Warto zaznajomić się z infografiką kilka postów wyżej ja mam coś podobnego wydrukowanego i oprawionego w ramkę nad blatem kuchennym Polecam
Przyprawy
#61
Napisano 15 grudzień 2014 - 18:04
#62
Napisano 21 grudzień 2014 - 22:45
Ostatnio zakochałam się w pieprzu ziołowym i zastępuje mi to wiele innych przypraw.
#63
Napisano 22 grudzień 2014 - 11:19
U mnie w kuchni zawsze musi być:
(pomijając pieprz i sól) - pieprz świeżo zmielony, maggi (do wielu potraw ją obowiązkowo daję), wegeta, papryka ostra, przyprawa do gyrosa (uwielbiam).
Lubię też świeżą pietruszkę dawać prawie do wszystkiego
#64
Napisano 22 grudzień 2014 - 22:12
spróbuj kiedys kolendry , jest podobna ale daje inny smaczek
Lubię też świeżą pietruszkę dawać prawie do wszystkiego
Lubię to Przestań lubić
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#65
Napisano 27 grudzień 2014 - 09:31
ja własnie nigdy nie uzywałam jeszcze świeżej - suszona owszem, ale taką zielona koniecznie kiedyś muszę nabyć
spróbuj kiedys kolendry
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
#66
Napisano 31 grudzień 2014 - 09:42
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
#67
Napisano 04 styczeń 2015 - 20:28
ja nie uzywam soli tylko rozne przyprawy.
to końca nie widać. Ja lubię wyraziste i ostre przyprawy
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#68
Napisano 23 styczeń 2015 - 12:18
ja pcham czosnek gdzie wlezie, uwielbiam! swieza bazylia tak samo, cudowny wynalezek. oprocz tego standard, ziola prowansalskie, ale tez pieprz cayenne czy kurkuma
#69
Napisano 21 grudzień 2015 - 15:12
Jak przeszłam na wegetarianizm, to zaczęłam używać jeszcze więcej przypraw a myślałam, że to niemożliwe
Ale np po raz pierwszy użyłam do czegoś tam czarnuszki i jeszcze kilka takich przykładów by się znalazło
#70
Napisano 17 styczeń 2016 - 21:09
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#72
Napisano 20 styczeń 2016 - 17:15
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#74
Napisano 10 kwiecień 2016 - 14:52
ja ostatnio częściej używam slodka i ostra paprykę.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#75
Napisano 04 maj 2016 - 09:42
Ja sobie nie wyobrażam mojego składzika przypraw bez ziół OD ziół dalmatańskich, prowansalskich, po cząber, oregano, bazylie, tymianek, rozmaryn, majeranek, estragon itp Bez przypraw to nie to samo
#76
Napisano 30 styczeń 2018 - 19:55
Ostatnio zakochałam się w przyprawach knorra, są bardzo aromatyczne. Poza tym podoba mi się że piszą z jakiego kraju pochodzi dana przyprawa. Np chilli <3
#77
Napisano 16 luty 2018 - 14:09
Kupujecie przyprawy konkretnych marek? Ja bardzo lubię z knorra, od złotego kurczaka jesteśmy uzaleznieni młody lubi kurczaka w każdej postaci i często robię udka właśnie z tą przyprawą, a w domu zawsze mam pieprz, zioła prowansalskie, chili, czosnek
#78
Napisano 17 luty 2018 - 11:55
Ja kupuję w Lidlu.
Kupujecie przyprawy konkretnych marek?
Ostatnio robiłam guacamole bo mama M. była u nas i kolendra i kumin okazały się fajną nowością. Nigdy wcześniej nie próbowałam
#79
Napisano 18 luty 2018 - 23:37
Z kolendrą i kuminem zaprzyjaźniłam się jak przeszłam na wegetarianizm Dziś nawet robiłam samosy, a tak te dwie przyprawy to podstawa i też z knorra.
Bo odpowiadając na pytanie Ivonsi, to właśnie bardzo lubię serię przypraw mono od knorr o czym pisałam troszkę wyżej, lub w sklepach z naturalną żywnością
#80
Napisano 24 luty 2018 - 11:13
Nie wiedziałam że knorr wypuścił swoje przyprawy, do tej pory to kupowałam ich fixy albo właśnie do złotego kurczaka, bo bardzo nam przypasowała ta przyprawa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych