Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Urządzamy mieszkanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#81 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 16:12

Sajurka stół pierwsza klasa jak dla mnie! Sofa też mi sie bardzoo podoba! Jedynie co to skóra mi sie nie widzi co po jakimś czasie sie drze i to już zbyt pięknie nie wygląda! Monika dywan świetny naprawdę! Nikuś stół jak stół może dlatego ze ja za szklanymi nie przepadam podobnie jak Ty! Jeśli mama lubi takie stoły to prezent jak najbardziej udany będzie
Dołączona grafika

#82 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 17:24

monik_ka, dywan ladniutki, a ława i meble jakie??

Stanęło na takich meblach
Dołączona grafika chciałam troszkę większe ale mój A. powiedział że zafunduje mi w róg pokoju drzewko pomarańczowe więc nie oponowałam za bardzo ;-) niestety w zestawia nie ma tej ławy która jest na zdjęciu bo producent po prostu wystawił tylko takie zdjęcie w katalogu <bezradny></span> ale może znajdę gdzieś i ławę
ściany są zielone a pokój spory i bardzo widny (na 5- cio metrowej ścianie jest okno + drzwi balkonowe) więc pozostaje tylko kwestia wyboru firan ale we wtorek jadę z teściową do sklepu gdzie szyją firany i zasłony i jak dzwoniłam to pani powiedziała że są w stanie uszyć wszystko ;-) więc spoko luz :mrgreen:
do tego kupiliśmy taką kanapę w IKEA
Dołączona grafika
plus dywan który wcześniej wrzuciłam
mam nadzieję że jak to wszystko już się znajdzie w pokoju to będzie miało jakiś wygląd, bo póki co takie zdjęcia po prostu to nic nie wnoszą ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#83 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 18:17

ofa też mi sie bardzoo podoba! Jedynie co to skóra mi sie nie widzi co po jakimś czasie sie drze i to już zbyt pięknie nie wygląda!

my nie bedziemy brac skorki ;) raz - za drogo, dwa- nie lubie.

Stanęło na takich meblach

to nie wmoim stylu zbytnio. Bez tej bieli byłyby lepsze a kanapa super :mrgreen: tylko inny kolor ;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#84 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 09:27

Sajurka no i pięknie! Meble tapicerowane też są piękne! Teraz tylko pozostaje wybrać tkaninę i jazda! MONIKA meble bardzo ładne.
Dołączona grafika

#85 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 16:09

Meble tapicerowane też są piękne!

mnie też się bardziej podobają tapicerowane. te skórzane wydają mi się strasznie ciężkie <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#86 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 16:43

monik_ka, dla mnie ten stolik służyłby jedynie jako podpórka do stóp mimo,że nie mam w zwyczaju trzymania nóg na blacie :-P przecież to jest mega nieporęczne i służy jedynie do ozdoby,bo pożytek z niego niewielki ;-) przemyśl czy nie chcesz czegoś wyższego ;-)

W meblach nie podobają mi się białe drzwiczki <bezradny></span> natomiast ich ilość i kształt jest odpowiedni. Duży plus za półkę - jest genialna <ookk></span> już oczami wyobraźni widzę tam książki i świeczuszki :-D

Dywan,który kupiłaś będzie Ci pasował do pokoju :)

Kanapa skórzana czy to skóra eko?ciekawe jakiego rodzaju. Mojego Miśka rodzice kupili zestaw i po niedługim czasie z 1 strony skóra popękała. A ja u siebie mam 2 fotele ze skóry eko i są mega wygodne i miękkie.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#87 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 17:29

Kanapa skórzana czy to skóra eko?

kanapa ma pokrycie z tkaniny ;-) na zdjęciu wygląda jak skórzana ale na szczęście nie jest :-)

przemyśl czy nie chcesz czegoś wyższego

no właśnie potrzebuję takiego malutkiego stoliczka na którym można by postawić filiżankę kawy i położyć pilot od tv bo w pokoju i tak będzie stół z boku stał więc potrzebuję coś przy kanapie ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#88 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 19:11

Teraz tylko pozostaje wybrać tkaninę

przede wszytkim sprzedac ten zestaw co mamy teraz ;)

W meblach nie podobają mi się białe drzwiczki

no to podobnie myslimy ;) dla mnie biel w salonie jest taka...kuchenna. Uznaje wiec tylko brazy.

Tak sie zastawiam moze podpowiecie kolor tego naroznika do salonu ? czerwien nie

sciany sa pomaraczowe i zielone akcenty ( zasłony, swiece itp) , meble w brazie ...wiec chyba kanapa tez jednak w braz ?

#89 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 20 sierpnia 2011 - 08:04

wiec chyba kanapa tez jednak w braz

mnie się wydaje że brąz będzie najbardziej odpowiedni
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#90 Gaga1

Gaga1
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 11:55

Tylko nie żółty:) Oglądałam projekty studia 3esdesign i możesz tam poszukać, bo było kilka fajnych wnętrz w kolorze pomarańczy;)

#91 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 14:16

Tylko nie żółty:)

nawet mi to przez mysl nie przeszło :P
pewnie bedzie jasny braz, kawa z mlekiem, bez. Cos na ta nute

#92 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 14:23

Gaga1 lepiej wrzucić zdjęcia konkretnych projektów zamiast reklamować stronę.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#93 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 11 czerwca 2012 - 17:55

Mam małe zmiany w salonie. Tym razem chcemy, żeby było idealnie. Ściany szare, wnęki (na tv i kilka pólek wnękowych) czerwone. Kanapa szara, szafa czarno czerwona. Oglądałam już w sklepach jakieś dodatki ale jak to zwykle, kiedy się szuka to nic ładnego. Do tego nie wiem co - nie chce być nudna, chciałabym coś ciekawego ale nie jest łatwo. Co można kupić poza tradycyjnymi świeczkami czy pudełkami?
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#94 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 11 czerwca 2012 - 21:26

Na pewno ozdobą będzie ciekawa lampka, wazony, osłonki na donice jeśli zamierzasz mieć kwiaty w salonie, jakiś ciekawy stojak na kwiaty, ramki ze zdjęciami. Nie wiem co lubisz :-P
Ja od jakieś czasu choruję na jakąś fajną misę ozdobną do cukierków na komodę lub stolik i zauważyłam że sporo ludzi również szuka tego typu dodatków.
No i standardowo jakaś oryginalna figurka może stanowić ciekawy dodatek ;-) oczywiście na ścianach obrazy, lustro w ciekawej ramie ;-) No i zegar :-P jest tego sporo, kwestia stylu wnętrza, upodobań.

Żeby było oryginalnie trzeba zrobić spacer po różnych sklepach, nie tylko standardowych z wyposażeniem. Takie małe niepozorne sklepiki często mają dużo ciekawych rzeczy, to samo kwiaciarnie ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#95 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 09:35

Całkiem zapomniałam o zegarze.. to jest bardzo dobry pomysł :D. W domu mam tylko mały budzik jeśli chodzi o odmierzanie czasu. Ramek też mamy mało.. Znalazłam taką ramkę na ścianę, z 14 zdjęciami - i mam pomysł coby do niektórych wrzucić czarno-białe zdjęcia a do części jakieś fajne obrazki, co myślicie?
Dołączona grafika

#96 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 12:02

Jadźka, bardzo fajna sprawa taka ramka, ta mi się bardzo podoba :-> Ładnie wyglądają na ścianie, a za ile ona ? :-D

er3mjw4zst9mivdb.png

#97 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 12:39

Jadźka, my mamy takie rameczki składające się z kilku małych ramek i są w nich zdjęcia ułożone tematycznie. W jednej mamy fotki z wakacji w Zakopanem ( nasze razem, pojedynczo i widoczki), w drugiej z wypadu do Sopotu (znowu zdjęcia i widoczki), a w trzeciej ze ślubu przyjaciół. ;-)
Myślę, że wszystkie zdjęcia w takiej ramce powinny się jakoś trzymać jednego tematu i wtedy super to wygląda! :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#98 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 17:02

Cena niestety nie za niska - 280zł.. szeroka jest na jakieś 120cm także sporo się zmieści ale sama już nie wiem :). Niby zakup na lata ;)

#99 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 07:47

Ostatnio myślałam nad dokupieniem kilku dodatków do pokoi...i jakoś mam z tym problem <bezradny></span> kompletnie nie widzę dodatków ;-)

mały pokój jest koloru brzoskwiniowego i zastanawiam się nad niebieskimi dodatkami bo już mamy w rogach ścian niebieskie dekoracje i przy włączniku na światło też i ładnie się to komponuje

duży pokój jest zielony, dość jasny i mam w nim kilka dodatków brązowo- beżowych. a co jeszcze? pomarańczowy? zupełnie nie wiem :-/
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#100 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 sierpnia 2012 - 19:45

duży pokój jest zielony, dość jasny i mam w nim kilka dodatków brązowo- beżowych. a co jeszcze?

A koniecznie chcesz dodać jeszcze jakiś kolor? Bo mi się wydaje, że te trzy kolory by wystarczyły :) Połączenie zieleni z pomarańczem jest zawsze bezpieczne i modne, ale właśnie takie "oczywiste". Zależy jeszcze jaki odcień tej zieleni, ja mam w pokoju jeszcze dodatki w kolorze brudnego złota i super wygląda . ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif