styl życia i nie ma powrotu do niezdrowych nawyków żywieniowych oraz leniuchowania na kanapie.
Kobiety rządzą. http://wwws.90.pl - agencja reklamowa.

#27 marcza

marcza
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 21:25

Ta dieta jest straszna. Zawsze miałam kłopot z wytrzymaniem na jaiejkolwiek, ale ta wyglądaka katorżniczą - chyba nie ma mozliwości, zeby dwa dni wytrzymać na wodzie i kefirze

#28 kuchnia4

kuchnia4
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:07

Nie mam zaufania do diet,dlatego korzystam z suplementów diety(GAL).Podziw i jeszcze raz podziw dla tych którzy się odchudzają!Ja nie daję rady niestety.Skąd bierzecie silną wolę?

#29 aneczka_brie

aneczka_brie
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 15:20

Moja znajoma na niej była.. 2 dni jadła same kartofle i piła wodę... ok efekt fajny - zeszło jej 5 kg, ale potem co? efekt jojo i tyle, bo długo sie tak nie pociągnie, a potem na produkty nie mozna patrzec... trochę rozsądku i diety niepotrzebne

#30 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 21:10

ale potem co? efekt jojo

Bo po 10 dniach wraca do starych nawykow plus dojada jeszcze wiecej.

Bez sens taka dieta.Ogolnie takie "chwilowki" to nie wypal.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#31 Iwona Waleczko

Iwona Waleczko
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 maja 2013 - 13:10

Od razu sobie daruj, z doświadczenia wiem że to bez sensu. totalna porażka.

#32 denira

denira
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 20 marca 2014 - 10:16

ta dieta zwalnia metabolizm, a w wsuwanie jednego składnika w nie ograniczonych ilościach wcale nie pomaga bo nie zmusza organizmu do ciągłego trawienia przez to waga stoi a mało tego- może wzrosnąc. organizm jest poporstu uśpiony

#33 nataliak

nataliak
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 25 marca 2014 - 19:26

potem jednak można spodziewać się efektu yo-yo ;P i po co, lepiej podjąc wyzwanie na dłuższy czas i zacząc odżywiać się regularnie i zdrowo oraz ćwiczyć :)

#34 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 25 maja 2014 - 19:20

Takie krótkie diety to pic na wodę. Są dobre jak potrzebujemy schudnąć tak na jeden dzień (wesele na przykład :P) ale trzeba liczyć się z tym, że po zakończeniu wrócimy do starej wagi. Wiem co mówię - przerabiałam to nie raz. Dlatego teraz mam zamiar przejść na dietę systemową tak, żeby nauczyć się zdrowych nawyków żywieniowych. Może zdecyduję się na pomoc dietetyka, bo ciężko mi idzie samodzielne komponowanie posiłków, więc jakaś dyscyplina by się przydała. 

#35 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 26 maja 2014 - 20:05

Takie diety to chyba najgorsze co może być. Efekt jojo murowany.

Znacznie lepiej zmienić po prostu swoje nawyki żywieniowe, zacząć się ruszać. Nawet nie trzeba sobie wiele odmawiać.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#36 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 25 lutego 2023 - 15:27

A czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na cholesterol ? Jak powinna wyglądać zdrowa dieta przy tej przypadłości? Jak o siebie w szczególności tutaj zadbać?  Czego unikać, a co jeść? Co obniża poziom cholesterolu?  Dzięki z  góry za porady...