Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

marzenia:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#21 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 20:27

Moje marzenie jest całkowicie nierealne, bo czasu cofnąć się nie da.
A z takich bardziej przyziemnych spraw to wszystko o czym marzyłam się spełniło mam męża, który jest najcudowniejszy na świecie i podziela ze mną psią pasję, mamy cudownego psa, buduje się mój własny, prywatny dom, mam pracę, nawet lepszą niż myślałam, żeby mieć.

Nie mam jeszcze dzieci, ale nie wiem czy mogę to zaklasyfikować jako marzenie. To jest coś co po prostu będzie, zdarzy się, więc chyba marzeniem być nie może. :D Póki co realizuję cele, a marzeń jakoś brak. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#22 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 15 stycznia 2013 - 09:32

Janina
Cudownie się czyta takie wpisy :) I daje nadzieję, że tak może kiedyś będzie i u mnie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#23 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 15 stycznia 2013 - 18:12

Janina
Cudownie się czyta takie wpisy :) I daje nadzieję, że tak może kiedyś będzie i u mnie.

Riia będzie. :) Może to brzmi banalnie ale to wszystko co się stało w moim życiu to efekt pozytywnego myślenia i właśnie marzeń (no może oprócz męża bo jakoś przyziemnie się poznaliśmy). Zawsze marzyłam żeby mieć dom, i mimo sprzeciwu wszystkich w naszym otoczeniu (bo nie mamy działki, bo to wydatki, bo to trudna decyzja, bo nie damy rady) wszystkie działania jakie podejmowaliśmy w naszym małżeńskim życiu miały na celu wybudowanie domu. Wszyscy wokół narzekali, a ja się zaparłam i dopięłam swego.
Tak samo z pracą. Gdy przyjmowałam się w lutym nawet nie sądziłam, że mogę zostać dyrektorem. Gdy został ogłoszony konkurs już wiedziałam, że to właśnie ja nim zostanę, po prostu wiedziałam, nie dopuszczałam do siebie innej myśli i tak się stało. Znów na przekór wszystkim (bo odpowiedzialność, bo nie mam wyższego wykształcenia, bo nie mam doświadczenia) spełniło się moje marzenie.
Czasem wydaje mi się, że ludzie wyszukują wymówki, widzą tylko złe strony, a przecież każde marzenie może się spełnić tylko nie wystarczy marzyć, trzeba działać i nie bać się, tylko iść do przodu zawsze i nawet jak wydaje się, że nic z tego nie będzie.

Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję, Riia, że uwierzysz w końcu, że będzie dobrze, tylko nie możesz się poddać. :-D

#24 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 09:21

Janina
Staram się nie poddawać. Staram się wstawać rano z pozytywnym mysleniem i celem. Planuję, na nowo planuję, bo był czas, że pozamykałam swoje sprawy i czekałam. Teraz moje myslenie się zmieniło.
Ja niestety tak mam, że jak coś się dzieje u mnie złego to muszę przez jakiś czas odchorować to. Wtedy łapię doła potwornego, narzekam, płaczę, muszę spaść na sam dół. Tak było jak zachorowałam i tak jest teraz po rozstaniu.

Ale wierzę, że nadejdzie za raz lepszy czas. Przede wszystkim chciałabym byc spokojna przy kimś/z kimś.

I dzieki za miłę słowa :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#25 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 09:23

:arrow: dziecko
:arrow: dostał w końcu jedną porządną pracę
:arrow: zdać tą szkołę jak najszybciej
:arrow: zamieszkać z D.

#26 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 09:24

skończyć studia,
dostać dobrą prace,
no i najbardziej marze o tym aby mama była zdrowa...
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#27 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 11:39

:arrow: podróżować, jak najwięcej! Szczególnie chciałabym wyjechać do Nowego Jorku :)
:arrow: dostać prace w której bym się spełniała, w której nikt by mnie nie poniżał jak to było do tej pory (szczególnie w ostatniej) i która nie znajdowała się na liście najgorszych pracodawców (pracowałam już w dwóch firmach z tej listy :P)
:arrow: własne mieszkanko :)
:arrow: własny piesek lub kotek :)
:arrow: realizacja w pozostałej pasji czyli występy na scenie... póki co zaliczam warsztaty teatralne zobaczę co z tego wyjdzie :)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#28 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 12:39

:arrow: pójść na dobre studia
:arrow: zdać prawo jazdy
:arrow: wybrać w życiu właściwą drogę
:arrow: być szczęśliwą w życiu
:arrow: mieć cudownego mężczyznę
:arrow: ale tak najbardziej to bym chciała żeby moja babcia była zdrowa i żyła jeszcze przynajmniej z 30 lat

;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#29 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 18:28

:arrow: zajść w ciąże
:arrow: aby spółdzielnia wypaliła i przynosiła z czasem zyski :-D
:arrow: wyjechać z mężem do Rzymu albo Paryża
:arrow: trochę schudnąć :oops:

201407101662.png

#30 sara.may

sara.may
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 19:48

a ja bym chciała mieć super ekstra dom w nowoczesnym stylu, być bogata jak cholera, żeby zazdrościli mi wszyscy i dodatkowo miec super mężą super dzieci, ekstra grzeczne i zebym ja była super mamą i super żoną, żeby nigdy nie popłniać błędów, taka utopia

[ Dodano: 2013-01-23, 19:48 ]
:)

#31 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 20:06

a ja bym chciała mieć super ekstra dom w nowoczesnym stylu, być bogata jak cholera, żeby zazdrościli mi wszyscy i dodatkowo miec super mężą super dzieci, ekstra grzeczne i zebym ja była super mamą i super żoną, żeby nigdy nie popłniać błędów, taka utopia

[ Dodano: 2013-01-23, 19:48 ]
:)

Dlaczego utopia? Wystarczy sprecyzować co masz na myśli pod pojęciem "super". Bo nie dla wszystkich to "super" znaczy tyle samo. Być może Twoje postrzeganie tego "super" jest do osiągnięcia a wtedy nic tylko realizować marzenia. :)

#32 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 17:31

Mam całkiem przyziemne marzenia.Wiadomo,zdrowie dla siebie i najbliższych,oraz ,by nie było gorzej.Mam na myśli kwestie materialne.Może o tym kiedyś już wspominalam. :mrgreen:
A z odległych marzeń,raczej nie do zrealizowania,to mały domek po za miastem w przyjaznej okolicy,gdzie wszyscy sie znają,sa dla siebie serdeczni.No i przydałby sie od czasu do czasu wypad po za granice kraju do Sydney na zakupy np. :mrgreen:

#33 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 lutego 2014 - 15:14

A mi się marzy wygrana w totka :lol:  :mrgreen:

.....a z takich małych, realnych- bilet na koncert Timberlake'a w sierpniu i... wolne :lol:

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

chyba bym się posikała <umieraam>  :mrgreen:

Użytkownik Majorka^^ edytował ten post 26 lutego 2014 - 15:14

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#34 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 lutego 2014 - 15:32

bilet na koncert Timberlake'a

Oooo. To lub bilet na Backstreet Boys w marcu :)

Poza tym szybka obrona, no i ... ta wygrana w totka. Bo dzięki tej kasie mogłabym zrealizować sporo większych i mniejszych marzeń :)

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#35 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 lutego 2014 - 15:59

Moim największym marzeniem jest to , aby nie mieć problemów i zmartwień .. 

i ... ta wygrana w totka.

Też mi się to marzy  :-P byśmy pozałatwiali parę spraw i wszyli na prostą , i poszukali działki lub czegokolwiek byle jak najdalej od babci mojego męża ..

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#36 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 lutego 2014 - 19:51

To lub bilet na Backstreet Boys w marcu
a nie był w zeszłym tygodniu czasem? :P 

bilet na koncert Timberlake'a w sierpniu

też poproszę :mrgreen: 

I jeszcze przydałoby sie dopasowanie grafików... A przynajmniej jak już J go dostatnie, żeby sie nie zmieniał z minuty na minute... Chyba też marzenie z gatunku możliwych do zrealizowania... 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#37 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 lutego 2014 - 12:17

A ja bym chciała po stażu bardzo, bardzo, bardzo zostać w tym przedszkolu.

Aby Połówek w końcu na dłużej zaczepił się w jakiejś pracy.

Abyśmy mogli razem zamieszkać.

I marzy mi się Paryż, Chorwacja, Hiszpania. :mrgreen: :mrgreen:

bilet na koncert Timberlake'a w sierpniu

Też bym nie pogardziła :P

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#38 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 marca 2014 - 10:23

realnych- bilet na koncert Timberlake'a w sierpniu i... wolne

No i jak udało ci się kupić, bo ja kupiłam :D

#39 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 marca 2014 - 23:22

Aktualnie najbardziej marzy mi się kilka dni, które moglibyśmy spędzić we troje, najlepiej oderwani od rzeczywistości. Jakaś wycieczka mała <dreams>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#40 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 04 marca 2014 - 12:15

-A moje marzenie to wybudować dom, ale bardziej realne będzie dobudowa u teściów, która też mi odpowiada... :-)

-Mieć dobrą prace

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 04 marca 2014 - 12:15

iv09i09kftvt0mdm.png