Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta 10 dniowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 10 października 2010 - 16:49

Znacie? Moze ktoras z was slyszala lub sama stosowala? Jakie efekty itd?

Od chyba 4 tygodni jestem na MZ ;-) zrzucilam 3 kg.
Teraz mam zamiar wyprobowac taka dietke, o ile oczywiscie wytrzymam, bo wychodze z zalozenia, ze lepiej jesc wszystko i sobie nie odmawiac ale w malych ilosciach. Bo jak czegos sobie odmowimy, to przy nastepnej okazji pewnie zje sie z nadwyzka ;-) ale co tam. Probuje.

Zapodaje to co znalazlam. Planuje od jutra. Ktos dolacza? :P

1 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda
2 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda
3 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień, kawa, herbata bez cukru, woda
4 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień, kawa, herbata bez cukru, woda
5 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda
6 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda
7 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień, kawa, herbata bez cukru, woda
8 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień, kawa, herbata bez cukru, woda
9 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda
10 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda

Najbardziej mi sie podobaja dni od 7 :lol:
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#2 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 października 2010 - 16:53

Najbardziej mi sie podobaja dni od 7 :lol:

a mnie sie właśnie dni 7 i 8 nie podobają :lol: właściwie to takie pół głodowe te dni ;-) też pewnie po takim tygodniu 3 kg w dół a potem nieoczekiwane jo-jo :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#3 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 10 października 2010 - 17:01

Nie ufam takim dietom. Nie znam nikogo, kto po takiej głodówce nie dostał po jakimś czasie jojo. Poza tym gotowane mięso jest okropne.
Kiedyś, raz w życiu zaczęłam podobną dietę, dotrwałam z trudem do końca pierwszego dnia i na tym moja przygoda z dietami się skończyła.

#4 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 10 października 2010 - 17:23

i jedząc to co jest napisane schudnę?????nie wiem czy spróbować czy nie..no i czy dam rade hehe :?: :?: :?: :?:
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#5 delatyn

delatyn
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 10 października 2010 - 18:39

Schudniesz, schudniesz. A właściwie przeczyścisz sobie kiszki. Przy tak monotonnej diecie jedzenie czegokolwiek "w dowolnych ilościach" to abstrakcja. Spróbuj zjeść kilogram gotowanego mięsa. A po litrze kefiru automatycznie oddasz dwa litry... :mrgreen:
Pozornie stracisz na wadze 1-3 kg, a tkanki tłuszczowej może ze 200 gr. W ciągu miesiąca odzyskasz poprzednią wagę.
Samiec Twój wróg!

#6 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 11 października 2010 - 06:33

No to lece ;-) zaczynam dzien od kawy. Ale, ze ja z natury zaczynam dzien od kawy a dopiero popoludniami cos jem, to pewnie poki co nie odczuje zmiany ;-)

ewelina344, i jak? Zaczynasz ze mna? ;> przeciez ja tez nie wiem czy dam rade:)))
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#7 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 11 października 2010 - 07:43

madzia, podziwiam :-) Potwornie monotonna jak dla mnie i bałabym się potem efektu jo-jo ;-) A powiedz mi jakie są widełki utraty wagi przez te 10 dni?

A może skusisz się jednak na starego dobrego Dukana? :>

#8 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 11 października 2010 - 10:36

i jak? Zaczynasz ze mna? ;> przeciez ja tez nie wiem czy dam rade:)))

a zaczynam:).kawa bez cukru i herbata bleeeee ale jakoś dam rade :-P

a z tym serem białym mam pytanie z czym go mogę zjeść ze śmietaną czy taki sam??

[ Dodano: 2010-10-11, 13:45 ]
no więc wypiłam sobie kawę niesłodzoną parzoną...i nie było tak źle...mój brat mówi ze do 2 tygodni się przyzwyczaję..a potem jak spróbuje słodzoną to jakby 10 łyżeczek było wsypane:mrgreen: :mrgreen:
moja mama zrobiła rybę z mintaja i pieczone ziemniaki aż ślinka mi leci..
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 października 2010 - 14:17

A może skusisz się jednak na starego dobrego Dukana

chyba gdybym musiała tez bym wolala Dukana...za ktorego zreszta planuje sie wziaść
za to ta dieta - jak dla mnie - odpada.

A najlepsza to chyba MŻ. I wlaczyc ruch.
Ot.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#10 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 11 października 2010 - 14:34

wyczytałam że:
KEFIR
Zawartośc kalorii: 51 kcal/100 g
Jak działa: Kefir może hamować rozwój niektórych nowotworów, np. jelita grubego. Pobudza apetyt, ma sporo witamin z grupy B wspomagających układ nerwowy.

MAŚLANKA
Zawartośc kalorii: 38 kcal/100 g
Jak działa: Syci, a nie tuczy. Korzystnie wpływa na wydzielanie żółci i soków trawiennych, reguluje pracę układu pokarmowego i zapobiega zaparciom.
żródło:
www.polki.pl

wole zamiast kefiru pic maślankę :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 11 października 2010 - 15:37

Marzycielka24, no ale jak ktos po skonczeniu diety sie nie pilnuje i rzuca na zarcie, to to co innego go czeka jak nie jojo? Ja nie mam problemu z powstrzymaniem sie od jedzenia. Tzn. jem zawsze wszystko ale mniej niz inni. Dzieki temu sie trzymalam. a teraz po ciazy nie moge zrzucic kilku upragnionych kg ;-) no waga nie drgnie i koniec. dlatego probuje. Jak cos zrzuce, to mysle ze nie nabiore z powrotem, bo i tak z zasady niejadek jestem.

ewelina344, no to jest nas dwie ;-) nie wiem czy mozna ze smietana. Ja nie mieszam. A zkawa to fakt, moze tak byc, ze pozniej slodzonej nie tkniesz. Plus tej dietki, ze odstawisz cukier ;-) no, jesli sie uda. Ja nie slodze nic od 16 roku zycia chyba.

I wlaczyc ruch.

Ruchu mi nie brakuje :lol: jak kazdej mlodej mamie.

No wiec, ok. godz. 15. nadszedl kryzysik, poczulam glod i wypilam czerwona herbate, jakos leci ;-)

aaaa, gdzies wyczytalam, ze ktos dodawal platki do nabialu(kefir, ser)

#12 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:06

ewelina nie padlas jeszcze? ;-) jak tam?

#13 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:13

ojj cięzko...moja mama dzisiaj zrobiła uszka z grzybami..język mi wisi do podłogi :-D miałam zjeść..........ale zacisnęłam zęby i się powstrzymałam z ledwością.
piję sobie maślankę :mrgreen: do kawy i herbaty BEZ CUKRU już się przyzwyczaiłam WIELKI PLUS ;-) A TY JAK TAM MADZIA?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:18

do kawy i herbaty BEZ CUKRU już się przyzwyczaiłam WIELKI PLUS

no brawo, moze juz tak zostanie :)

jak u mnie?? jutro zaczynam dzien z jajkiem. na razie nic nie mowie, jak skoncze to powiem o wynikach i odczuciach :) dzis jestem o jednym serku ala wiejskim. pozniej moze pochlone jeszcze jeden.

#15 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 października 2010 - 14:58

ewelina344 napisał/a:
do kawy i herbaty BEZ CUKRU już się przyzwyczaiłam WIELKI PLUS
no brawo, moze juz tak zostanie

ja z tym problemu nie mam bo nie pije - tzn. nie lubie :) smak herbata bez cukru :-P

owa dieta jednak nie jest dla mnie i Dukana też nie :-/ pytałam lekarza.
Za to przezuciałam sie na MŻ, i mocno ograniczam słodkie

#16 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 15 października 2010 - 17:37

Za to przezuciałam sie na MŻ

ja praktykuje od miesiaca. i szczerze powiem, to lepiej mi z tym bylo, niz z 10dniwoka ;-) moze jak bym tylko lezala to byloby ok. tu po prostu brakuje sil momentami ;-) to moja pierwsza ale zapewne ostatnia dieta. ja podziwiam osoby na scislych dietach. mam do zrzucenia zaledwie 3 czy 4 kg. i mysle, ze predzej mi to spadnie przy MZ wlasnie, niz przy tym. Mam wrazenie, ze mimo tego, ze je sie tylko jeden produkt dziennie, to i tak pochlaniam go wiecej, niz gdybym jadla wszystko ale mniej.

#17 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 października 2010 - 18:27

Mam wrazenie, ze mimo tego, ze je sie tylko jeden produkt dziennie, to i tak pochlaniam go wiecej, niz gdybym jadla wszystko ale mniej

zalezy co jesz aby zjesc 1000 kcal to potrzebujesz 10 jajek,albo polotej litra jogurtu naturalnego.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#18 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 października 2010 - 10:57

madzia, wydaje mi sie ze ze wszystkich diet dieta MŻ jest najabrdizej rozsadna ewentualnie ta Dukana - jeśli ktoś nie ma problemów ze zdrowiem.
Myśle że naprawde wystarczy mniej jeść i właczyc jakiś ruch by były efekty.

#19 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 16 października 2010 - 11:32

Zgadzam się z Sajuri. Taka dieta 10 dniowa tylko spowalnia nasz metabolizm i sprawia, że po jej zakończeniu mamy ochotę pochłonąć wszystko w o wiele większych ilościach, żeby wynagrodzić sobie ten czas "głodówki". Ja MŻ praktykuję od miesiąca i jak na razie 1,4 kg w dół. Więc sądzę, że jest to lepsze niż ta 10 dniówka.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#20 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 października 2010 - 13:53

Mialam jeszcze tego nie pisac, ale. Najlepsze jest to, ze z wagi nie spada <hepi1></span> drga tylko liczba po przecinku, w gore w dol, w gore w dol <omg23></span> i pytanie, czy jest sens ciagnac to dalej?

Ewelina a u Ciebie? Jak tam, trzymasz sie? ;-)