Buty na obcasie a nauka chodzenia
Napisano 27 września 2010 - 08:28
Napisano 27 września 2010 - 13:31
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 września 2010 - 13:41
Napisano 27 września 2010 - 13:54
często widze dziewczyny , które chodza w takich butach jakby sie miały połamać
SEXI
nie mając pojecia że wyglada dramtycznie
wiec najpierw
należy najpierw nauczyć się chodzić na 5 centymetrowych obcasikach,by potem móc wskoczyć w 10 -cio centymetrowe obcas
Napisano 20 października 2010 - 10:24
Napisano 20 listopada 2010 - 21:55
Napisano 22 listopada 2010 - 14:32
Może z tym darem chodzenia na obcasach trzeba się urodzić?.Co sadzicie na ten temat.
Myślę że nie. Wszystko zalezy od buta. Jeśli szpilka jest dobrze zrobiona i odpowiednio wyważona chodzi się jak w butach na płaskim.
Napisano 22 stycznia 2011 - 15:17
mam takie jedne kozaki zimowe , to najwyzszy obcas jaki miałam a chodzi sie w nich bardzo dobrze, nie czuje , ze to obcas.Jeśli szpilka jest dobrze zrobiona i odpowiednio wyważona chodzi się jak w butach na płaskim.
Napisano 25 stycznia 2011 - 14:09
Napisano 26 stycznia 2011 - 23:47
Napisano 28 stycznia 2011 - 12:03
Napisano 28 stycznia 2011 - 16:12
biorąc pod uwagę, że szpilki wydłużają i wyszczuplają optycznie (nie tylko nogi) - nie rozumiem, czemu niby kobieta bardziej przy kości ma w nich nie chodzić? poza tym nie znam kobiety, która w szpilkach nie wyglądałaby korzystnie. Niezależnie od figury...Nie wyobrażam sobie,żeby kobieta do szpilek miała grube nogi i mówiąc ogólnie: była dosyć okrągłych kształtów:0
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 stycznia 2011 - 16:17
Każda kobieta,bez wyjątku wygląda dobrze w szpilkach.Tym bardziej taka przy kości.Obcasik wydłuża wówczas nogę.Nie wyobrażam sobie,żeby kobieta do szpilek miała grube nogi i mówiąc ogólnie: była dosyć okrągłych kształtów:0
Napisano 28 stycznia 2011 - 19:51
ja bym predzej odradzała baleriny , a nie włąsnie szpilki , jesli potrafi w nich chodzic to dlaczego nie , jak dziewczyny pisały : szpilki to najlepszy przyjaciel kobiety w wysmuklaniu sylwetki.Zacznijmy od tego,że do butów na obcasie,szczególnie tym wysokim należy mieć odpwoiednia figure. Nie wyobrażam sobie,żeby kobieta do szpilek miała grube nogi i mówiąc ogólnie: była dosyć okrągłych kształtów:0
Napisano 28 stycznia 2011 - 23:36
Napisano 19 lutego 2011 - 17:30
Nosze zawsze ( nawet na zmie kupila sobie na obcasie - grubej wygodnej podeszwie i grubym obcasie) bo zwyczajnie zle sie czuje w plaskich
I jak juz pisalyscie kluczem jest dobrze wyprofilowany but. Jesli ciezar opiera sie na piecie i palcach to nawet 12cm obcas bedzie wygodny. MAm takie szczudla od nine west i swietnie sie chodzi. dodatkowo jak jest jakies mocowanie wokol koskti to tez pomaga
Mam kilka swoich sprawdzonych marek butow
PCzywiscie nei twierdze ze nozki nei bola... ale coz, jak to mawiala moja babcia - Jak sie chce byc pieknym trzeba cierpiec"
Napisano 25 września 2011 - 15:19
Zgadzam się z poprzedniczkami, najlepiej się uczyć chodzić w obcasach dość niskich i stabilnych, dopiero potem sięgać po wyższe i z cieńszym obcasem. Wysokość obcasa nie jest najważniejsza - Najważniejsze to czuć się komfortowo, o czym tak wiele z nas zapomina.
Napisano 26 sierpnia 2012 - 21:07
Napisano 27 sierpnia 2012 - 08:51
Trening czyni mistrza,jak to sie mawiaW wyższych chodzę jak kaleka i zgadzam się z Wami, że lepiej chodzić na płaskich niż kuleć na szpilach, bo fatalnie to wygląda