Urządzamy mieszkanie
Napisano 16 października 2012 - 21:07
Napisano 12 stycznia 2013 - 19:52
Napisano 13 stycznia 2013 - 13:00
Albo tam gdzie narożnik, jakieś pasy pasy w odcieniach turkusu, a reszta w szarościach.
Tylko nie wiem jak u Ciebie z ustawieniem narożnika.
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 13 stycznia 2013 - 15:18
My tak planujemy zrobić w saloniku
Napisano 14 stycznia 2013 - 19:27
Napisano 14 stycznia 2013 - 19:30
Ja już bym tam więcej kolorów nie włączała, żeby za dużo się nie działo. No chyba że to baaardzo duży pokój. :->a cos poza tymi kolorami ?
Turkus z bielą też wygląda ładnie.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 14 stycznia 2013 - 19:35
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 27 stycznia 2013 - 13:23
M. wymyślił, żeby nierównomiernie położyć klinkier wokół przejścia między pokojami od tej dziennej strony. Dodam, że drzwi będą tam suwane, imitujące drewno. Mam teraz tylko dylemat jaki kolor ścian do tego? Najczęściej prezentują biel, a to mi się w ogóle nie podoba. Chcielibyśmy też wprowadzić tam elementy "retro" jak np. jego kolekcja starych samochodzików. Sypialnia będzie bardziej kobieca, wiec tu mogę pozwolić mu się trochę rozpanoszyć
Napisano 27 stycznia 2013 - 14:20
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 stycznia 2013 - 14:40
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 stycznia 2013 - 14:53
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 27 stycznia 2013 - 15:01
bo są dodatki kontrastowe. I tak wszystko zależeć będzie od tego jak będzie wyglądać narożnik, ile zajmie miejsca i jak będzie wkomponowany w ten swój róg - ile miejsca wam do zagospodarowania zostanie.Na zdjęciu kanapa i kolor ścian jest podobny a wygląda to całkiem ładnie
Chcielibyśmy też wprowadzić tam elementy "retro" jak np. jego kolekcja starych samochodzików.
Ja bym poszła w dodatki w odcieniu drzwi, do tego co w podobnym stylu na ścianie. Niekoniecznie musi być przecież jednolitaDodam, że drzwi będą tam suwane, imitujące drewno.
zgranie kolorystyczne - fajny kontrast robią same meble z dodatkami, a ściana nie narzuca się tak strasznie ze swoim kolorem

szare "wstawki" na ścianie

No i coś mniej nowoczesnego:
Osobiście szary łączyłabym z czerwonym albo fioletowym i tylko w nowoczesnym wydaniu
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 27 stycznia 2013 - 15:09
A sama mam połaczenie z fioletem i uważam, że to najlepsze połaczenia.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 27 stycznia 2013 - 15:47
ja myslałam o czerwieni , jesli chca tam stare autka stawiac to ja bym wrzucila na sciane jakies czarno-biale foto z czerwonym autemOsobiście szary łączyłabym z czerwonym albo fioletowym i tylko w nowoczesnym wydaniu
Napisano 28 stycznia 2013 - 17:40
To dobry pomysł. Chce, żeby drzwi były w odcieniu mniej więcej takim jak stolik do kawy wiec by pasowało wszystkoJa bym poszła w dodatki w odcieniu drzwi, do tego co w podobnym stylu na ścianie. Niekoniecznie musi być przecież jednolita
na początku też o tym myślałam, że to chyba nie bardzo pasowałoby do tych cegieł...ja myslałam o czerwieni , jesli chca tam stare autka stawiac to ja bym wrzucila na sciane jakies czarno-biale foto z czerwonym autem
Foto będzie albo z białym autem (bo to auto ukochane M, albo w odcieniach szarości lub sepi)
A może za dużo kombinujemy?
Napisano 28 stycznia 2013 - 20:52
To zależy, jak duże macie powierzchnie do kombinowania.A może za dużo kombinujemy?
Jak małe kliteczki, to faktycznie za dużo.
Ale jak wieksze pomieszczenia, to kombinuj- będzie pięknie.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!